Pupínky - můžou to být neštovice?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
210
20.6.13 20:50

Pupínky ...neštovice?

Maminky.. synovi se asi před dvěma dny objevil 1. pupínek- spíše puchýřek nalitý vodou a kolem něho červený flíček velikostí koruny. včera už byli pupínky 4 dneska jich je asi 6… jeden jsem našla ve vláskách azbytek má na rukách a dva na obličeji. záda a nožičky nic. Co myslíte, můžou to být neštovice.. do styku s nimi nepřišel. A ještě tedy, poslední cca týden zkouší papat jahody. :roll: Poradíte? máte s tím některá zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
558
20.6.13 20:56

Chtělo by to fotku. Takhle jen z popisu asi nic nepoznáme.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.6.13 21:00

Ahoj. Jestli jsou to puchýřky, tak to můžou být neštovice. Jestli s nimi byl v kontaktu, nemusíš o tom vědět - moje starší dcera dostala neštovice o prázdninách před školkou, taky nevím, kde k nim přišla.

Reakce na jahody by to mohla být taky, to ale vypadá jinak, bývá to kopřivka. Tj velké červené fleky a uprostřed malinké světlé pupínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
20.6.13 21:11

Tak přikládám fotky, nejsou to moc kvalitní fotky, malej už spí tak máme v pokoji šero. na 1.fotce je dnešní pupínek a na druhé je ten uplně první :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.6.13 21:12

Tak to budou spíš ty neštovice. Kopřivka rychle mizí a objevuje se třeba jinde. Jestli ten pupínek na druhé fotce je dva dny starý, vidím to na ty neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
20.6.13 21:14

Urcite nestovice, jestli to ma i v hlave, je to temer jistota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
20.6.13 21:14

No to mám teda radost… :roll: :lol: pro jistotu zítra zajdu k dr. ale děkuji za radu. :* :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11080
20.6.13 21:15

Tipla bych na neštovice. Dr. mi říkala, že kopřivka a jiná vyrážka ve vlasech nebývá, ale neštovice jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11080
20.6.13 21:15

@Reniseek17, k dr. spíš jenom zavolej, fakt jsou hodně infekční a nás dr. chtěla vidět, až když zaschnul poslední pupínek (už to nebyl puchýř)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.6.13 21:16

@Reniseek17 Možná doktorce předem radši zavolej, naše doktorka nás třeba nechtěla vidět hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
20.6.13 21:18

Ano, taky mě ted napadlo že jí raději předem zavolám… sice mají přímo infekční vstup.. ale at ho zbytečně netáhnu v těch vedrech ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
20.6.13 22:44

Nestovice, podle mne dost jednoznacne. Event jina puchyrnata mrcha, ale sazim na ty nestovice. Koprivka to neni.
K dr. nechod, staci zavolat.
Jestli pribyvaji a jsou i ve vlasech( coz je dost typicke), neni vcelku o cem debatovat. Za dva dny to uvidis z s jistotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
21.6.13 10:03

Tak jsme přišli od Dr. Neštovice to prý nejsou.. prý to jsou velké potničky.. :roll: :think: moc se mi to nezdá.. spíš zajdu ještě k jiné doktorce.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.13 11:06

Ahoj, syn měl neštovice 2 týdny nazpět, podle fotky jsou to neštovice. Musí jich být alespoň několik, tak 20.. Jinak jde spíše o hmyzí bodnutí :) I lékař je omylný. Hodně štěstí na zkušené a milé pediatry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marusska
22.6.13 16:24

Ahoj, dcera(4r) má taky pupínky nalité vodou, začalo jí asi před 2 dny. vypadají jako puchýřky. dnes jsme byli radši u doktorky, prej to jsou neštovice..ale u nás není vůbec svědění ani teplota.je to normální? a co koupání, může se aspoň osprchnout? Pudr dávat nemáme a dostali jsme akorát zyrtec kapky, ale svědění nebylo i bez kapek. díky za info

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA