Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No brzdila bych s tím. Zvykneš si na svou denní dávku a bez ní nebudeš v pohodě
Zdravím.
Pivo je samozřejmost v takových vedrech.
Od té doby, co nekojím a jdeme se projít do parku nebo kamkoliv, tak 2 nebo 3 dám. Nevidím an tom nic špatného, když se člověk neožere, že nemůže ani chodit.
Ja si dam tak jednou do tydne s chlapem bud sklenicku vina nebo piva, podle toho kam jdeme
denne mi to prijde dost, na zenskou obzvlášť, neznam ani chlapa co by pil pivo denně (teda krom sveho otce, ktery ale alkoholik je). Nicméně k čemu ti ta informace je? Do alkoholismu můžeš spadnout snadno a ujištění od anonymů na internetu ti v tom nezabrání, někdo ti rekne, ze jsi alkoholik uz ted, nekdo ze je to v pohode.
Piju maximalne jedno male denne, takze 330 ml a kazdy den fakt ne. Piju to na chut, na zizen mam vodu. To same vino, tak 150ml a jen obcasne, kdyz je s kym.
@Anonymní píše:
Dobrý podvečer. Prosím o anonym příliš osobní. Chtěla bych se zeptat jak často pijete alkohol? Je mi jasné že maminky malých dětí nebo těhotné vůbec. A teď k dotazu. Mám ráda pivo, nemám ráda víno a tvrdý alkohol. Ale teď když je venku krásně přijdu z práce a jdeme s přítelem na pivo. Dám si max 3 a jdeme domů. Nechutná mi nealko pivo. Ale prostě pivo mám ráda. Samozřejmě mohla bych si ho odepřít ale mně ty sladký džusy a minerální vody nic neříkají. Mám strach, aby ze mě nebyl alkoholik Najde se mezi vámi taky nějaká holka, která chodí na pivko? Děkuji za názory. U chlapů je to jiný, tam se stim počítá
Denně dvě piva je dost. Já piju pivo nárazově. V hospodě točené po jídle. Ale třetinku. A opravdu občas. Třeba jednou do měsíce, když se sejdu s kamarádkami. Vypít litr džusu se mi taky nechce, to si radši dám to pivo. Ale nevadí mi ani nealko nebo ovocné. To teda zvládnu jen jedno, přijde mi sladké.
Podle psychologů je víc jak jedno pivo denně v pravidelném intervalu alkoholismus. I přesto si ho tak obden večer dám ![]()
Tři piva denně jsou příliš i u chlapa. Je to závislost, pokud bez toho nedovedeš být. Navíc pít pivo ve vedru je jako cpát se chlebem a doufat, že uhasíš žízeň. Je to alkohol, který dehydruje, takže neposkytuje tělu potřebné tekutiny.
No, 3 piva denně je jednak hodně alkoholu, a jednak bych po něm vypadala jako kulička.
Takže piju víno, čevené, suché.
S manželem si kupujeme týdně jednu lahev, kterou dáme napůl - takže já vypiju týdně 3,5 dcl vína.
To mi připadá tak akorát.
Teď přes léto si taky dám dvě piva, někdy každý den někdy ne a někdy když třeba ještě sekám zahradu nebo tak si dám i to třetí. Nevidím na tom nic špatného…
Holky děkuji za odpovědi, tak budu na vodě
Jen bych chtěla říct, že se neopijím, jakmile to začnu cítit končím. Co se týče chlapů a piva tak mám kolem sebe asi samé alkoholiky
A to ne jen rodinu ale i sousedi, známý. Denně si pivo normálně dají, ať při stavbě nebo práci na zahradě. Což zase nechápu já, jelikož mám ráda jen točené ![]()
Já si občas dám jedno za den nebo si cucnu od pritele trochu a v hospodě dvě, ale nechodíme pravidelně.
Dobrý podvečer. Prosím o anonym příliš osobní. Chtěla bych se zeptat jak často pijete alkohol? Je mi jasné že maminky malých dětí nebo těhotné vůbec. A teď k dotazu. Mám ráda pivo, nemám ráda víno a tvrdý alkohol. Ale teď když je venku krásně přijdu z práce a jdeme s přítelem na pivo. Dám si max 3 a jdeme domů. Nechutná mi nealko pivo. Ale prostě pivo mám ráda. Samozřejmě mohla bych si ho odepřít ale mně ty sladký džusy a minerální vody nic neříkají. Mám strach, aby ze mě nebyl alkoholik Najde se mezi vámi taky nějaká holka, která chodí na pivko? Děkuji za názory. U chlapů je to jiný, tam se stim počítá