Nedostatek železa v krvi

224
13.6.24 21:25

Zelezo tělo

Dobrý večer všem, nedávno mi zjistili nedostatek železa v tělu.. takže sem si koupila zelezo, a zacla sem mít černou stolici, hučení v usich, tak sem je přestala brát no spis je neberu jeden den :lol: jen, je to normální nebo ne? Někde sem cetla ze černá stolice muže způsobit to ze to zelezo proste nejde do těla něco takového.. já sem nikdy zelezo nebrala takže proto se ptám jak blba :lol: děkuji všem za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36160
13.6.24 21:28

Ano, po železu je černá stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
13.6.24 21:32

@JancaS84 a i to hučení v usich, spis to hučení mám večer když je ticho ale když otevru okno tak nic, ale přestala swm to brát na jeden den a zlepšilo se to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
13.6.24 22:05

Asi ti to konkrétní, co bereš, nesedlo. Taky jsem s tím měla problém. Vyzkoušela jsem jich několik, bylo mi špatně i po sirupu pro děti. Teď beru Favea Superželezo (blbej název, ale co už), a po tom mi špatně není a hladina se srovnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
13.6.24 22:07

Já beru globyfer. Je sice dražší, ale po každym jinym jsem měla zácpu a bolest břicha. Černou stolici jsem měla taky. Hučení v uších nevím, to jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
13.6.24 22:34

@Mosie no mě z toho blbě není, ale spis to hučení v usich :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
13.6.24 22:40
@Niki820 píše: Více

Takhle po netu ti neporadí nikdo, tak už to neber a myslím si, že i to hučení v uších přejde. Budeš si muset koupit v lékárně jiné železo, nebo se zeptej doktorky, poradí ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
13.6.24 22:46

Po železu je vždy tmavě zelená až černá stolice. Já jsem silný anemik od mala. Železo mám předepisované celý život, výsledky krve stále špatné. Až v těhotenství kdy mi zkoušeli nasadit železo v různých podobách, včetně kopaček, přišli na to, že mé tělo ho prostě neumí vstřebat. Navíc mi způsobuje šílenou zácpu, což není u železa taky nic neobvyklého. Takže já už to s ním vzdala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
14.6.24 06:28

Taky beru železo, krevní obraz se zlepšil. Změna barvy stolice je normální, upozorňuje na to i lékárnice, když mi ho dává. Jiné problémy jsem nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
14.6.24 09:20

Chtělo by to železo v přírodní formě, kvalitní doplněk, ne klasika na recept od MUDr.
Já mám osobní zkušenost s Hemoplus od Terezia, česká firma. Měla jsem tenkrát málo železa a doktorka napsala klasika recept, ale já ho nebrala a koupila si toto, 3 měsíce a železo stouplo, pak jsem se i přiznala doktorce, že jsem užívala přírodní - bez nežádoucích účinku.

Případně můžete vyzkoušet i další:

https://www.puravia.cz/…-100-kapsli/?…

Nebo játra:

https://www.puravia.cz/…-180-kapsli/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
celkemspokojena
14.6.24 11:13

S braním železa mám bohatou zkušenost, tmavá stolice je naprosto normální, hučení v uších jsem nikdy nezažila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex