Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne nekouří. A ty se prober, tvůj syn neporušuje jen školní řád, ale zákon. V celém areálu školy je zakázáno kouřit.
Podle stylu psaní to psal tak ten osmák a hledá tady útěchu, když ji doma nenašel. ![]()
Dcera je v sedmé třídě a opravdu nekouří a na její škole to normální fakt není. U nás by byl dost tanec, kdyby začala. Jsem ochotná maximálně tolerovat, že si to vyzkouší. Ale tenhle hnus mi přes práh nesmí a u dítěte to také omlouvat nebudu.
@Anonymní píše:
Holky kouří vaše děti? A hrotité to nějak? Mě dneska podruhé volali ze školy a hrozně hrotili jako že můj syn kouří a tvářili se jak nevím co… Je to osmák, není to žádné malé děcko už… My jsme v tom věku už taky začínali… Řekla jsem mu ať to omezí ale tak jako co mám dělat, mlátit ho a zavřít ho dima, protože si odpoledne s kamarádama zapálí?navíc nekouří ve škole, ale venku po nebo před školou, tak vůbec nechápu co se do toho učitelky staraji
Ne a doufám, že kouřit nikdy nebude. U nás je normální nekouřit.
Moje nekouri a doufam, ze za takovy nesmysl zbytecny utracet nebudou.
Bezne potkavam nase druhostupnove borecky, jak vypaluji. Ted je moda, ze maji iqos. To vubec nechapu. Musi je rodice podporovat a financovat jim rozmar.
@Anonymní píše:
Holky kouří vaše děti? A hrotité to nějak? Mě dneska podruhé volali ze školy a hrozně hrotili jako že můj syn kouří a tvářili se jak nevím co… Je to osmák, není to žádné malé děcko už… My jsme v tom věku už taky začínali… Řekla jsem mu ať to omezí ale tak jako co mám dělat, mlátit ho a zavřít ho dima, protože si odpoledne s kamarádama zapálí?navíc nekouří ve škole, ale venku po nebo před školou, tak vůbec nechápu co se do toho učitelky staraji
Boze to je trapak, neznam NIKOHO pod 40, ze by kouril. Ted je in makat v posilovne a ne omezovat koureni. ![]()
@divine woman píše:
Ne nekouří. A ty se prober, tvůj syn neporušuje jen školní řád, ale zákon. V celém areálu školy je zakázáno kouřit.
Hlavne ten, kdo mu je prodal, porusuje zakon.
Vyzkoušet chápu, ale rozhodně nic takového tolerovat nebudu a už vůbec mu kupovat cigarety!
Ne, moje děti nekouří. Ještě aby, chodí sotva do školky…
Škola to řeší, protože děťátko porušuje zákon i přes to, že mu to ty schvaluješ. No, v dnešní době už snad kouří jen na inteligenci lehce omezení jedinci, takže dítko je evidentně po tobě…
.
Přemýšlím, jak to bylo “za nás”. Já jsem teda zapřísáhlá nekuřačka, za celý život jsem vykouřila dohromady tak 2 cigarety, možná ani to ne. Pamatuji si, že v sekundě (7.třidě) spolužačka na lyžák tajně pašovala lahev avanti. Ale kdy začínali s cigárama? V kvintě (prváku sš), ale už těch kuřáků bylo dost. Ale to je dvacet let zpět, myslela jsem že cigára teď už moc nefrčí
![]()
No nicméně, zjistit že moje zš povinné dítě kouří, tak mu ty pracky regulerně urazim. A to jsem jinak proti tělesným trestům a doma je nevedeme ![]()
Ne nejstaršímu je 16 a nekouří. A já jsem hrozně ráda. Vyzkoušel si to, dokonce s tátou na balkoně, oba se málem poblili a udusili (manžel je též nekuřák i já) a bylo. Takže zkusit ano, ale aby osmák vyhuloval a ještě před školou, no to by bylo tóčo. Já jsem to v pubertě taky zkoušela, schovala se do lesa a kouřila v kolíčku na prádlo, aby to máma z rukou necítila. Určitě bych si nedovolila vyhulovat před školou. Na druhou stranu pokud kouří, fakt s tím nic neuděláš, můžeš jen doufat, že ho to přejde, ale určitě bych mu to neschvalovala a rázně bych mu zakázala kouřit v okolí školy. Ještě jednou by mi zavolali ze školy a to by si za rámeček nedal. Pokud si myslí, že je king, chce smrdět, vyhazovat peníze a hlavně si ničit zdraví, ať si hulí schovaný za bukem.
Holky kouří vaše děti? A hrotité to nějak? Mě dneska podruhé volali ze školy a hrozně hrotili jako že můj syn kouří a tvářili se jak nevím co… Je to osmák, není to žádné malé děcko už… My jsme v tom věku už taky začínali… Řekla jsem mu ať to omezí ale tak jako co mám dělat, mlátit ho a zavřít ho dima, protože si odpoledne s kamarádama zapálí?
navíc nekouří ve škole, ale venku po nebo před školou, tak vůbec nechápu co se do toho učitelky staraji