Jak byste se zachovaly? Neplatič

4885
7.10.13 08:08

Jak byste se zachovaly? Neplatič.

Jen zvědavost, co by dělali jiní.
Maminka pronajaal chalupu na 14 dní paní od ní z práce, bylo jí líto jejich dětí, že nikam nejezdí.
Symbolicky 5000Kč za dva týdny včetně elektřiny, povlečení, používání bazénu atd. Uznejte, že směšná částka.
No a je říjen a paní u nich už 2 týdny nepracuje, mamka neví, kde by ji našla, mobil nemá nebo má jiné číslo, a nezaplatila (byly domluvené, že do 1.října až jí přijdou alimenty).
Mamka se na to vykašle, na policii kvůli 5000 nepůjde, stejně by jí asi moc nepomohli, ale jak a co prakticky byste udělaly vy?
Ještě dodám, že v komoře byly těstoviny, rýže, sirupy, kompoty, ve sklepě brambory, na zahradě rybíz, jablka, květák a okurky, vše spapáno :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
7.10.13 08:10

Byla bych dost naštvaná a ponaučila se pro příště. Myslím, že víc bych dělat nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.10.13 08:11

No jo, pro dobrotu na žebrotu. Ta paní se nedá vyhledat? Nevíte, kde bydlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.10.13 08:14

@Lenka002 no jestli nemají podepsanou smlouvu tak by stejně na policii asi moc nezmohla.

holt mamince nezbude nic jiného než se poučit a nepůjčovat nebo platit předem. takhle může mít dobrý pocit, že udělala dětem zadarmiko hezký prázdniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
7.10.13 08:15

@Cuarentena Netušíme, pracovala jako uklízečka jen 3 měsíce, má dvě malé děti, ale kromě jména nevíme nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
7.10.13 08:16

@paola white Asi tak, užily si bazén a měly i hezké počasí a čert vem rybíz atd. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
7.10.13 08:17

Nemá na ní telefon? Nebo adresu? Klidně bych jí napsala, že jsem podala trestní oznámení…třeba se zalekne.. :nevim: a bude se chtít domluvit…i kdyby jí dala aspoň 2 tisíce…za ty spotřebované jídlo a energie…aspoň něco…
Paní může být opravdu v hmotné nouzi…těžko říct, ale přinejmenším je to nevychovanost a vyčůranost…brát a nic…zvlášť pokud s tou platbou souhlasila…
Má to nějak písemně???

• Citovat
  • Upravit
46669
7.10.13 08:18

Pokud to mamka nebude řešit přes policii, tak z toho plyne maximálně ponaučení pro příště :nevim:. Paní evidentně nechce s mamkou ani mluvit, ani platit, takže smolík. A pěkně vám teda sklidila :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.10.13 08:18

@Lenka002 noo, pro dobrotu na žebrotu. Myslím, že za těchto podmínek jí už asi nevypátráte. Zvlášť, když určitě nebyla ani žádná smlouva. Paní je tedy pěkný vyčůránek a tvoje maminka až příliš velký dobrák, když „půjčila“ chalupu na 14 dní někomu, koho neznala ani příjmením. Teď už zbývá si jen oddechnout, že to tam děcka omylem třeba nepodpálili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
7.10.13 08:19

@paola white Jo…dětem to přeju…ale chápu rozčarování i zklamání maminky…taky by mě to nasr***…kdyby aspoň přišla a řekla „nemám“…ale beze slova zmizet? To se nedělá…

• Citovat
  • Upravit
4885
7.10.13 08:21

Smlouvu neměla, příjmení známe, ale mamka si říká, co tady píšete-ponaučení pro příště, nechá to být, v práci by na osobním mohla zjistit její adresu, ale je jí to proti,,srsti,,. Taky si asi připadá jako blbka, že to nechtěla písemně ani zálohu, bylo jí líto těch dětí, celé léto v paneláku v Praze.
Dík za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
7.10.13 08:24

@Lenka002 Pokud jí chtěla pomoci, tak by neměla nic chtít, max jí říct, že až bude moci, může to zaplatit. Pokud chtěla pronajmout - vydělat, pak ať podle toho jedná -policie, žaloba, exekuce

• Citovat
  • Upravit
16694
7.10.13 08:24

@Lenka002 Jé, tak to promiň, já jak viděla „známe jen jméno“, tak jsem to hned pobrala, že ani příjmení nevíte :oops: :lol:
Mám pocit, že při případném sporu by to bylo tvrzení proti tvrzení. Leda, že by měla při „uzavírání“ dohody nějakého svědka. Dalo by se jí ještě dokázat, že tam těch 14 dní pobývala (sousedi), ale může tvrdit, že ji tam tvoje maminka nechala zadara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
7.10.13 08:31

@Kakika Mamka si myslí, že to je její chyba, že prostě nemyslela, tak proto to nechá být, měla jí to půjčit zadarmo rovnou, ale zas tu paní až tak neznala a 5000 je sice málo, ale zas tak směšná částka to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.13 08:33

Mi takhle bývalý nájemník dluží 9000 a vím, že ty prachy už z něj nikdy nevytluču.
Prostě riziko podnikání. Příště budete chytřejší…
Takoví lidi jsou nepoučitelní, teď jsem ho potkala cca po dvou letech, koukal na mě jako na přízrak a chlapec moc dobře věděl, že mi dluží prachy, přišel do stejné restaurace a celou skupinku vedle u stolu přesvědčoval, že půjdou jinam. Tak mě „potěšilo“ jedině to, že má špatné svědomí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný