Molové mi žerou boty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3106
9.10.13 10:54

Já s tím nemám žádné zkušenosti, takže neporadím, ale chtěla jsem se zeptat na takové ty antimolí přípravky, co se věší do skříní - ani to nefunguje? Já mám v každé skříní pověšeny 3 a měla jsem zato, že jsem krytá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12225
9.10.13 10:55

A mas aspon levandulu v skriniach a podobne odplasovace, co mole nemaju radi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
9.10.13 11:01

Všude rozvěs levanduli, v pytlíčkách do skříní, po bytě, nastrkej ty pytlíčky i do bot. A máš svatý pokoj. Oni to nedají, smrdí jim to a odlítnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 11:03

Levandule, existují např polšťárky napuštěné přímo proti molům, seženeš je v různých formách - kuličky, polštářky, napuštěné placky s háčkem na zavěšení a pod.. takže určitě pohledej - drogerie, velké markety a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.13 11:05

Tak určitě bych rozvěšela po bytě a do každé skříně levanduli (v pytlíku) + existuje levandulový sprej na oblečení, v drogérce určitě seženeš ;) tak tím bych taky všechno vystříkala, skříně, boty…
Je to na pytel, když kvůli sousedce teď musíš bojovat s moly :? Držím palce, ať se těch potvor zbavíš :hug:
PS: a co sousedi? Taky mají s tím problém? Napadlo mě totiž, že se můžou vracet i od jiných sousedů, kt. je mají doma :nevim:
PS2: ty boty bych radši neprala :think: zkus je taky vystříkat (třeba i biolitem) a pak vysát a nechat pořádně vyvětrat…

• Citovat
  • Upravit
12185
9.10.13 11:05

A co usušená levandule do pytliku? Přeci jen přípravky jsou dělané mnohdy z chemických vůní. :nevim:
S botami neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
9.10.13 11:10

Boty bych neprala na víc než 30stupňů a to na ten nejkratší program a i tak je možná vyhodíš, botasky tedy někdy peru - ale už jsou starší a nevadilo by mi je případně vyhodit ale jiné jsem zatím nezkoušela
jinak co se týče molů holky poradily, ale věřím že už i některé rady máš za sebou a neúspěšně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
9.10.13 11:11

Přečti si toto :-) najdeš tam dobré rady
http://ekonomika.idnes.cz/…h-/test.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
9.10.13 11:34

Koukni na tu stránku co jsem ti poslala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cosmmy
9.10.13 11:41

A můžu se zeptat, jak si zatočila s těmi potravinovými moli? Pořád se mi nedaří totální likvidace, vždycky je někde nějaký schovaný a po určité době se tajně rozmnoží :-(

• Citovat
  • Upravit
12743
9.10.13 11:50

Do bot bych nakapala kvalitní eterický levandulový olej. ostatní bylo řečeno. rozvěšet levanduli všude a občas můžeš v aromalampičce pálit levanduli. to zmizí rychle, tu vůni nesnáší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.10.13 11:54

Boty na 30 jemný program a prací prášek na vlnu. Snad to přežijou.

místo levandule bych rozvěsila mololapky, ať se nalákaj. My takhle bojovali s potravinovými moly, pořád dokola, nevěděla jsem, kde se berou. Pak jsme instalovali mololapku zakoupenou v Hornbachu a během jediné noci byla osypaná mrtvolkama :-D Párkrát jsme ji vyměnili a byl klid. Ty mrchy k nám lítaly škvírou oklo stoupaček bůhvíodkud, když jsme je všechny nalákali a pochytali, tak pak už nikdo nepřiletěl. Myslím, že jsme zbavili molů celý panelák :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.10.13 11:54

Měli jsme ty mrchy taky doma, ale teda ne v takové míře. Pomohly mi voňávé pytlíčky od Raidu nebo Biolitu. Nacpala jsem je do všech skříní, botníků, pod sedačky a ke kobercům. Do mých milovaných zimních bot jsem pro jistotu dala pytlíčky s levandulí a naštěstí přežily bez úhony. Nemáte třeba doma koberce? V těch bývají taky zalezlý. Ještě mě taky napadají závěsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný