Zelený a bílý čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21848
15.7.12 20:11

Zelený a bílý čaj

Ahoj, ráda bych se zeptala, jakou značku zeleného a bílého čaje pijete? Jde mi o nějakej kvalitnější, na dovči jsme pili právě zelený a byl luxusní. No nepamatuju si už značku, ale zkusila jsem koupit myslím Pickwicka a teda :?

Ráda bych tipy na nějaký dobrý a opravdu ČAJ, ne drť stonků čajovníku.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
15.7.12 20:15

Kupuju si jen Teekanee - zelený čaj s opuncií anebo zelený ZenChai :-) Jsou výborné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
15.7.12 20:15

Mám moc ráda tenhle, ale musela jsem se k němu propracovat, je docela dost silnej :kytka: http://www.oxalis.cz/…0-g/d-72676/ (kupuju ho přímo tam, teď ho v těhu nepiju, nevím, jestli můžu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.7.12 20:31

@Žirafátko: Sypáky taky můžu, jen jsem kdesi četla, že prej tím, že jsou dózy co chvíli otevřený, tak ztrácí na intenzitě a vůni… Tož :nevim:

@KačuliKačka: A když bys mrkla do pytlíku - jsou tam rozpoznat třeba i lístky nebo jen taková ta hnusná drť co v Pickw.? Teda mi to tak aspoň přidje, čaj na dovči chutnal uplně jinak… A tam jsem pila i jasmínovej a taky - nesrovnatelný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
15.7.12 20:32

Já kupuju zelený lístky stolování do kuliček, říkají tomu dragon pearls, z jedne kuličky mám 3 nalevy a je vybornej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.7.12 20:37

Ja zasadne kupuju v cajovnach. Sackovy caj se neda srovnat ani s cajem. Je to takova drt rozemleta na prach, kdo vi s cim. Takze za me jedine v cajovnach ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.7.12 20:41

@zelenaprisera: Tak na to se poptám, to jsem asi ještě neslyšela… Teda pokud to není takovej ten „kvetoucí čaj“ - hodíš tam poupě a „vyroste“ ti květ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.7.12 20:42

@Suzann: No právě, ale přitom třeba Deilah (nebo tak nějak) zas tak špatnej není podle mě.. Kažopádně ve speciálkách je to o něčem jiným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
15.7.12 20:54

Taky nakupuju v oxalisu..
zelený Vietnam che ngon so - či tak nějak.. Je dost levný, ale mooooc mi chutná..
bílý Pai mu tan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.7.12 21:05

@Seizdra Jo ten Deilah asi dobrý bude. Sice jsem ho ještě neměla, ale přijde mi, že to bude asi jediný dobrý pravý čaj, který se dá v obchodě koupit. Jinak tady dávám pro pobavení odkaz o čajích. Super pořad, doporučuji i další díly :palec:

http://www.stream.cz/…a-taliri-caj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.7.12 21:18
@Suzann píše:
@Seizdra Jo ten Deilah asi dobrý bude. Sice jsem ho ještě neměla, ale přijde mi, že to bude asi jediný dobrý pravý čaj, který se dá v obchodě koupit. Jinak tady dávám pro pobavení odkaz o čajích. Super pořad, doporučuji i další díly :palec:http://www.stream.cz/…a-taliri-caj

:palec: :palec: :palec: Hustý teda!! Dík :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
15.7.12 21:21

Za mě bych ti poradila oolong, ze začátku třeba mléčný - je jemnější… je to teda sypaný čaj, pak třeba senchu a banchu. Pokud preferuješ pytlíky, vykašli se na pickwick i teekanee, stojí za houby. Dillmah je fajn, třeba jasmínový, potom je dost kvalitní taky Ahmad a my hlavně kupujeme Whittard - je sice dražší a seženeš ho spíš v shopech na netu, ale vážně stojí za to! A třeba v oxalisu čaje z doz nekupuju, protože mi bylo samotnou prodavačkou řečeno, že trácí na kvalitě, takže spíš krabičky… a nejvíc si teda vozíme čaje ze světa, Maroko, Alžír, Vietnam, ujde i tuniský :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
15.7.12 21:21

Ahojky, tak mě např. chutná Teekanee - bílý čaj(tuším brusinka a malina), jinak jsem měla Pickwick - příchuť jahoda(zelený), nebyl špatný, ale žádný zázrak. Jednou jsem měla i ze spec. obchodu, ale na název si nevzpomenu. Většinou šáhnu po teekanee..občas i ty levnější(záleží na fin.)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
15.7.12 21:25

Ahoj, tak u mě vyhrál chuťově sypaný zelený Darjeeling.. Pro mě ze všech mňamka.. Chvíli jsem prodávala sypané čaje a fakt je, že čaje se mají prodávat v utěsněných a neprůhledných dózách, jinak ztrácí na kvalitě.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.7.12 21:26

Zajdi někam kde prodávají oxalis sypané (nemusí to být oxalis obchod, stačí prodejce) a mám osvědčený: yunann, Nepal Green tea superfine, fog green/zelená mlha. Vždycky se zeptám prodavačky jaké mají zelené čaje s jemnou, nasládlou chutí, nejlépe 3 nálevové a z těch doporučených podle vůně vyberu.
S sáčkovýma se to nedá vůbec srovnávat. Hlavně já míchám ty 3 nálevy a je z toho fakt lahodný čaj, žádná břečka.
Jo a hlavně 70stupňů voda!!! Ne vařicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko