Učitelka chce učit online

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56295
15.3.20 18:30

Jj, to si myslím. Nepamatuju si delší než týden.. moje děti je ještě neměly ani jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
15.3.20 18:31
@Tinuvien píše:
Je fakt, že u některých se můžeme snažit vzdělávat jak chceme, ale smysl to nemá. Pár týdnů to vůbec být nemusí. Může to být i pár měsíců.

Na to, aby zakladatelka vedla prvnacka, nemusí mít žádné zvláštní pedagogické schopnosti. Nepotrebuje ty znalosti jako pri práci se třídou. Podle mě to zvládne i ta babicka, u které dítě bude. Bez PC. Je to jen o disciplíně.

Trvám na tom, že online vyuka u malého dítěte je spíš komplikací pro rodiče. Ulehčení až ve vyšších ročnících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.3.20 18:32

Snaha fajn, v praxi nevim, zda by prvnak udrzel pozornost. Navic ucivo, pokud spolupracuje, s nim jsem doma schopna zvladnout nekolikanasobne rychleji, nez jake tempo ve skole (ceka se na pomale spoluzaky).
U nas by navic nemel techniku, domaci pocitac bude vyuzivat manzel na praci (dlouhodobe by od 12 do 20h nebo o nocich asi fachat nechtel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
15.3.20 18:39

Děláš z toho kovbojku. Důležité je, aby děcko probralo a udělalo to co má. Po návratu bude učitelku zajímat, zda umí a má splněno a nic víc. Je jedno jestli to s ním uděláš ty nebo se bude učit on-line. pochybuju, že tě učitelka bude pronásledovat, že nejste on-line.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
15.3.20 18:39

@Jana206 třeba chtějí prostě jen ulehčit těm pracujícím rodičům, i kdyby „vysílali“ jen hodinu denně. A taky neztratit kontakt mezi dítětem a učitelem.
Moje děti jsou taky u prarodičů, ale aby mi je „vyučovali“, to po nich fakt nechci. Budou se dívat dopoledne na „online školu“, budou si s babičkou číst knížky, ale výuku jako takovou si dělám sama. A kdyby takhle s paní učitelkou probrala třeba prvouku nebo cokoli jiného, pomohlo by mi to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
15.3.20 18:41
@aknadar píše:
Děláš z toho kovbojku. Důležité je, aby děcko probralo a udělalo to co má. Po návratu bude učitelku zajímat, zda umí a má splněno a nic víc. Je jedno jestli to s ním uděláš ty nebo se bude učit on-line. pochybuju, že tě učitelka bude pronásledovat, že nejste on-line.

Já bych šla za učitelkou a promluvila si s ní o tom v pohodě. U nás fungují konzultace, učitelé jsou ve škole, můžeme tam za nimi. Tedy mohli jsme, nevím co bude v pondělí. Tak telefonicky. Možná má podobný problém víc rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
15.3.20 18:42
@Anonymní píše:
Takhle bych se nikdy nechovala. Ona nám jen poslala oznámení. Zvazuji co ji napíšu zase nechci být já za uplnou blbku tak jak tady reagují holky… jestli si tohle o mě pomyslí, tak by mě to mrzelo.

Tak ji moc popros, jestli delas v lekarne, tak ti udela, co ti na ocich vidi. Ale fakt bych zduraznila, ze si toho vazis a jakmile v rodine lepe poresite hlidani, tak ho/ji k tomu posadis. Ja bych to uvitala ;) cokoli prinesu, ze by se naucil, tak na vsechno jsou pindy a pindy :roll:

• Citovat
  • Upravit
1557
15.3.20 18:44

Já teda nevím, ne každý má PC nebo notebook. A koukat na to na telefonu se mi moc nezdá. Navíc, když jsi s ním dopoledne v práci… To učitelce řekni, ať se nezlobí a posle ti každý týden osnovy, že se to naučíte spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
15.3.20 18:44

Ačkoliv si myslím, že připojit se k videokonferenci už dnes prvňáci zvládnou skoro líp než my a taky to, že se děti naopak budou na výuku lépe soustředit, protože to pro ně bude něco nového a zajímavého, jsem přesvědčená, že když učitelce zavoláš, nebo odepíšeš a vysvětlíš své důvody, nebude vás nutit se online výuky účastnit. Pokud jsou rodiče schopni dětem látku vysvětlit sami a mají na to čas, proč ne, ta online výuka vám nejspíš nemá komplikovat život, ale naopak ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.3.20 18:45

Opet nevdek rodicu. Ucitelka se snazi, je vynalezava a rodice hazou klacky pod nohy. Prvni trida je tezka. Nam dospelym to neprijde, ale pro deti je velmi tezka a dulezita. Fandim te uc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.3.20 18:45

Snaha je prima, ta se nicmene ceni do treti tridy zakladni skoly. V tento okamzik by se me dite nezucastnilo, hlidaji prarodice bez patricneho vybaveni. Ne kazdy sedi doma s ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
15.3.20 18:58

Já zakladatelku zcela chápu, i naše učitelka to s rodiči řešila, ale ani učitelce ani rodičům to nepřišlo u tak malých dětí rozumné, u větších bych to vítala. Dostáváme podrobný rozpis úkolů a zatím zvládáme sami, budou osobní konzultace. Jediná výjimka bude angličtina, tak 1-2× týdně hodina. I tak budou děti různě, s námi v práci, u babičky (je jí 70, takže toto nedává a syn zatím s počítačem opravdu neumí). Jako cením snahu paní učitelky, ale direktivně to nařídit by opravdu neměla a asi ani nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
15.3.20 18:59
@Kelsey píše:
Opet nevdek rodicu. Ucitelka se snazi, je vynalezava a rodice hazou klacky pod nohy. Prvni trida je tezka. Nam dospelym to neprijde, ale pro deti je velmi tezka a dulezita. Fandim te uc.

Ale prosím Te, online výuka v první třídě nemá vyšší efekt než výuka s rodičem, který má snahu a zájem. Učitelka online ten správný úchop taky neopravi. Je hodně alternativních škol, kde učí svépomocne skupiny rodičů a potom jsou deti v domácím vzdělávání. V rámci praxe jsem se v takové alternativní škole byla podívat a děti v domácím vzdělávání máme ve skole, kam chodím asistovat k předmětům specped péče. Akorát mě to utvrdilo v tom, že ten kolektivní systém se moc precenuje. Jak je na tom takové dítě, záleží na pristupu konkrétní rodiny.

Já taky oceňuji snahu ucitelky, ale befelem to dát nemůže. U syna na gymplu se právě dělá online průzkum zájmu. Zatím mu přišly jen nahrávky s vykladem ucitelky, který si může pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 19:05

Taky mám prvňáčka. Snahu učitelky bych ocenila, ale mé dítě by se výuky neúčastnilo. Trvám na tom, že sezení u počítače je pro děti (zvlášť ty malé) naprosto nevhodné a rozhodně bych nechtěla, aby moje dítě trávilo čtyři hodiny denně u PC. Povinné to rozhodně není. Je tedy pravda, že třeba rodiče slabších dětí by to asi ocenili, ale vzhledem k tomu, že syn tak nějak tu látku do konce roku už umí, tak se to u nás nehrotí.
Jsem taky učitelka. My tedy neučíme online, ale posíláme materiály, videa, prezentace, výsledky… Mně osobně se nelíbí fakt, že děti (i ty z druhého stupně) jsou tímto nuceny vysedávat pořád u počítače, ale co naděláme. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44197
15.3.20 19:15
@Anonymní píše:
Taky mám prvňáčka. Snahu učitelky bych ocenila, ale mé dítě by se výuky neúčastnilo. Trvám na tom, že sezení u počítače je pro děti (zvlášť ty malé) naprosto nevhodné a rozhodně bych nechtěla, aby moje dítě trávilo čtyři hodiny denně u PC. Povinné to rozhodně není. Je tedy pravda, že třeba rodiče slabších dětí by to asi ocenili, ale vzhledem k tomu, že syn tak nějak tu látku do konce roku už umí, tak se to u nás nehrotí.
Jsem taky učitelka. My tedy neučíme online, ale posíláme materiály, videa, prezentace, výsledky… Mně osobně se nelíbí fakt, že děti (i ty z druhého stupně) jsou tímto nuceny vysedávat pořád u počítače, ale co naděláme. :nevim:

Ano, taky mě to napadlo. Plně s Tebou souhlasím. Ona by sice ta online výuka netrvala celé 4 hodiny, ale už vidím, jak se prvnak hrbi u psaní a cuci na ucitelku do PC. A u těch starších mi to vadí taky, to množství casu, které bude syn nucen strávit u PC, netrávím ani já při dálkovém studiu :mrgreen: Ale nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí