Jídelníček pro 1,5leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
849
13.7.12 11:49

Jidelnicek pro 1,5lete dite

Ahoj holky,
potrebovala bych trochu inspirace. Mam 17mesicni dite a mam pocit, ze ji porad dokola to same.
Nemate nejake tipy a popr. recepty na jidlo vhodne pro takto male dite? (pomazanky, nejake rychle omacky, svacinky, kasicky…)
S obedy problem neni, obcas ma sklenicku, obcas mu navarim do mrazaku a kdyz mame neco, co neni moc korenene, tak ji to same, co my. Ale prijde mi, ze ty snidane, svacinky a vecere jsou tak nejak na jedno brdo.
Popr. nemate treba tip na nejakou kucharku zamerenou na detska jidla? Ja jsem si jednu poridila, jenze jsem to kupovala pres internet, takze jsem to nemohla prolistovat. Kucharku nepsala Ceska, ale tusim Americanka a tudiz je to naprosto nepouzitelne. Suroviny se tu bud nedaji sehnat, nebo mi to prijde nevhodny (vsude cukr a pod.)
Budu rada za kazdy napad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
461
13.7.12 12:15

Ahoj, mám stejně starou holčičku a taky jí pořád dookola to samé, ale dětem to nevadí, to jen my máme pocit, že už jim to musí lézt krkem :lol: Snídá chleba nebo rohlík s máslem k tomu rajče nebo okurku, nebo gervais taky se zeleninou, občas dělám pomazánku z másla a nastrouhané mrkve či vařeného vajíčka, jinak nedávám žádný sýr ani salám. Svačina ovoce, bílý jogurt - do něj někdy dám kukuř. lupínky ty obyč. nebo trochu přesnídávky či ovoce, oběd polívky z různé zeleniny, brambory, rýže, kuskus, těstoviny s masem…večer zas chleba, rohlík nebo kaše či zbytek z oběda :) Krom toho jí kukuř. křupky. Sladké pečivo nedávám…tož tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
13.7.12 12:18
@bedrunec píše:
Ahoj, mám stejně starou holčičku a taky jí pořád dookola to samé, ale dětem to nevadí, to jen my máme pocit, že už jim to musí lézt krkem :lol: Snídá chleba nebo rohlík s máslem k tomu rajče nebo okurku, nebo gervais taky se zeleninou, občas dělám pomazánku z másla a nastrouhané mrkve či vařeného vajíčka, jinak nedávám žádný sýr ani salám. Svačina ovoce, bílý jogurt - do něj někdy dám kukuř. lupínky ty obyč. nebo trochu přesnídávky či ovoce, oběd polívky z různé zeleniny, brambory, rýže, kuskus, těstoviny s masem…večer zas chleba, rohlík nebo kaše či zbytek z oběda :) Krom toho jí kukuř. křupky. Sladké pečivo nedávám…tož tak :mavam:

Diky, diky, to mame dost podobne ;-) Tu stouhanou mrkev (sla by asi i s Lucinou nebo tvarohem) jsem jeste nezkousela. Zkusim. Diky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
13.7.12 12:20

Jo jo, ta mrkev jí moc chutná a klidně i do tvarohu a tak.Taky nevím, co mám pro ni pořád vymýšlet, ale ani se toho myslím moc nedá, když jí nechci dávat sýry a salámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
13.7.12 12:26

Ahoj,
rohlík, chleba s lučinou nebo nějakou pomazánkou,
bílý jogurt s lupínkama a ovocem,
rohlík, chleba s marmeládou,
nastrouhané ovoce,
občas udělám domácího pribiňáka,
občas buchtu (doma upečená),
malý zbožňuje tousty (toustový chleba, mozzarela, rajčátko),

to jsou naše svačinky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.7.12 12:28

Dětem stačí jednoduchá strava, ale dá se nakombinovat z mnoha surovin. Škoda, že moje dítě musím do jídla spíš nutit, bylo by klidně živo jen o suchých bramborách nebo křupkách. Ostatního dá pár lžic, to potom člověk nemá moc chuť ani extra vyvařovat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
13.7.12 12:45

Ja okrem hore uvedeneho davam aj puding…ten dcera miluje :)
Inak na obed ma najradsej zemiakovu kasu so spenatom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
13.7.12 13:06

Taky mám pocit, že dávám pořád to samé :-(
Naše malá má ráda pomazánku z tvarohu, rajčete a pažitky a rybí pomazánku (tuňák + lučina). Taky miluje cottage. To je tak navíc, co jsem tu ještě nečetla. Na oběd má asi nejradši zeleninové lasagne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
13.7.12 20:03

Holky diky za napady, urcite vyzkousim nove pomazanky a ty toustiky by taky mohly mit uspech ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 21:22

Ahoj maminky, potřebovala bych stejně jako zakladatelka poradit s jídelníčkem pro dítě (16 měsíců), máme nějak furt to samé už několik měsíců, do toho začala být malá vybíravá takže taky super trefit se jí do chutě… Dilema mám teď hlavně se snídaní, protože to má ještě mléko. Ale poslední dobou tomu moc nedá a za chvíli hlásí „ham ham“ takže pak dávám dřív svačinu, nebo má svačiny dvě :D
Takže to máme ráno mléko,
ke svačině jogurt s ovocem nebo přesnídávku,
k obědu zelenina s masem - většinou že skleničky, pokud máme vhodný oběd tak ji s námi ale toho moc nesní takže stejně pak dám ještě skleničku :nevim:
Odpolední svačina bývalo ovoce, ale teď moc ovoce nechce takže bývá kaše,
A k večeři má rajče/okurku, chleba s máslem/žervé, sýrem/šunkou, nebo mozzarelu.
Zkoušela jsem nějaké pomazánky a nic moc úspěch, vajíčko na tvrdo nebo míchané nechce :roll:
Pak má ještě mléko na uspání.
Prosím za tipy a děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko