Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jdu pro radu, holku pořád pobolívá bříško, už zase hvízdá že ji to bolí, problémy s tím má dlouhodobě určitě přes půl roku, krev, moč, výtěry všechno má v pořádku jediné co našli jsou roupy dostala vermox ale bříško ji bolí pořád dál, jiné problémy nemá jen je dost hubená ale to je od malička 5a půl má 104 cm a 14 kg. Nemáte někdo radu nebo tip co by to mohlo být?
Me jako malou taky porad bolelo brisku
myslim ze nektere holcicky to tak maji, jak se jim vytvari vnitrni pohlavni organy. Brisko me bolelo tak do 12 let ale pak uz to nebylo tak caste, nikdy mi na nic neprisli ![]()
@Janichka to nás jako čeká ještě 7 let každodeního pláče??? Si to hodim
@anickadomnik treba to nebude mit tak dlouho
vzdycky mi pomohlo, kdyz si me maminka vecer pritulila a rikala ze vsechna bolest jde do ze me do ni a z ni do zeme. Vim ze to je blbost ale ja si predstavovala jak to fakt odchazi do ni a a pak od maminky do zeme a pak jsem usla. Dala bych ji mozna sem tam neco od bolesti pro deti, at ma klid a nebo nejake homeopatika, najdi si v okoli homeopata nebo zajdi d lekarny kde homeo prodavaji, kazdopadne homeopat bude lepsi. Odkud jsi?
Co by to mohlo být by měl asi zjistit lékař, ne?
Ale dcera je teda opravdu dost hubená!!! V pěti letech 14kg… Myslím, že to bříško bolí kvůli roupům, ale může to být taky účelové, třeba když nechce jíst atak. Záleží, kdy jí bříško bolí a jak se při tom chová. Pokud si při bolestech břicha lehne a nic ji nezjímá, tak bych to řešila s lékaři, nechala bych udělat nějaká vyšetření ![]()
@amarie no vyšetření jí právě dr. dělá už půl roku zatím bezvýsledně, jen na jednou z 9ti otisků se ukázali ty roupy a ty jsme přeléčili, hubená je ale taky malá na výšku takže těch 14 kg není tak hrozné jak se může na první pohled zdát. Jinak ji bolí večer, někdy přes den většinou chvíli pláče pak si lehne usne a vyspí se z toho, někdy i zvrací ale to ne tak často, na průjmy netrpí vůbec
@Janichka když já jí moc nechci nic dávat dokud nebudu vědět od čeho to je
@anickadomnik A zkoušeli jste ji vzít k dětskému gastroenterologovi? Ten může zjistit víc než praktický, udělá zase další vyšetření, která třeba praktik standardně nedělá
Taky to může být psychosomatické, nenastala u vás nebo u malé před tím půlrokem nějaká změna (nástup do školky, změna kolektivu apod. nebo něco v rodině)?
@Z.jev ke gastro jsme měli jít ale pak našli ty roupy a zrušilo se to že prý je to z nich, do školky chodí už druhý rok tam je to v pohodě, jediné co nás napadlo je to že starší kluk má bzl dietu jestli se po něm neopičí jako ve smyslu toho že by mu záviděla že brácha má extra jídlo, ale ten ji má déle
Co intolerance potravin?
Jako malá jak snášela mléko nebo později lepek? Nemá odlišnou stolici?
Ha, až nyní jsem si všímla nicku.
Určitě bych šla na tu gastro.
Stěžuje si před spaním? Třeba se jí nechce spát, anebo tě chce mít u sebe. Je to těžký s dětmi..! Průjmy nemá, tak aspoň toto je dobré znamení
Ale možná, není zas až tak špatný nápad zkusit ji dát nějaký probiotika, tím si myslím se nic nepokazí, a prostě jí říct, že po těchto léčkách nikdy bříško nikoho nebolí.. a uvidíš, jak to bude
Třeba se zkus poradit v lékárně o vhodnosti probiotik ![]()
@anickadomnik Už jsem se v podobných diskusích párkrát potkali. Dcerku okolo 5-tého roku také bolelo bříško, měla dietu na BKM, nakonec jsme přitvrdili i na laktozu.
Nedávno jse´m ze zoufalství udělala test Food detective - na intoleranci potravin, vyšly mi u dcerky pozitivní ty potraviny na které hodně reagovala v příkrmech a časem se to upravilo (asi se problémy přestěhovaly jinam a projevovalo se to jinak - to co stále ještě řeším). Takže bych řekla, že jí ty potraviny opravdu vadí.
@anickadomnik Tak ať vám dětský dr znovu vypíše žádanku na gastro. Teprve až se vyloučí všechny možné organické příčiny, dá se uvažovat nad psychosomatikou. Mohlo by to být cokoliv, stačí třeba i maličkost, kterou si my dospělí neuvědomujeme, ale v té dětské hlavičce nadělá guláš.
Nesnášenlivost lepku má předpokládám vyloučenou, když ji má brácha
Jinak my na gastru byli a nic moc teda, pokud to dělat nemusejí, tak bych tam zbytečně nechodila!!!