Ženská šikovnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14865
10.2.19 20:30

@chaela Nevím teda, jestli jsi ušetřila na rámu, při kterém sis pořezala plovoučku. Asi bych si spočítala, jestli to moje kutilství není dražší než koupit hotový výrobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
10.2.19 20:41

@Kfětoslava To určitě není. Veškerý materiál jsme měli doma, takže náklady nula. V plovoučce je pidi dírka, kterou nemáš šanci běžným pohledem najít. Navíc jsou tu i další dvě výhody. První je ta, že netuším, jestli mě to tkaní bude bavit, takže investovat do něčeho, co mi po jednom pokusu bude doma akorát zavazet, je blbost. A druhá, velmi důležitá, je to, že mě to prostě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
10.2.19 20:42

Naštěstí se mi toto moc nestává. Odradilo by mě to od jakékoli další tvorby a jsem hroznej nervák, takže bych se vztekla a nepovedené dílo rozšlapala a vyhodila oknem :mrgreen: I když je pravda, že při šití - a je jedno jestli je to něco do bytu nebo kabelka či boty- jsem líná dělat zkoušky, takže se občas stane, že něco nevyjde a to mě teda dožere :cert: Zkoušky mě fakt dělat nebaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14865
10.2.19 20:44
@chaela píše:
@Kfětoslava To určitě není. Veškerý materiál jsme měli doma, takže náklady nula. V plovoučce je pidi dírka, kterou nemáš šanci běžným pohledem najít. Navíc jsou tu i další dvě výhody. První je ta, že netuším, jestli mě to tkaní bude bavit, takže investovat do něčeho, co mi po jednom pokusu bude doma akorát zavazet, je blbost.A druhá, velmi důležitá, je to, že mě to prostě baví.

Pak není co řešit :) U nás je šikovnější chlap a myslím, že by mi ani vrtačku nesvěřil, jelikož já se občas pořežu i u krájení chleba, tak nevím, co by se mi mohlo přihodit s vrtačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
10.2.19 20:45

Jo a taky se mi stává, že dělám boty a pak si všimnu, že jsem udělala dvě pravé. To mě taky namýchne :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
10.2.19 20:58

Já to mám u vaření, mam boží těsto, skvělý korpus, super krém a chuťově že jdu do kolen. A pak zacnu kompletovat a zdobit a je z toho… Tadá blivajz kde mi vytecou nervy :lol: takže poslední dobou vše dělám dost dopředu a jdu po minimalismu, ať to nekazim.

Jsem taky kutil a je fakt, že občas nepřemýšlím, že bych někam měla dát igelit a taky ale měřím víckrát, takže se vše povede perfektně.

Nicméně u všeho se porezu, poskrabu, spalim, zlamu svoje jinak super pevné nehty :D takže to bolí jak hrom. Jsem pořád sama modřina. Jsem taková nešika, narazim do ledničky, do kliky, zakopnu, občas na sebe něco hodím :lol:

• Citovat
  • Upravit
1319
10.2.19 21:04

To jsi sikovna ja bych se na to vypr´´dla :D
Ja to mela ted posledni 2 dny s varenim, zacnu varit z necoho, co potrebuji spotrebovat v lednici a mam rozdelane 4 hrnce bulgur, naparuji brokolici, klepu vejice a hovezi se dela.. A manzel se pta co varim a ja nevim :nevim: pta se dite za 5 minut a ja porad netusila, co s tim :mrgreen: Taky nejdrive neco zacnu a pomalu pak z toho vyvodim zaver :) Ale je super, ze takhle manualne, neco dovedes. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
10.2.19 21:06

@zuzikka To je super :) Můžeš dodělat dvě levý a máš rovnou dva páry. Mě ty nepovedené pokusy taky štvou, ale asi mi to pořád stojí za to. Pro mě je to lepší, než něco zdlouhavě dopředu promýšlet. To dělám pouze u věcí, které hodlám prodat. Nebo prodám až xtý výrobek, který už zkažený není :)
@Kfětoslava Mně to teda s tou vrtačkou jde asi líp, než s chlebem :) Ale pokud mě to fakt chytne a ty výrobky budou za něco stát, koupím si asi přímo stav a naučím se s ním. To mi ušetří spoustu času nejen s výrobou předlohy, ale i se samotným tkaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
10.2.19 21:10

@Waterfall @flybe Zrovna vaření mi nejde vůbec. Jsem schopná něco udělat, abychom neumřeli hlady, ale toť vše. Na to máme doma muže, on vaří rád a dobře, takže mě k tomu ani nepustí. Navaří i v týdnu večer na druhý den apod, takže já ani nemám motivaci se to učit. Asi proto blbnu s vrtačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16393
10.2.19 21:13
@flybe píše:
To jsi sikovna ja bych se na to vypr´´dla :D
Ja to mela ted posledni 2 dny s varenim, zacnu varit z necoho, co potrebuji spotrebovat v lednici a mam rozdelane 4 hrnce bulgur, naparuji brokolici, klepu vejice a hovezi se dela.. A manzel se pta co varim a ja nevim :nevim: pta se dite za 5 minut a ja porad netusila, co s tim :mrgreen: Taky nejdrive neco zacnu a pomalu pak z toho vyvodim zaver :) Ale je super, ze takhle manualne, neco dovedes. :kytka:
:mrgreen: To je dobry. :potlesk: Hlavne, ze bylo jidlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
10.2.19 21:15

@chaela naštěstí takové karamboly nedělám, ale mám vystudovaný technický obor, kde jsme museli v rámci dílen dělat i na brusce, hoblovce, cirkulárce atd. Na těchto strojích teď sice nic nedělám, ale dávám si pozor na ruce i u těch malých. A taky jsem ráda, když si něco udělám sama, jen mít materiál, to je u mě největší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.2.19 21:23

Já bych v tvém případě o šikovnosti asi úplně nemluvila. Každopádně jsem zjistila, že když chci něco dělat, je naprosto nutné si pro práci vytvořit vhodné podmínky - prostor třeba, tj. nebudu řezat na plovoučce, nebudu natírat nad kobercem atd.
Jinak expert na to jak nadělat se vším a za všech okolností prasárnu je můj muž. Aby ušetřil čas, tak mně vždycky přidělá na dva dny práci. A směle mu sekundujou děti. Živě si vzpomínám, jak manžel zavřel kamna a šel vymetat komín. Já vylezu z koupelny, všude poletovaly saze a naše dvouleté batole hlásí, táta žavžel kamna, tak šem je votevžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
10.2.19 21:25
@chaela píše:
Pěkný večer,
dnešní odpoledne mě inspirovalo k této, doufám zábavné, diskuzi.
Myslím si, že jsem celkem manuálně zručná, umím a zvládnu toho spoustu, ale jsem strašná patla. Moje výrobky jsou plně funkční, ale estetická stránka velmi pokulhává. Hlavním problémem bude asi to, že já se vždy do všeho vrhám po hlavě a až během výroby zjišťuju, jak se co dělá. Prostě jak Pat a Mat. Moje heslo je „znovu a lépe“.

No dnes jsem se rozhodla, že si z roštu staré dětské postýlky vyrobím rám na tkaní. Chtěla jsem ještě pozměnit rozměry, takže spousta páčení, řezání, vrtání, hoblování, zatloukání… Povedlo se, ale ne bez poskvrnky. Některé šrouby jsem převrtávala i třikrát a pilou jsem udělala díru do plovoučky (to byla ta chvíle, kdy mě napadlo se přesunout na starý kusový koberec). To staré, navíc měkké, dřevo strašně praská, takže můj krásný dřevěný rám je plný kovových plátů na zpevnění. A ještě chybí navrtat spoustu šroubů na proplétání materiálu, takže to asi ještě dost popraská. Navíc jsem se stihla vrtačkou vrtnout do palce, do ukazováčku jsem si zarazila šroubovák a praštila se vlastní rukou do oka.

Nemáte taky nějaké podobné příhody nebo takhle matlám jen já? Jste šikovnější nebo vše necháte na mužích? Ten můj sice šikovnej je, ale taky nepřemýšlí dopředu, navíc když teď po něm něco budu chtít, udělá to cca za půl roku…

Prosím, pobavte mě, ať i nepřipadám tak neschopná :)

Ja jsem manualne uplne, ale uplne totalne leva :lol: jsem schopna veci vymyslet, ale realizace je pro me opravdu nemozna. Vsechny manualni veci u nas dela manzel- ted naposledy usil dcerce (v ruce!!!!!!) kostym na karneval do skolky, protoze ja jsem fakt uplne nemozna :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
10.2.19 21:27

@Aspera Materiál je u nás problém nejmenší, tchyně má plný barák téměř všeho, co kdy budu potřebovat :) Mě s nikdo nikdy neučil pracovat s těmito stroji, i tu vrtačku jsem poprvé držela v ruce až pár let zpět. A nedělám to nijak často, takže to pořád nemám zmáknutý. Většinou se moje nešikovnost projevuje jen křivými švy, špatně naměřeným provázkem, nutností něco opakovat desetkrát apod. Většinou si neubližuju ani nic neničím, akorát dnes jsem byla extra šikovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
10.2.19 21:28
@eva valoi píše: Živě si vzpomínám, jak manžel zavřel kamna a šel vymetat komín. Já vylezu z koupelny, všude poletovaly saze a naše dvouleté batole hlásí, táta žavžel kamna, tak šem je votevžel.
:mrgreen: boží
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky