Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jana206
Ano, ucivo prvni tridy zvladne temer kazdy rodic.
Ucastnici on-line vyuky muzou mit vyhodu. Uc. si je muze i vyzkouset a pokracovat v klasifikaci (napr. v matematice, prvouce). Nehlede na fakt, ze trida bude udrzovat kontakt. Ktery nekolik mesicu buduji. Jestli vyuku pojme zabavne, aby deti zaujala, tak nevidim problem.
Proc by prvnak neudrzel pozornost to snad musi i ve skole ne? Urcite to nebude na 4 hodiny denne. Nicmene pokud to fakt nejde, slusne bych to ucitelce vysvetlila, jiste se zlobit nebude, kdyz vse s nim udelas sama. Spis to bude pro ty ostatni deti zpestreni, kdyz ted budou porad doma. My bychom to s dcerou druhackou uvitaly, ale ja jsem doma.
Taky si nemyslím, že by vysílali pro prvňáčky 4 hodiny denně ![]()
Navic si myslim, ze to nebude horke. Jestlize se ji ma ve stejnou dobu prihlasit +- 20 deti, tak se to muze dost sekat. Nemusi, ale stat se to muze.
A pochybuji, ze si deti rozdeli na vice mensich skupin behem dne. Treba tuhle moznost sama uc. stahne. My na tenhle model vyuky nejsme uplne pripraveni. Treba v Australii to funguje bezne, kdyz skola je treba 200km daleko.
@Kelsey U nás budou učitelé všech dětí pokračovat v klasifikaci, budeme posílat fota nebo scany.
@veria v první třídě tráví děti dost času na koberci, v komunikačním kruhu, provádí se cvičení celého těla jako příprava na psaní, rozhodně dítě nesedí 45 minut v lavici.
@Kelsey dcera bude mít takhle výuku jazyka, pojedou přes aplikaci Zoom, prý už to mají ozkoušené, že to funguje. Ale je to skupina max 6 dětí a lektorky.
@Jana206 hele na tabletu u debilnich videi nebo her nebo televize vydrzi leckteri i vice nez 45 min. Ja bych rozmazlence tolik nesetrila. A cvicit muzou prece i behem videokonference plus to muze udelat zabavne. Moje dcera by rozhodne byla nadsena, ze muze zas videt pani ucitelku a spoluzaky, uz se ji stejska. Bohuzel tohle nase pani uc nenabizi a asi ani nebude.
@Jana206 píše:
Ano, taky mě to napadlo. Plně s Tebou souhlasím. Ona by sice ta online výuka netrvala celé 4 hodiny, ale už vidím, jak se prvnak hrbi u psaní a cuci na ucitelku do PC. A u těch starších mi to vadí taky, to množství casu, které bude syn nucen strávit u PC, netrávím ani já při dálkovém studiuAle nedá se nic dělat.
Hurá. Všechno špatně.
@Jana206 píše:
@Kelsey U nás budou učitelé všech dětí pokračovat v klasifikaci, budeme posílat fota nebo scany.@veria v první třídě tráví děti dost času na koberci, v komunikačním kruhu, provádí se cvičení celého těla jako příprava na psaní, rozhodně dítě nesedí 45 minut v lavici.
U nas to nebudou hodnotit, ze neni jistota, ze ukoly nedelaji rodice misto deti. Az se vrati do skoly, tak budou vysvetlovat, daji cas a nasledne hodnotit. Mame experty, kteri prijdou po nemoci. Kdyz se zeptas, kdo to rysoval? Mamka. Kdo to pocital? Mamka atd. jsou takove maminky, ze pomahaji velmi, az detem skodi. Jedna to dela od prvni tridy. Nepomohlo x upozorneni, ze nedela dobre. Mysli si, ze to nikdo asi nepozna
.
@Kelsey píše:
U nas to nebudou hodnotit, ze neni jistota, ze ukoly nedelaji rodice misto deti. Az se vrati do skoly, tak budou vysvetlovat, daji cas a nasledne hodnotit. Mame experty, kteri prijdou po nemoci. Kdyz se zeptas, kdo to rysoval? Mamka. Kdo to pocital? Mamka atd. jsou takove maminky, ze pomahaji velmi, az detem skodi. Jedna to dela od prvni tridy. Nepomohlo x upozorneni, ze nedela dobre. Mysli si, ze to nikdo asi nepozna.
Ta maminka bude asi slusna blbka. Syn ma ve tride dite, za ktere zrejme pise ukoly starsi sourozenec. ![]()
@SAJ píše:
Hurá. Všechno špatně.
Klid, jo? Je to diskuze a nic není černé nebo bílé. O negativních účincích modrého světla se snad přít nemusíme, to bylo prokázané. My máme doma přístroje, které ho eliminují. Myslím tím modernější typy ntb, kde jde eliminovat. Ale ani tak to není ideální.
Příspěvek upraven 15.03.20 v 20:12
@Svistice píše:
Ta maminka bude asi slusna blbka. Syn ma ve tride dite, za ktere zrejme pise ukoly starsi sourozenec.
@Anonymní píše:
Ahoj vsem. Mame prvňáčka a do teď nám ucitelka posilala ukoly a vypracovali jsme je po práci jak byl čas. Učitelka teď přišla s tím, že bude každý den dopoledne učit online a účast povinná. Co s tím zmůžu? Chápu starší děti co jsou doma samy a budou mít čas, ale tohle? Chápu taky to, že někteří jsou rádi, ale já zvladnu prvnakovi vysvětlit ucivo sama, nic těžkého nedelaji. Kdyz je nemocný tak taky doháníme doma sami.
Už jsem z některých reakcí rodičů vyloženě podrážděná. Zrovna před chvílí jsem zaregistrovala nějakou matku, jak vykřikuje na FB, že nebude suplovat práci učitelů a chce on-line výuku, jako dělá on-line koncerty Lucie Bílá. Jedna půlka křičí, že chce zadání na papíře, druhá, že nechce zadání žádná, třetí, že se učitelky válejí doma, tak ať koukají aspoň děti objíždět a doučovat. Přestaňte konečně šňabat, proti všemu se vymezovat, neustále se snažit všechno kritizovat. alespoň v takto vypjaté situaci přestaňte myslet na sebe a projevte kapku pokory a respektu. Jste horší, než ty děti. Těm se hluboce omlouvám,, protože někteří rodiče, to je fakt materiál.
@hanka.br. Co si myslíš, že svým utocnym příspěvkem dokážeš
Jen zbytečně rozviris poměrně klidnou diskuzi. Uvědom si, že každá rodina má jiné možnosti. Hraje roli sociální prostředí, kde a s kým to dítě bude, vzdělání rodičů a taky to, jestli musí do práce. Někteří fakt musí. V některých rodinách je problém zajistit pro každé dítě vlastní tablet nebo ntb. Koneckonců za vzdělání dítěte jsou odpovědní rodiče. A jejich slovo by mělo být poslední, jak budou ve vzdělání svého dítěte v takové chvíli pokračovat. Chápu Tvoje podráždění, ale to se fakt nedokážeš podívat na problém z více stran? U nás na fb diskuzích je to taky hodně probírané, ale vyloženě útočné příspěvky jsem nezaznamenala.