Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny,
dneska jsem dělala čistku v komoře a našla jsem 10 měs. prošlý olivový olej. Je nenačatý, celou dobu byl ve tmě, v tmavé lahvi a asi v 17°C. Je to velmi kvalitní extra virgin z Itálie, dostala jsem ho jako dárek, ale omylem zahrabala dozadu a zapomněla na něj.
Jeho expirace byla 12/12, je mi líto ho jen tak vyhodit. Dal by se ještě normálně používat k jídlu, nebo máte nějaký nápad jak ho ještě využít?
Děkuji
Asi mu nic nebude… ale jestli se bojíš ho jíst, aspoň si dej masku na vlasy (smíchat se žloutkem) a taky lázeň na nehty (olej krátce prohřát a pak konečky prstů ponořit) ![]()
@marg
já bych ho zkusila normálně, tak poznáš když bude zkaženej ne? nebo si ho nech na vlasy a dělej si zábal ![]()
Přesně..žluklej bys poznala, pokud je ok, tak bych se nebála ![]()
Já si myslím, že je celkem použitelný do kosmetiky (pro dospělého samozřejmě)
@marg Např. se s ním dají promazat zámky a panty dveří, přeleštit kůže, udělat zábal na suché vlasy.. Možností je hafo.
Tak myslím že mu nic nebude, zrovna oleje se těžko kazí a jestli je kvalitní tak bych se nebála.
Jinak já si ho dávám na vlasy
,do vany si dávám vždy a pak se nemusim mazat
,taky s nim mažu morčata
,dávám dětem trochu do vany
,pak do pletové masky
,pak s nim leštim kliky proto že to namastí, pustí špínu, pak vemu vlhkym ubrouskem a neklouže to a je to lesklé
.Já ho vlastně používám skoro na vše ![]()
@marg do vany bude urcite dobry
jinak myslim, ze mnohem horsi je třeba rajce s jedinou cernou teckou, nez olej, ale ja pro jistotu vse vyhazuju, za to mi to nestoji
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak myslím že mu nic nebude, zrovna oleje se těžko kazí a jestli je kvalitní tak bych se nebála.Jinak já si ho dávám na vlasy,do vany si dávám vždy a pak se nemusim mazat
,taky s nim mažu morčata
,dávám dětem trochu do vany
,pak do pletové masky
,pak s nim leštim kliky proto že to namastí, pustí špínu, pak vemu vlhkym ubrouskem a neklouže to a je to lesklé
.Já ho vlastně používám skoro na vše
Díky holky, já jsem prd hospodyňka a bývala bych ho vyhodila, to jsou super rady, dík ![]()
Taky bych použila do koupele, i pro děti, já sama se nekoupu(jen sprchuju), tak potom použiju tělové mléko, ale moje děti se nerady čímkoliv mažou, tak jim dávám trochu oliváče do vany.
Vlastní kosmetiku nedělám a vlasy nemám suché, takže olej na ně nedávám.
Nebála bych se ani do jídla, pokud není žluklý. Státní zásoby čehokoliv jsou taky po datu minimální trvanlivosti.
@tamata píše:
Ja myslim, ze to je vhodny darek pro tchyni. Vanoce se blizi
Jsem se po ranu hned pobavila
![]()
@tamata píše:
Ja myslim, ze to je vhodny darek pro tchyni. Vanoce se blizi
Nooo
kdyby bylo trochu méně vidět to datum expirace, tak mám jeden dárek z krku, ale ne pro tchyni, protože ta mi právě ten olej přivezla z Itálie
![]()