Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ale no tak
Tohle jsou fakt triviální věci, to by měl zvládnout deváťák, eventuálně jeho rodič, bez pomoci.
Napíšu do googlu dolomitová jeskyně, vyjede mi nějaký odkaz a prostě pročtu odkazy dokud nenarazím na informace o původu jeskyně, pakliže tam přečtu slovo „dolomit“, tak mám vyhráno, ale pro jistotu budu hledat alespoň ještě jeden zdroj, který mi to potvrdí. Jo, chce to čas, ale buď se budu ptát googlu jako deb. l a holt musím něco číst, abych získala info, nebo se začnu lépe ptát.
http://www.bozkovske-jeskyne.cz/ - takže stačí na této stránce dočíst k poslednímu odstavci a přečíst jeho první větu.
@Lamátko píše:
Ale ta je tvořená i dolomitem že jo, dle názvu
co místo emimina použí google a něco si o tom přečíst??
A konecne to můžu použít: devaťak je pako, ale maminka taky neni nejvostrejsi tužka v penale
![]()
Ale no tak, je toho moc a mám dva školáky a batole. Než dlouhe číst tak se ptám i tady
Samozdřejmně čtu, ale holt něco se mi číst chce, déle trvá, neež se k otázce propracuju. A tak zkouším tady, někdy je to rychlejší
@Lamátko píše:
Ale no tak, je toho moc a mám dva školáky a batole. Než dlouhe číst tak se ptám i tady
Ale to je ukol pro dítě, ty ho resit nemusis ![]()
@Lamátko píše:
Samozdřejmně čtu, ale holt něco se mi číst chce, déle trvá, neež se k otázce propracuju. A tak zkouším tady, někdy je to rychlejší
Tak snad to jsou úkoly pro dítě, ne pro tebe, ne? Jak, že ty čteš, proboha
Kam to ten svět spěje
.
Já mám doma prvňáka, čtvrťačky, deváťačku, kluka na střední, školkovou holku a připravuji učební materiály pro své žáky
. Takže, doporučuju děcka vést k samostatnosti, když je teď taková příležitost. Představa, jak za moje žáky dělaj úkoly rodiče, no, že já se s tím otravuju a tvořím
.
Úkoly si dělá sám ale někdy chce pomoct, mě to nevadí, pomůžu ráda
@Lamátko tak ho nauč googlit, to je jedna z důležitých dovedností pro život… (bez ironie).