Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky.. synovi se asi před dvěma dny objevil 1. pupínek- spíše puchýřek nalitý vodou a kolem něho červený flíček velikostí koruny. včera už byli pupínky 4 dneska jich je asi 6… jeden jsem našla ve vláskách azbytek má na rukách a dva na obličeji. záda a nožičky nic. Co myslíte, můžou to být neštovice.. do styku s nimi nepřišel. A ještě tedy, poslední cca týden zkouší papat jahody.
Poradíte? máte s tím některá zkušenosti?
Ahoj. Jestli jsou to puchýřky, tak to můžou být neštovice. Jestli s nimi byl v kontaktu, nemusíš o tom vědět - moje starší dcera dostala neštovice o prázdninách před školkou, taky nevím, kde k nim přišla.
Reakce na jahody by to mohla být taky, to ale vypadá jinak, bývá to kopřivka. Tj velké červené fleky a uprostřed malinké světlé pupínky.
Tak přikládám fotky, nejsou to moc kvalitní fotky, malej už spí tak máme v pokoji šero. na 1.fotce je dnešní pupínek a na druhé je ten uplně první ![]()
Tak to budou spíš ty neštovice. Kopřivka rychle mizí a objevuje se třeba jinde. Jestli ten pupínek na druhé fotce je dva dny starý, vidím to na ty neštovice.
Urcite nestovice, jestli to ma i v hlave, je to temer jistota
No to mám teda radost…
pro jistotu zítra zajdu k dr. ale děkuji za radu.
![]()
Tipla bych na neštovice. Dr. mi říkala, že kopřivka a jiná vyrážka ve vlasech nebývá, ale neštovice jo.
@Reniseek17, k dr. spíš jenom zavolej, fakt jsou hodně infekční a nás dr. chtěla vidět, až když zaschnul poslední pupínek (už to nebyl puchýř)
@Reniseek17 Možná doktorce předem radši zavolej, naše doktorka nás třeba nechtěla vidět hned.
Ano, taky mě ted napadlo že jí raději předem zavolám… sice mají přímo infekční vstup.. ale at ho zbytečně netáhnu v těch vedrech ven.
Nestovice, podle mne dost jednoznacne. Event jina puchyrnata mrcha, ale sazim na ty nestovice. Koprivka to neni.
K dr. nechod, staci zavolat.
Jestli pribyvaji a jsou i ve vlasech( coz je dost typicke), neni vcelku o cem debatovat. Za dva dny to uvidis z s jistotou.
Tak jsme přišli od Dr. Neštovice to prý nejsou.. prý to jsou velké potničky..
moc se mi to nezdá.. spíš zajdu ještě k jiné doktorce.. ![]()
Ahoj, syn měl neštovice 2 týdny nazpět, podle fotky jsou to neštovice. Musí jich být alespoň několik, tak 20.. Jinak jde spíše o hmyzí bodnutí
I lékař je omylný. Hodně štěstí na zkušené a milé pediatry!
Ahoj, dcera(4r) má taky pupínky nalité vodou, začalo jí asi před 2 dny. vypadají jako puchýřky. dnes jsme byli radši u doktorky, prej to jsou neštovice..ale u nás není vůbec svědění ani teplota.je to normální? a co koupání, může se aspoň osprchnout? Pudr dávat nemáme a dostali jsme akorát zyrtec kapky, ale svědění nebylo i bez kapek. díky za info