Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás to bude mít syn na gymplu, u prvnacka bych ráda nebyla, protože neudrží dlouho pozornost a zaviselo by to na tom, jestli nemusím do práce.
A proc ti to vadi? Budes bez prace, behem doby co bude dite poslouchat vyklad ucitelky si muzes delat svoje veci ![]()
Nechápu, co s tím chcete zmáhat? Nemají přece prázdniny, takže za mně je tohle ok ![]()
@jizvíková píše:
Nic s tím, škola je povinna nemáš na výběr
Online vyuka pro nikoho povinná není, školský zákon s ní nepočítá. ZS se absolvuje v denní formě. Takze na výběr má a klidně může říct, ze se toho její dítě účastnit nebude. To by musela vydat vláda nařízení.
Takže jako vždy se učitelka nezavděčí všem. Máte na ty děti OČR, tak snad není problém posadit je k počítači. Nebo snad ano? ![]()
A prvnak je sam doma nebo v cem je problem? Ucitelka dela svou praci. Vsak to staci zapnout.
Nebývame s dítětem dopoledne, jsme v praci. Chápu, že to vyhovuje tem kteri jsou doma.
@Anonymní píše:
Ahoj vsem. Mame prvňáčka a do teď nám ucitelka posilala ukoly a vypracovali jsme je po práci jak byl čas. Učitelka teď přišla s tím, že bude každý den dopoledne učit online a účast povinná. Co s tím zmůžu? Chápu starší děti co jsou doma samy a budou mít čas, ale tohle? Chápu taky to, že někteří jsou rádi, ale já zvladnu prvnakovi vysvětlit ucivo sama, nic těžkého nedelaji. Kdyz je nemocný tak taky doháníme doma sami.
Prvnakovi snad budeš umět připravit PC, dát mu případně sluchátka a necháš ho u toho sedět ne? Vždyť povinné je, aby tam seděl on, ne ty. Já bych byla celkem ráda, kdyby tohle šlo i u nás (i když, při dvou dětech nevím, jak bych to zařídila), protože učit je oba je pro mě náročné (najednou to nejde, lze jen každý zvlášť). K tvému problému…když učitelce napíšeš, že nedisponujete funkcím stolním PC a telefon s přístupem na net využíváš k práci, takže nemůžeš dat dítěti, tak co ti může udělat? Pokud nezajistí škola technické vybavení, těžko to může vynucovat ![]()
Ano, učitelka dělá svou práci. A teda tomu, jak udržoet pozornost 6 letýcj rozumí mnohem víc než ty.
To že ty umíš látku svému synovi předat, nezmamená že to umí i ostatní rodiče a navíc je to práce té učitelky.
Vnímat tohle jako příkoří je dost postavené na hlavu. A speciálně jestli ho máš někde na pracovišti, kde zaclání, tak mít čím ho zaměstnat a vědět, že můžeš svou pozornost plně věnovat práci a ne dítěti je dobro.
Příspěvek upraven 15.03.20 v 18:07
Super krok od ucitelky, ale urcite to nemoze byt povinne. Nikde nie je nariadene, ze musis mat pc/mobil a pristup na net.
Ahoj vsem. Mame prvňáčka a do teď nám ucitelka posilala ukoly a vypracovali jsme je po práci jak byl čas. Učitelka teď přišla s tím, že bude každý den dopoledne učit online a účast povinná. Co s tím zmůžu? Chápu starší děti co jsou doma samy a budou mít čas, ale tohle? Chápu taky to, že někteří jsou rádi, ale já zvladnu prvnakovi vysvětlit ucivo sama, nic těžkého nedelaji. Kdyz je nemocný tak taky doháníme doma sami.