Starobní zápach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
9.10.13 10:06

starobní zápach

Dobrý den,

moc Vás prosím o radu!!!
Bydlíme v jedné domácnosti s přítelovým dědečkem a strašně mi to tady smrdí starobinou :/ Zkusila jsem koupit i nějaké vůně, ale to pomůže jen na chvilku. Je mi to trapné, když sem přijde návštěva a hlavně je to nepříjemné mně, protože jsem na MD a trávím většinu času doma…Nemáte nějakou babskou radu nebo nějakou extra supr voňavku?
Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
9.10.13 10:07
@Loukia píše:
Dobrý den,

moc Vás prosím o radu!!!
Bydlíme v jedné domácnosti s přítelovým dědečkem a strašně mi to tady smrdí starobinou :/ Zkusila jsem koupit i nějaké vůně, ale to pomůže jen na chvilku. Je mi to trapné, když sem přijde návštěva a hlavně je to nepříjemné mně, protože jsem na MD a trávím většinu času doma…Nemáte nějakou babskou radu nebo nějakou extra supr voňavku?
Díky za rady :
Na to bych řekla zenic nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 10:08

@Loukia na tohle nic nezabere.. prostě vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
9.10.13 10:08

https://www.emimino.cz/…byte-117986/
tady zdi oskrabat vymalovat, vydesinfikovat rohy :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 10:11

@tumpach njn, ale něco jiného dělat byt po člověku a něco jiného, když tam ten člověk bydlí. Toho se prostě nezbavíš, dokud tam bude. VYzkoušeno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
9.10.13 10:12

No já bych věděla co na to zabere, ale dědečkovi by se to asi moc nelíbilo. Musel by se denně koupat. Pracovala jsem v chráněném bydlení a měli jsme tam 6 stařečků a zápach tam nebyl žádný, ale denně se koupali a pořád se tam uklízelo denně koupelny, WC, vytírání všude, praní prádla…

• Citovat
  • Upravit
1854
9.10.13 10:15

Hele a proc to tak je? Je to vazne jen o tom, ze se ti stari lide nekoupou kazdy den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
9.10.13 10:16

Zlikvidovat koberce nebo je pořádně vyčistit…vyprat záclony, závěsy-možná nové, pokud jsou peníze…novou sedačku…prostě všechno textilní…vymalovat…pokud jsou parkety, zbrousit, přelakovat…všechno je nasáklý..to vůní nepřebiješ…nejhorší jsou staré skříně…můžeš zkusit na misku kypřící prášek-pohlcuje pachy a vytřít octovou vodou…pak třeba do každé police sáček s Levandulí…

• Citovat
  • Upravit
11
9.10.13 10:16

Upřímně se delší dobu snažím o to, aby si ho přestěhoval jeho syn do druhého patra, protože proč já bych se měla starat o téměř cizího člověka?!?… Ale bohužel tam jsou schody, tak by se z vrchu nedostal…(je to možná hnusné, ale kdo ví, jací budeme my, až budeme staří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
9.10.13 10:21

Pokud bude kazdodenni hygiena, kazdodenni vytirani, prevlikani, prani,savovani.Tak se zapachu zbavis.Ale je to fuska. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
becky87
9.10.13 10:23
@Loukia píše:
Upřímně se delší dobu snažím o to, aby si ho přestěhoval jeho syn do druhého patra, protože proč já bych se měla starat o téměř cizího člověka?!?… Ale bohužel tam jsou schody, tak by se z vrchu nedostal…(je to možná hnusné, ale kdo ví, jací budeme my, až budeme staří :)

To bydlite v dedeckovem domku, predpokladam? Hele, je to stary clovek, dohadovat se u koho bude, ci kdo se o nej postara..No res jen ten zapach. Musis vice dbat na uklizeni a hygienu.

• Citovat
  • Upravit
parketka
9.10.13 10:23

@Lolllo no to starý tělo prostě vypouští tenhle specifickej pach a když se denně nekoupou tak se to vsakuje všude do sedaček, postele, oblečení navíc mají často problém s udržením osobní hygieny což teda taky nepřidá, že jo… ale vim, že se to dá udržet a ani se nemusí brousit parkety jenže přemluv starýho dědu ;)

• Citovat
  • Upravit
2256
9.10.13 10:24
@Loukia píše:
Upřímně se delší dobu snažím o to, aby si ho přestěhoval jeho syn do druhého patra, protože proč já bych se měla starat o téměř cizího člověka?!?… Ale bohužel tam jsou schody, tak by se z vrchu nedostal…(je to možná hnusné, ale kdo ví, jací budeme my, až budeme staří :)

Ty seš hustá teda… Myslím si, že pokud je to přítelův dědeček, rozhodně to není cizí člověk. :roll: :roll: 8o A pokud ti zápach vadí, musí se dědeček umývat každý den. A taky pořádně uklízet-měnit a prát prádlo, lůžkoviny dost často. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
9.10.13 10:31

@Lolllo Hodně starých lidí za to nemůže, je to prostě fyziologický proces, který patří ke stárnutí organismu. Oni ti lidi můžou být čistotní, denně se koupat, převlékat, prát, ale zápach se dělá z toho, co vydechují z plic. Neumím to popsat odborně, ale kdysi mi to říkala jedna doktorka. Takže ten dědeček v tom může být nevinně. Asi bych udělala všechno, co píšou holky s tím vymalováním a vyčištěním všeho, tím se zbavíte toho zažraného pachu a pak bych dbala na dědečkovu hygienu a každý den čisté prádlo včetně hodně častého povlékání postele, každý týden bych prala i záclony - stačí vždycky z jednoho pokoje, když se to pak vymáchá v nějaké aviváži tak to provoní celý byt, dobré je rozmístit všude otevřené misky s jedlou sodou s pár kapičkami aromatického olejíčku… A často a důkladně větrat. Mohl by se tím ten zápach značně zmírnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.10.13 10:31

Popravdě mám dítě a ještě se starat o dědu? Už tak toho mám plné zuby( dá mi dost zabrat už to, že se nezavírá na záchodě a že po sobě nesplachuje :/) On má 5 dětí, tak ať se o něho starají oni. Mslím že, je to myšlené tak, že každý se postará o své rodiče. Není to dědův domek, je to náš a přítelového otce.
Kdo to nezažil tak neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný