Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já s tím nemám žádné zkušenosti, takže neporadím, ale chtěla jsem se zeptat na takové ty antimolí přípravky, co se věší do skříní - ani to nefunguje? Já mám v každé skříní pověšeny 3 a měla jsem zato, že jsem krytá ![]()
A mas aspon levandulu v skriniach a podobne odplasovace, co mole nemaju radi?
Všude rozvěs levanduli, v pytlíčkách do skříní, po bytě, nastrkej ty pytlíčky i do bot. A máš svatý pokoj. Oni to nedají, smrdí jim to a odlítnou
Levandule, existují např polšťárky napuštěné přímo proti molům, seženeš je v různých formách - kuličky, polštářky, napuštěné placky s háčkem na zavěšení a pod.. takže určitě pohledej - drogerie, velké markety a pod..
Tak určitě bych rozvěšela po bytě a do každé skříně levanduli (v pytlíku) + existuje levandulový sprej na oblečení, v drogérce určitě seženeš
tak tím bych taky všechno vystříkala, skříně, boty…
Je to na pytel, když kvůli sousedce teď musíš bojovat s moly
Držím palce, ať se těch potvor zbavíš ![]()
PS: a co sousedi? Taky mají s tím problém? Napadlo mě totiž, že se můžou vracet i od jiných sousedů, kt. je mají doma ![]()
PS2: ty boty bych radši neprala
zkus je taky vystříkat (třeba i biolitem) a pak vysát a nechat pořádně vyvětrat…
A co usušená levandule do pytliku? Přeci jen přípravky jsou dělané mnohdy z chemických vůní. ![]()
S botami neporadim.
Boty bych neprala na víc než 30stupňů a to na ten nejkratší program a i tak je možná vyhodíš, botasky tedy někdy peru - ale už jsou starší a nevadilo by mi je případně vyhodit ale jiné jsem zatím nezkoušela
jinak co se týče molů holky poradily, ale věřím že už i některé rady máš za sebou a neúspěšně
Přečti si toto
najdeš tam dobré rady
http://ekonomika.idnes.cz/…h-/test.aspx?…
A můžu se zeptat, jak si zatočila s těmi potravinovými moli? Pořád se mi nedaří totální likvidace, vždycky je někde nějaký schovaný a po určité době se tajně rozmnoží ![]()
Do bot bych nakapala kvalitní eterický levandulový olej. ostatní bylo řečeno. rozvěšet levanduli všude a občas můžeš v aromalampičce pálit levanduli. to zmizí rychle, tu vůni nesnáší
Boty na 30 jemný program a prací prášek na vlnu. Snad to přežijou.
místo levandule bych rozvěsila mololapky, ať se nalákaj. My takhle bojovali s potravinovými moly, pořád dokola, nevěděla jsem, kde se berou. Pak jsme instalovali mololapku zakoupenou v Hornbachu a během jediné noci byla osypaná mrtvolkama
Párkrát jsme ji vyměnili a byl klid. Ty mrchy k nám lítaly škvírou oklo stoupaček bůhvíodkud, když jsme je všechny nalákali a pochytali, tak pak už nikdo nepřiletěl. Myslím, že jsme zbavili molů celý panelák ![]()
Měli jsme ty mrchy taky doma, ale teda ne v takové míře. Pomohly mi voňávé pytlíčky od Raidu nebo Biolitu. Nacpala jsem je do všech skříní, botníků, pod sedačky a ke kobercům. Do mých milovaných zimních bot jsem pro jistotu dala pytlíčky s levandulí a naštěstí přežily bez úhony. Nemáte třeba doma koberce? V těch bývají taky zalezlý. Ještě mě taky napadají závěsy.