Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, muj 8 lety syn si v poslednich dnech parkrat stezoval na pichani/ lehkou bolest u srdce, neumi to lepe popsat. Nejdriv jsem myslela ze je to jen z namahy(lital venku), ale ted je v klidu doma a dost me to znervoznuje.( jednou za dva dny cirka, dnes si stezoval dvakrat) zitra zavolam samozrejme k detskymu, ale chtela jsem se zeptat, jestli nemate podobnou zkusenost, nevite z ceho by to mohlo byt? diky
@SussiK zítra je sobota, tak nezavoláš
ale - není ve stresu z koronavirové situace? nebojí se něčeho?
@stinga oh to mi nedoslo sakra ![]()
ne, vubec, bavime se o tom, vi vse, ale neboji se, nema zadny stres ![]()
Moje osobni zkusenost s timto symptomem je mezizeberni nerv podrazdeny vlivem zadove lopatky, kterou jsem si nejak „blokla“. Vysvetlovala mi to fyzio kdysi, nekdy se mi to stane po hodne tvrdym spanku ve spatny poloze. Rano mi pak pritel musi lopatku a jeji okoli promasirovat a pichani prejde ![]()
@SussiK píše:
Ahoj, muj 8 lety syn si v poslednich dnech parkrat stezoval na pichani/ lehkou bolest u srdce, neumi to lepe popsat. Nejdriv jsem myslela ze je to jen z namahy(lital venku), ale ted je v klidu doma a dost me to znervoznuje.( jednou za dva dny cirka, dnes si stezoval dvakrat) zitra zavolam samozrejme k detskymu, ale chtela jsem se zeptat, jestli nemate podobnou zkusenost, nevite z ceho by to mohlo byt? diky
Myslím že to jsou bloknute záda. Měl jsem to taky.
S největší pravděpodobností to není srdce, ale skřípnutý nerv mezi mezižeberní svaly. Píchá to, jak když ti tam zabodává jehlu a při nádechu se to zhoršuje. Mám to od dětství, občas se to ozve i teď.
@stinga píše:Tak hele ty rádoby lékařko 8letý děcko ti asi nebude mít stresy z koronaviru, fakt se prober.
@SussiK zítra je sobota, tak nezavoláš
ale - není ve stresu z koronavirové situace? nebojí se něčeho?
@Scara píše:
Moje osobni zkusenost s timto symptomem je mezizeberni nerv podrazdeny vlivem zadove lopatky, kterou jsem si nejak „blokla“. Vysvetlovala mi to fyzio kdysi, nekdy se mi to stane po hodne tvrdym spanku ve spatny poloze. Rano mi pak pritel musi lopatku a jeji okoli promasirovat a pichani prejde
Taky může být nevylučuji.
Tak jsem trosku klidnejsi, tedy mezizeberni nerv uz jsem taky skripnuty mela a bolelo to hrozne porad, on to ma jen pbcas a ne tak hrozny ![]()
zkusim mu to trosku promasirovat a promazat a uvidime, snad se to pak uz do pondeli neozve, nekam do nemocnice/k doktorovi se mi uplne nechce, jen nechci nic zanedbat kdyby to bylo neco horsiho ![]()