Výsledky z odebrané stolice - protektin?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
358
20.6.13 09:19

Výsledky z odebrané stolice - protektin?

Ahoj holky, syn (18měsíců) měl od narození problémy s trávením. Nedávno měl hrozné průjmy, tak jsme nasadili bezmléčnou dietu a odebrala se mu krev na potravinové alergie. Po bezmléčné dietě se stolice upravila a stále v ní pokračujeme. Dnes jsem volala kvůli výsledkům a alergii nemá (juchůůůůůů :dance: ), ale dr se nelíbí výsledek protektinu (protectinu?) ve výsledcích z odebrané stolice a chce, abych stolici odebrala znovu a udělají se další testy… Doufám, že jsem se v tom slově protektin nepřeslechla, protože na internetu nemůžu nic najít a sestřička mi po telefonu v podstatě nic neřekla.
Nevíte, co by to mohlo znamenat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
20.6.13 09:54
@pajjakk píše:
Ahoj holky, syn (18měsíců) měl od narození problémy s trávením. Nedávno měl hrozné průjmy, tak jsme nasadili bezmléčnou dietu a odebrala se mu krev na potravinové alergie. Po bezmléčné dietě se stolice upravila a stále v ní pokračujeme. Dnes jsem volala kvůli výsledkům a alergii nemá (juchůůůůůů :dance: ), ale dr se nelíbí výsledek protektinu (protectinu?) ve výsledcích z odebrané stolice a chce, abych stolici odebrala znovu a udělají se další testy… Doufám, že jsem se v tom slově protektin nepřeslechla, protože na internetu nemůžu nic najít a sestřička mi po telefonu v podstatě nic neřekla.
Nevíte, co by to mohlo znamenat? :think:

Ahoj a jaký výsledek na alergie má v pořádku? IgE?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.6.13 09:55

@meduzza Na bílkovinu kravského mléka, na laktozu a na celiakii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
20.6.13 09:59

Myslím, že to vypovídá o zánétu ve střevech, ale ruku do ohně za to nedám :( držím palce ať je vše v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.13 10:02

Calprotectin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.6.13 10:08
@BellinkaX píše:
Calprotectin?

Asi toto… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.13 10:13

Zagoogli, prostě upozorňuje na zánět střeva. Ale jestli je to opravdu ono, Ti nepovím, to se musíš optat vašeho doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65035
20.6.13 17:46

Možná kalprotektin, je to kvůli zánětu ve střevu, ale dcera ho měla 10× větší a přesto se žádný zánět nenašel a to byla na kolonoskopii i CT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.14 16:51

Manžel má občas hlen ve stolici, jinak žádné problémy krom pálení záhy, Gastro negativní, „jen“ vysoký kalprotektin ve vzorku stolice, hodnotu má 600. K lékaři jde az za týden, ví jen toto co mu řekla sestřička po telefonu. Jsou tyto výsledky důvodem k obavám? Jak jsem psala, žádné potíže na sobe nepozoruje

• Citovat
  • Upravit
65035
28.4.14 16:57
@Anonymní píše:
Manžel má občas hlen ve stolici, jinak žádné problémy krom pálení záhy, Gastro negativní, „jen“ vysoký kalprotektin ve vzorku stolice, hodnotu má 600. K lékaři jde az za týden, ví jen toto co mu řekla sestřička po telefonu. Jsou tyto výsledky důvodem k obavám? Jak jsem psala, žádné potíže na sobe nepozoruje

Dcera měla kalprotektin ještě vyšší, kolonoskopie i CT negativní, prostě se nic nenašlo a to měla velké střevní obtíže. Pak se zjistil problém št. žlázy, dostala hormony, problémy postupně odezněly. Taky v té době měla Campylobakterii. Takže nikdo neví, proč to tak bylo, ale žádný zánět střev neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
29.4.14 14:10

Normální hodnota calprotektinu je tuším do 50…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí