Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Klíště vytočím namydleným kouskem vaty, zjistila jsem, že to jde i vlhčeným ubrouskem. Pak natřu jodisolem.
Pokud klíště bylo infikované, tak septonex nebo nějaká jiná běžná dezinfekce stejně nepomůže. Jestli je to škaredé, zašla bych ráno k dr.
@Timinka :
Tak to je hustýýý. No, já bych si asi zavolala někam k Dr. a poptala se. Jinak taky vytáhnu a desinfikuju, ale na takovým místě
.
@Tiger-lily píše:
Klíště vytočím namydleným kouskem vaty, zjistila jsem, že to jde i vlhčeným ubrouskem. Pak natřu jodisolem.
Pokud klíště bylo infikované, tak septonex nebo nějaká jiná běžná dezinfekce stejně nepomůže. Jestli je to škaredé, zašla bych ráno k dr.
no to právě nešlo, když to bylo v oku
prostě jsem ho vytrhla pinzetou
@Timinka Týjo, tak to bych šla k dr, pinzetou lidem nevytahuju, jedině psovi takovou tou chňapkou na klíšťata. Tímhle způsobem vytažení je velké riziko, že tam zůstane část kusadel.
No to koukám. Já bych si teda asi sama netroufla. Jinak používám froté ručník s mýdlem nebo s krémem. Tak nám je tahali na táboře.
Ahoj! Stejně bys asi k doktoru měla zajít, i když už je klíště venku.
Jinak já ostříknu místo, kde je klíště desinfekcí, chvilku počkám, pak vezmu právě tu pinzetu, co je pro psy a vytočím. Pak znovu desinfikuju a už jen sleduju dané místo.
Včera jsem zrovna tahala klíště psovi pod okem.
Jako malá jsem měla klíště přesně takhle mezi řasama. Šli jsme na oční, tam ho vytáhli raz dva.Doma si taky netroufali.
@teta 278 Jak se teda má správně vytáhnout? Není při tahání pinzetou velké nebezpečí, že se kus klíštěte utrhne?
Jsme mimo čr, manžel není doma a já neumím ani kváknout
no vytrhla jsem ho, dala ten opthalmo septonex a klíště mám v lednici. Asi tedy pro jistotu zítra půjdeme. ![]()
@Tiger-lily : Buď jsou speciální pinzety a nebo obyč.,ale nemačkat na to břicho. Já trhám nehtama a málokdy se stalo, že bych je přetrhla. Prostě dobře chytit a trhnout.
Pokud ti tam zbudou kusadla, tak to vůbec nemusí znamenat katastrofu. Pokud by to nešlo vyškrábnout, nebo dovytáhnout pinzetkou, tak bych šla k Dr. oni to vyříznou.
Ty sajraty viry má klíště ve střevech a jak je zadusíš mýdlem apod. nesmyslama, tak tím spíš ti tam do té rány něco naplive.
@teta 278
Takže tu pinzetu na psy použít i pro lidi? My jsme naštěstí klíště neměli už leta, v klíšťákové sezóně zobeme b komplex a dobrý.
Holky proboha nevyndavejte ty zmetky zadnou namydlenou tycinkou ani kremem, to je to nejhorsi, jak kliste vyndat, zacne se dusit a poustet do tela ty sragory, jsem necekala, ze jeste nekdo takovym zpusobem klistata taha
, vzdyt ty osvety, jak to delat spravne je vsade tolik a tolik
..ja teda leta pouzivam klasickou pinzetu na klistata, koupi se v lekarne, nikdy se mi nestalo, abych kliste pretrhla a kusadla zuslala v rane a ze jsem jich vyndala stovky za zivot..pak zakapnout jodovou desinou, Betadinou napr a je to.
@Tiger-lily : No pokud máš tu specielní, tak tu - ale pro lidi bych koupila jinou, nebo řádně vydezinfikovat ![]()
Jak vyndáváte klíště? Ošetřujete potom nějak to místo?
. Byl to ohromný boj ho dostat ven, oko má červené, oteklé, nakapala jsem optalo septonex. Ale bude to stačit?
O co mi jde. Normálně vytáhnu klíště a dám dezinfekci. ALE! dcera ráno přišla a měla klíště mezi řasama