Zelený a bílý čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
15.7.12 21:28
@Seizdra píše: @Žirafátko: Sypáky taky můžu, jen jsem kdesi četla, že prej tím, že jsou dózy co chvíli otevřený, tak ztrácí na intenzitě a vůni… Tož :nevim:@KačuliKačka: A když bys mrkla do pytlíku - jsou tam rozpoznat třeba i lístky nebo jen taková ta hnusná drť co v Pickw.? Teda mi to tak aspoň přidje, čaj na dovči chutnal uplně jinak… A tam jsem pila i jasmínovej a taky - nesrovnatelný

To netuším, nikdy jsem to nezkoumala :lol: Ale chutná mi, není příliš silný a na jazyku jakoby „drsný“ (nevím jak ten pocit popsat)

Mám ještě pravý zelený čaj přímo z Turecka, ale ten je fakt nářez, silný a když se nechá dýl louhovat, nedá se ani vypít, tak ten dělám velmi zřidka. Kdysi mi bratranec přivezl zelený čaj z Malajsie z nějaké domácí malé pěstírny čajů, bohužel už nemá zdroj, ten byl extra výborný :palec:

Pickwick mě chutí zklamal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.7.12 21:29

@Tamaris: No že to nesmí být vroucí vím, ale jak poznáš těch 70°C? Normálně uvaříš vodu a necháš schládnout nebo ani nenecháš dojít k varu? Viděla jsem dokonce i konvice rychlovarný, který měly ukzatel stupňů s popiskem např. právě zelený čaj atd., ale tu teda nemám :D
jinak všem díky za názory, jsem až překvapená, kolik je tu čajujících „bab“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.12 21:34

Ja jsem barbar a chutna mi jak byly, tak i zeleny caj od Pickwiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
15.7.12 21:42

Dilmah má dobré čaje, ale já kupuji sypané buď z čajovny (stálá zákaznice to má se slevou a ještě s úsměvem :mrgreen: ) nebo přímo z Oxalisu. Maanžel jim dělá e-shop, tak vždycky v práci objednávají hromadně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
15.7.12 22:14

@Seizdra Sypaný ve speciální prodejně. Když je „kvalitní“ prodavačka, tak i poradí jaký. Tyhle prodejny jsou v každém městě a kvalitního sypaného čaje se dává pidi množství, tak vydrží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
15.7.12 22:17

Úplně jste mi udělaly chuťky, já mám ráda bílý (zelený si dávám taky) a kupuji sypaný, nedá se to srovnat s pickwiky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.7.12 22:22

@Seizdra Nechám v konvici převařit a zalívám čaj po cca 10minutách. Vodu samozřejmě neměřím :-) a těch 10 minut je hooodně přibližných. Konvici nechám otevřenou, ať se to chladí. Myslím, že se uvádí 70-80. Když ten stejný čaj zaliješ vroucí vodou, je nahořklý.
Pak ty výluhy dělám cca každý 2,3 minuty. Taky přibližně. Ten 2. a 3. klidně dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.7.12 22:25

Taky mam na nej chut :-) Ale ted uz si ho rozhodne davat nebudu :-D Ja uz nespim i bez caje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.7.12 22:30
@Tamaris píše:
@Seizdra Nechám v konvici převařit a zalívám čaj po cca 10minutách. Vodu samozřejmě neměřím :-) a těch 10 minut je hooodně přibližných. Konvici nechám otevřenou, ať se to chladí. Myslím, že se uvádí 70-80. Když ten stejný čaj zaliješ vroucí vodou, je nahořklý.
Pak ty výluhy dělám cca každý 2,3 minuty. Taky přibližně. Ten 2. a 3. klidně dýl.

No vidíš, a tchyně má luxusní zelenej, co krásně voní a když mi ho udělá, tak se nedá vypít, jak je hořkej.. To bude vono, ona není čajová :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
15.7.12 22:33

Ty konvice se opravdu dělají - my máme philipsku, dávali jsme za ni asi dva a půl, teď už stojí snad půlku a využiješ ji třeba i na přípravu sunaru, umí podržet určitou teplotu vody… a některé čaje se teda zalévají i na 90, měli by ti to v obchodě říct, popř. je to i napsaný na krabičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.7.12 22:39
@Seizdra píše:
No vidíš, a tchyně má luxusní zelenej, co krásně voní a když mi ho udělá, tak se nedá vypít, jak je hořkej.. To bude vono, ona není čajová :think:

To vychytáte i tchýní :mrgreen: mě se osvědčilo to v jednom velkém hrnku zalívat a cedit do skleněné konvice, postupně všechny 3 nálevy. Mám to na dopoledne.

A ještě mám jednu pikošku. Na těch jemných čajích je strašně poznat, když to děláš třeba v hrnku který byl před tím umytý jarem. Myslím umytý jarem + 4-5× vypláchlý vodou. Stejně ta vůně z toho saponátu tam je a v čaji to jde cítit. Jednou jsem byla našvaná na prodavačku čajů, že mi špatně poradila, že ten čaj má mýdlovou chuť. Mohla za to konvice Tupperware, kterou jsem umyla Jarem, několikrát vypláchla, ale stejně ten plast předával ten zbytek parfému. Fuj. Tak to dělám ve skle, umývám horkou vodou, vytřu do sucha i ty usazeniny. Nebo z myčky je to celkem ok (mám neparfemované tablety).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
15.7.12 22:46

Já mám teda doma luxusní z turecka. A samozřejmě, že to máš v uzavřené nádobě, tak rozhodně to vydrží dýl než pytlíky, které v ničem nejsou.

Z porcovaných mám ráda ty pyramidky od Liptonu. Je to takový obyč čaj. Ale mě neurazí. Bílý je výborný, že je jemný.

V čajovnách taky nakupuju, ale musím být opatrná, protože speciálně čaje ze severu číny jsou na mě prostě příliš drsné. A šílenost byla, že jsem jednou koupila jeden druh a ten chutnal ja magi. A taky je příšerný Gun Powder - pro mě teda :)

Chutná mi White Monkey a taky ty zamotané koule.

Pro potěšení občas kvetoucí čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
16.7.12 10:29

@Danitschka jak ta konvice funguje? Dáš studenou vodu a ona bez převeření jen dohřeje na požadovanou teplotu? Nebo převaří a pak dá vědět, že je schlazeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
16.7.12 10:39
@Tamaris píše:
@Danitschka jak ta konvice funguje? Dáš studenou vodu a ona bez převeření jen dohřeje na požadovanou teplotu? Nebo převaří a pak dá vědět, že je schlazeno?

To by mě taky zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
16.7.12 18:36

Konvice dovaří - nebo spíš dohřeje do požadované teploty a zapíská na tebe :) Nad kontrolkami na teplotu (já mám na výběr 30, 60, 90, 100) jsou obrázky, na který nápoj je ta která teplota vhodná. Jinak se tam teda dá nastavit to udržování teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí