Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jana206 píše:
Klid, jo? Je to diskuze a nic není černé nebo bílé. O negativních účincích modrého světla se snad přít nemusíme, to bylo prokázané. My máme doma přístroje, které ho eliminují. Myslím tím modernější typy ntb, kde jde eliminovat. Ale ani tak to není ideální.
Ale jo, jasně, chápu. Prostě problém.
Vůbec nepochybuju o tom, že takových budu mít mezi svými miláčky víc. ![]()
A i bych si uměla tipnout, kteří to budou.
Dle mého je lepsi to slyšet od ucitele, přece jenom on nejlépe ví, co bude po nich chtít a jak to bude chtít. Nam budou také dělat online výuku, ale jsem starší. Povinné to určitě není ale pro děti lepší.. to si myslím já
@hanka.br. píše:
Už jsem z některých reakcí rodičů vyloženě podrážděná. Zrovna před chvílí jsem zaregistrovala nějakou matku, jak vykřikuje na FB, že nebude suplovat práci učitelů a chce on-line výuku, jako dělá on-line koncerty Lucie Bílá. Jedna půlka křičí, že chce zadání na papíře, druhá, že nechce zadání žádná, třetí, že se učitelky válejí doma, tak ať koukají aspoň děti objíždět a doučovat. Přestaňte konečně šňabat, proti všemu se vymezovat, neustále se snažit všechno kritizovat. alespoň v takto vypjaté situaci přestaňte myslet na sebe a projevte kapku pokory a respektu. Jste horší, než ty děti. Těm se hluboce omlouvám,, protože někteří rodiče, to je fakt materiál.
Kolikrát vám mám říkat, že celek se dělí na dvě stejné poloviny, když větší půlka z vás nedává pozor!? (A ta třetí půlka ještě šňabe.)
Sorry, nedokázala jsem odolat.
Nechtěla bych být v kůži učitelů nikdy a teď už vůbec ne. Na druhou stranu, kdo chce zadání, tak ho má mít (první půlka), kdo nechce, ať si ho nebere (druhá půlka) a třetí půlce se snad dá vysvětlit, že jde o poměrně namáhavý způsob přenosu koronaviru…
Mír! ![]()
Jojo, to je ta online výuka v praxi. Už jsem se v jedné diskusi ptala, jak to probíhá v reálu… prvnak, tretak, osmak a druhák na střední škole se spec. zaměřením. Porad jsem nepřišla na to, jak to udělat 4× online dopoledne. Zatím jedeme klasiku - pisanka, slabikar, pracovní sešity do matematiky. Osmak celý týden nedělal nic, neb škola začne udělovat ukoly až v pondělí. Středoškolák má ukoly mailem od druhého dne. Hankabr mě sjela už při prvním dotazu, teď možná dostanu taky
, ale zvládnu to…
nakonec se vlastně s hankabr v reálu shodnu- nefrflu a dělám co umím a můžu. Nemám pc učebnu pro 4 deti, tak nemůžu zajistit online výuku. Snazim se jinak a paní učitelky ať se třeba postaví na hlavu, online výuka u nás není možná.
@Jana206 píše:
@hanka.br. Co si myslíš, že svým utocnym příspěvkem dokážešJen zbytečně rozviris poměrně klidnou diskuzi. Uvědom si, že každá rodina má jiné možnosti. Hraje roli sociální prostředí, kde a s kým to dítě bude, vzdělání rodičů a taky to, jestli musí do práce. Někteří fakt musí.V některých rodinách je problém zajistit pro každé dítě vlastní tablet nebo ntb. Koneckonců za vzdělání dítěte jsou odpovědní rodiče. A jejich slovo by mělo být poslední, jak budou ve vzdělání svého dítěte v takové chvíli pokračovat. Chápu Tvoje podráždění, ale to se fakt nedokážeš podívat na problém z více stran? U nás na fb diskuzích je to taky hodně probírané, ale vyloženě útočné příspěvky jsem nezaznamenala.
No konkrétně v téhle rodině jde o to, že se paní zvládne zadání sama, tak proč by se dítě mělo účastnit výuky dle pokynu paní učitelky. Malicherný důvod, který ani důvodem není. A o tom mluvím.
Hlavni je, ze „Tata partak“ je zase za frajera.
Zastal se rodicu, ze nemaji vzdelavaci povinnost
.
@hanka.br. píše:
No konkrétně v téhle rodině jde o to, že se paní zvládne zadání sama, tak proč by se dítě mělo účastnit výuky dle pokynu paní učitelky. Malicherný důvod, který ani důvodem není. A o tom mluvím.
Tak paní psala, že musí do práce. A děti, prvnacek, bude u počítačově negramotnych prarodičů bez pristupu na net. Podle mě je to dostatečný důvod, ale v tom se neshodneme ![]()
Já teda sama za sebe - máme datovou flesku, tu bych dítěti nabalila k vlastnímu ntb, aspoň by se to vyzkoušelo. Babicku bych požádala, ať vytvoří podmínky..Ze je to důležité. Ale ne každý má doma datovou flesku, ne kazdy, kdo má malé děti, ma druhy tablet nebo ntb. Ne každý má dobré vztahy s vlastními nebo partnerovymi rodici. Vsak to tady čteme dnes a denně, co jsou si schopni navzajem provadet, co se týče dětí, začíná to porušování stravovacích zvyklostí. V některých rodinách je to tak, že můžou být rádi za hlídání a drží hubu a krok.
Tak u nás by to šlo s jedním dítětem. Má chytrý telefon, obraz se dá zrcadlit na televizi. Druhé dítě by mělo smůlu - nemá zatím mobil, i kdyby mělo, tak máme jen jednu chytrou TV a výuka z displeje mobilu by asi nebyla nic moc. Na našem jediném notebooku pracuje manžel. Nevím tedy, jak bych online výuku zajistila ![]()
@lecijasek píše:
Tak u nás by to šlo s jedním dítětem. Má chytrý telefon, obraz se dá zrcadlit na televizi. Druhé dítě by mělo smůlu - nemá zatím mobil, i kdyby mělo, tak máme jen jednu chytrou TV a výuka z displeje mobilu by asi nebyla nic moc. Na našem jediném notebooku pracuje manžel. Nevím tedy, jak bych online výuku zajistila
Moje dítě se dneska učilo online před aplikaci na mobilu - a má fakt plečku.
Hele, ono když se chce, tak to jde… Když se nechce, je holt milion důvodů proti.
@lecijasek píše:
Tak u nás by to šlo s jedním dítětem. Má chytrý telefon, obraz se dá zrcadlit na televizi. Druhé dítě by mělo smůlu - nemá zatím mobil, i kdyby mělo, tak máme jen jednu chytrou TV a výuka z displeje mobilu by asi nebyla nic moc. Na našem jediném notebooku pracuje manžel. Nevím tedy, jak bych online výuku zajistila
mobil stačí… ![]()
@SAJ píše:
Moje dítě se dneska učilo online před aplikaci na mobilu - a má fakt plečku.Hele, ono když se chce, tak to jde… Když se nechce, je holt milion důvodů proti.
No ale to, že mobil není, je relevantní důvod. Opravdu je tak vzácné, že prvňák nemá mobil? A dopoledne by ho nemohl nikdo půjčit. Manžel ho potřebuje k práci - má soukromý a firemní v jednom… Starší dcera by svůj využila ke své výuce a já jsem v práci, kde ho také potřebuji. Další už nemáme
tak jak to má člověk v reálu dělat
upřímně v našem případě bych se pokusila koupit i mladší dceři mobil, ale to si ne každá rodina může dovolit. A v dnešní době tuplem ne a mám obavu, že vzhledem ke karanténě bych ani ten mobil nekoupila ![]()