Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak mi to připomnělo jedno ubytování v Británii, kde se pan domácí divil, že auto z půjčovny řídí muž. Že naprostá většina jeho hostů, kteří jsou tam jako pár, má za volantem ženu ![]()
Podle potřeby, většinou každý svoje auto. Nečiní mi to problém, ale když jedeme spolu, radši se vezu. A byt si myslím, ze neridim zle, nikdy bych o sobě nerekla, ze jsem “skvela řidička”. Myslím, ze”skvělý řidiči” by si měli dat nějakou školu smyku, aby jim trochu spadl hřebíček:) radši než skvělý řidič se snažím byt defenzivní řidič.
Moje žena byla řidička, moje přítelkyně je taky. Já po tragédii před dvěma roky už řidičem nejsem…
Ridi ten, kdo na to ma naladu. Z 80% je to teda chlap, protoze ho to vic bavi a taky ridi lepe. Ja treba odmitam na snehu do hor (zmatkovala bych), nerada ridim za soumraku (hur vidim) a v noci (jsem skrivan, usinam). Deti se obraci na spolujezdce, ktery podava piti, kapesniky, prehazuje pohadky apod. Problem nastava pouze, kdyz je spolujezdcem babicka, mame ji jeste mali vycvicenou a trva dlouho, nez zareaguje.
Na delsi streky se pravidelne stridame. Sama nejdal jsem jela 650 km na sluzebku.
U nás jsem ze začátku jezdila výhradně já, pak jsem začala chlapovi věřit a začal víc jezdit on. Já teda naštěstí řídit umím, takže není problém sednout do auta a jet. Nejvíc jsem jela v kuse sama s dětma asi 200km. U nás je to tak, že chlapa řízení baví víc a líp zvládá únavu tak proto je on řidič a já navigátor co občas vytuhne.
@Náhodná kolemjdoucí píše:
Zdravím aktivní řidičky. Když jsem byla malá, řídil auto (pokud ho tedy rodina měla) téměř výhradně muž, žena byla jakási aktivní záloha. Pamatuju si, že na známý pár, kde řídila žena, jsem se dívala jako na exoty. Zajímalo by mě, jak je to u vás? Řídíte výhradně vy, na střídačku, nebo řídí téměř vždy partner? Připadá vám divné, když řídí výhradně žena a muž se jen vozí? Když řídíte a jezdíte s dětmi, obracejí se děti s požadavky na spolujezdce - partnera, nebo stále na vás (s tím bojuju já - děti jsou zvyklé zahlcovat požadavky mě a při jízdě nedokážou zaběhnutý zvyk opustit).A ještě bonusová diskusní otázka, jakou nejdelší vzdálenost jste ujely na jeden zátah, tzn. pouze s pauzami na wc, benzín a rychlé jídlo?
No dnes se vrací do módy služební vůz i k soukromým účelům, který ovšem může řídit jen ten zaměstnanec, takže bohužel ![]()
@Bubla Bůčková píše:
No dnes se vrací do módy služební vůz i k soukromým účelům, který ovšem může řídit jen ten zaměstnanec, takže bohužel
Jednou jsem dojela do Chorvatska a celou dobu nevystoupila z auta. Jindy zas jen jednou na záchod. Řízení mi absolutně problém nedělá, jsem aktivní řidič.
Ridim denne od osmnacti. Je mi 26. Ted s detmi o neco min, posledni rok tak 4× tydne. Pritel si rad da nekde na vylete pivo, takze spis ridim ja. On jezdi do prace mhd, ma to rychlejsi. Obcas jsou ale zensky na zabiti za tim volantem, total mimo.
Mám řidičák 12 let ale moc se v řízení nevyžívám. Jedu jen když potřebuji nebo musím a to denně do práce. Na velké vzdálenosti jezdí manžel. Toho to vyloženě baví.
Potkat ženu za volantem je dnes, bohužel, spíše pravidlem než výjimkou. Bohužel proto, že se vytrvale drží levého pruhu, jelikož v něm mají lepší výhled, jedou pomalu, protože se bojí a běžné situace, třeba křižovatky bez semaforu, řeší velmi dlouho. Některé ještě mezitím telefonují nebo píšou SMS, popřípadě se malují, a to je teprve maso.
Ovšem někteří chlapi nejsou o nic lepší, většinou „botanici“ nebo dědkové „v očích smrt a na tachometru 20“!
Z druhé strany, některé ženy jezdí jak Fittipaldi, jednou z nich je i manželka (moje škola
), a potkat je na silnici je radost. ![]()
Manžel nemá a nechce řidičák, takže řídím já, jsem dobrá řidička a baví mě to. Dcera požadavky v autě nemívá, když ano, řeší je manžel. Nejdál nevím, asi na Šumavu
příští rok mě čeká roadtrip po Slovinsku, těším se, jak si zajezdím v horách a kolem moře ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Jednou jsem dojela do Chorvatska a celou dobu nevystoupila z auta. Jindy zas jen jednou na záchod. Řízení mi absolutně problém nedělá, jsem aktivní řidič.
A kam jsi čůrala? Do bažanta?
Možná tak jestli jsi do toho Chorvatska jela z Bosny, to možná
Moc se mi nechce věřit, že jsi nečůrala a ani se nešla projít, žádná přestávka na regeneraci z ČR až do Chorvatska zavání hazardem ![]()
@mau-mau píše:
A kam jsi čůrala? Do bažanta?Možná tak jestli jsi do toho Chorvatska jela z Bosny, to možná
Moc se mi nechce věřit, že jsi nečůrala a ani se nešla projít, žádná přestávka na regeneraci z ČR až do Chorvatska zavání hazardem
Bylo mi kolem dvaceti, v tu dobu jsem vypila skleničku za den, nevím, ale fakt těch 12 hodin sem dala, nějak mi bylo zima vylézat z auta
a nebo fakt jen jednou, ale stejně… Teď? Chce se mi čůrat pět minut po odchodu z bytu ![]()