Zelený a bílý čaj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zelený a bílý čaj
Ahoj, ráda bych se zeptala, jakou značku zeleného a bílého čaje pijete? Jde mi o nějakej kvalitnější, na dovči jsme pili právě zelený a byl luxusní. No nepamatuju si už značku, ale zkusila jsem koupit myslím Pickwicka a teda ![]()
Ráda bych tipy na nějaký dobrý a opravdu ČAJ, ne drť stonků čajovníku.
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kupuju si jen Teekanee - zelený čaj s opuncií anebo zelený ZenChai
Jsou výborné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám moc ráda tenhle, ale musela jsem se k němu propracovat, je docela dost silnej
http://www.oxalis.cz/…0-g/d-72676/ (kupuju ho přímo tam, teď ho v těhu nepiju, nevím, jestli můžu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žirafátko: Sypáky taky můžu, jen jsem kdesi četla, že prej tím, že jsou dózy co chvíli otevřený, tak ztrácí na intenzitě a vůni… Tož ![]()
@KačuliKačka: A když bys mrkla do pytlíku - jsou tam rozpoznat třeba i lístky nebo jen taková ta hnusná drť co v Pickw.? Teda mi to tak aspoň přidje, čaj na dovči chutnal uplně jinak… A tam jsem pila i jasmínovej a taky - nesrovnatelný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuju zelený lístky stolování do kuliček, říkají tomu dragon pearls, z jedne kuličky mám 3 nalevy a je vybornej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja zasadne kupuju v cajovnach. Sackovy caj se neda srovnat ani s cajem. Je to takova drt rozemleta na prach, kdo vi s cim. Takze za me jedine v cajovnach ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelenaprisera: Tak na to se poptám, to jsem asi ještě neslyšela… Teda pokud to není takovej ten „kvetoucí čaj“ - hodíš tam poupě a „vyroste“ ti květ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Suzann: No právě, ale přitom třeba Deilah (nebo tak nějak) zas tak špatnej není podle mě.. Kažopádně ve speciálkách je to o něčem jiným
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nakupuju v oxalisu..
zelený Vietnam che ngon so - či tak nějak.. Je dost levný, ale mooooc mi chutná..
bílý Pai mu tan
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Jo ten Deilah asi dobrý bude. Sice jsem ho ještě neměla, ale přijde mi, že to bude asi jediný dobrý pravý čaj, který se dá v obchodě koupit. Jinak tady dávám pro pobavení odkaz o čajích. Super pořad, doporučuji i další díly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Suzann píše:
@Seizdra Jo ten Deilah asi dobrý bude. Sice jsem ho ještě neměla, ale přijde mi, že to bude asi jediný dobrý pravý čaj, který se dá v obchodě koupit. Jinak tady dávám pro pobavení odkaz o čajích. Super pořad, doporučuji i další dílyhttp://www.stream.cz/…a-taliri-caj
Hustý teda!! Dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě bych ti poradila oolong, ze začátku třeba mléčný - je jemnější… je to teda sypaný čaj, pak třeba senchu a banchu. Pokud preferuješ pytlíky, vykašli se na pickwick i teekanee, stojí za houby. Dillmah je fajn, třeba jasmínový, potom je dost kvalitní taky Ahmad a my hlavně kupujeme Whittard - je sice dražší a seženeš ho spíš v shopech na netu, ale vážně stojí za to! A třeba v oxalisu čaje z doz nekupuju, protože mi bylo samotnou prodavačkou řečeno, že trácí na kvalitě, takže spíš krabičky… a nejvíc si teda vozíme čaje ze světa, Maroko, Alžír, Vietnam, ujde i tuniský ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak mě např. chutná Teekanee - bílý čaj(tuším brusinka a malina), jinak jsem měla Pickwick - příchuť jahoda(zelený), nebyl špatný, ale žádný zázrak. Jednou jsem měla i ze spec. obchodu, ale na název si nevzpomenu. Většinou šáhnu po teekanee..občas i ty levnější(záleží na fin.)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak u mě vyhrál chuťově sypaný zelený Darjeeling.. Pro mě ze všech mňamka.. Chvíli jsem prodávala sypané čaje a fakt je, že čaje se mají prodávat v utěsněných a neprůhledných dózách, jinak ztrácí na kvalitě.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajdi někam kde prodávají oxalis sypané (nemusí to být oxalis obchod, stačí prodejce) a mám osvědčený: yunann, Nepal Green tea superfine, fog green/zelená mlha. Vždycky se zeptám prodavačky jaké mají zelené čaje s jemnou, nasládlou chutí, nejlépe 3 nálevové a z těch doporučených podle vůně vyberu.
S sáčkovýma se to nedá vůbec srovnávat. Hlavně já míchám ty 3 nálevy a je z toho fakt lahodný čaj, žádná břečka.
Jo a hlavně 70stupňů voda!!! Ne vařicí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit