Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Zdravím všechny, kdo se do této diskuse připojí nebo ji budou jen číst.
V poslední době přemýšlím nad tím, že bych vyzkoušela zelený jíl. Dá se sehnat ve dvou variantách - buď v kapslích, které se polknou a následně čistí střeva nebo v prášku, který se smíchá s vodou, nechá se odstát a pak se vypije. To je ale údajně pěkné hnusné. Dá se používat i zevně na pleť. Prý to parádně detoxikuje střeva a zároveň při použití jako masky ničí a zhojí akné. A to je ten důvod, proč bych ho chtěla vyzkoušet. Po pravdě nechci jen tak vyhodit peníze, proto se ptám, zda má některá z vás s tímto dobré zkušenosti…Na mou pleť mi nepomáhá vůbec nic. Žádná kosmetika, žádné zázračné masti apod. Když jsem měla Zineryt, tak určitou dobu to bylo OK, ale pak si organismus na tento přípravek zvykl a už to nemělo takovou účinnost. Je mi přes 30 a pořád se s nehezkou pletí musím potýkat. Jím hodně ovoce, zeleniny, dodržuji pitný režim. Stravuji se normálně, domácí vařenou stravou - žádné smažené, mastné, apod. Pište prosím své zkušenosti.
Mám od Nobilis Tilia ale nedá se jíst. Masku jsem si dělala 3× a pleť byla jemná a čistá, ale dost pnula. Nemám vyloženě akné po celém obličeji, ale černé tečky brada nos a červené pupínky (bez hnisu, asi to není akné) na tvářích a je to lepší, než to bylo. Stál 135,–, to zase není taková obří investice
Na tvém místě bych šla k dermatologovi nebo kvalitní kosmetičce. Já před mateřskou chodila pravidelně k super paní a bylo to úplně o něčem jiným, než teď. Mám ji dost daleko, tak se mi tam teď nevyplatí jezdit, ale jak nastoupím do práce, budu tam zase každý měsíc.
Dermatoložka mi nabízela AHA kyseliny, uvažovala jsem nad tím, ale je to hodně o financích. Ty tedˇ na mateřské nemám. A možná se toho i trošku bojím. Mám nějaké jizvičky, černé tečky a jak píšeš červená místa. Vyloženě akné s boláky a bílými čepičkami to není. Ale není normální, že po 30 je ten problém pořád. Možná zkusím ten jíl, co máš Ty.
http://cernamoora.blogspot.cz/…h-tecek.html zde je nejaka recenze na zeleny jil