Jak využít prošlý olivový olej?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2220
7.10.13 23:40

Jak využít prošlý olivový olej?

Zdravím všechny,

dneska jsem dělala čistku v komoře a našla jsem 10 měs. prošlý olivový olej. Je nenačatý, celou dobu byl ve tmě, v tmavé lahvi a asi v 17°C. Je to velmi kvalitní extra virgin z Itálie, dostala jsem ho jako dárek, ale omylem zahrabala dozadu a zapomněla na něj.
Jeho expirace byla 12/12, je mi líto ho jen tak vyhodit. Dal by se ještě normálně používat k jídlu, nebo máte nějaký nápad jak ho ještě využít?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
7.10.13 23:41

No pokud není žluklý, tak bych ho normálně použila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
7.10.13 23:41

Asi mu nic nebude… ale jestli se bojíš ho jíst, aspoň si dej masku na vlasy (smíchat se žloutkem) a taky lázeň na nehty (olej krátce prohřát a pak konečky prstů ponořit) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
7.10.13 23:42

@marg :think: já bych ho zkusila normálně, tak poznáš když bude zkaženej ne? nebo si ho nech na vlasy a dělej si zábal :lol:

• Citovat
  • Upravit
31672
7.10.13 23:51

Přesně..žluklej bys poznala, pokud je ok, tak bych se nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
7.10.13 23:55

Já si myslím, že je celkem použitelný do kosmetiky (pro dospělého samozřejmě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.10.13 23:57

@marg Např. se s ním dají promazat zámky a panty dveří, přeleštit kůže, udělat zábal na suché vlasy.. Možností je hafo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.10.13 23:59

Tak myslím že mu nic nebude, zrovna oleje se těžko kazí a jestli je kvalitní tak bych se nebála.

Jinak já si ho dávám na vlasy :mrgreen:,do vany si dávám vždy a pak se nemusim mazat :mrgreen:,taky s nim mažu morčata :mrgreen:,dávám dětem trochu do vany :mrgreen:,pak do pletové masky :mrgreen:,pak s nim leštim kliky proto že to namastí, pustí špínu, pak vemu vlhkym ubrouskem a neklouže to a je to lesklé :mrgreen:.Já ho vlastně používám skoro na vše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.13 00:02

@marg do vany bude urcite dobry :-) jinak myslim, ze mnohem horsi je třeba rajce s jedinou cernou teckou, nez olej, ale ja pro jistotu vse vyhazuju, za to mi to nestoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
8.10.13 00:23
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak myslím že mu nic nebude, zrovna oleje se těžko kazí a jestli je kvalitní tak bych se nebála.Jinak já si ho dávám na vlasy :mrgreen:,do vany si dávám vždy a pak se nemusim mazat :mrgreen:,taky s nim mažu morčata :mrgreen:,dávám dětem trochu do vany :mrgreen:,pak do pletové masky :mrgreen:,pak s nim leštim kliky proto že to namastí, pustí špínu, pak vemu vlhkym ubrouskem a neklouže to a je to lesklé :mrgreen:.Já ho vlastně používám skoro na vše :lol:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
8.10.13 00:27

Díky holky, já jsem prd hospodyňka a bývala bych ho vyhodila, to jsou super rady, dík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.10.13 06:15

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 07:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
8.10.13 06:26

Taky bych použila do koupele, i pro děti, já sama se nekoupu(jen sprchuju), tak potom použiju tělové mléko, ale moje děti se nerady čímkoliv mažou, tak jim dávám trochu oliváče do vany.
Vlastní kosmetiku nedělám a vlasy nemám suché, takže olej na ně nedávám.

Nebála bych se ani do jídla, pokud není žluklý. Státní zásoby čehokoliv jsou taky po datu minimální trvanlivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
8.10.13 07:27
@tamata píše:
Ja myslim, ze to je vhodny darek pro tchyni. Vanoce se blizi :-)

Jsem se po ranu hned pobavila :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
8.10.13 21:29
@tamata píše:
Ja myslim, ze to je vhodny darek pro tchyni. Vanoce se blizi :-)

Nooo :palec: kdyby bylo trochu méně vidět to datum expirace, tak mám jeden dárek z krku, ale ne pro tchyni, protože ta mi právě ten olej přivezla z Itálie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný