Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, vim, ze tohle tema uz se tu resilo, ale vetsinou to byla mama s dvema detma a k tomu jedno bylo maly mimino. Muj problem: mam dvouletou dceru, manzel je doma jen o vikendu, stavime takze nemame penize nazbyt. Prijde mi, ze to psychicky nedavam. Dcera je vcelku hodna a samostatna, ale ma ted prvni obdobi vzdoru, takze ted je to trochu slozitejsi. Ale bydlime 30 km od mesta v miste, kde neni nikdo meho veku. Cely dny jsem s dcerou sama a uz nevim, jak ji zabavit. Jsme doma i venku, hraju si s ni.. Ale jak jsem porad sama, uz mi to leze na mozek. Pokecam si jen s dverou, coz je na nic. Kamaradky nemam, holky v mem veku deti nemaj a tim o me ztratily zajem. Na vylety nejezdime kvuli penezum a ja uz proste nemuzu. Ja ani nevim, co vlastne chci. asi podporu, asi potrebuju slyset, ze to bude dobry nebo nevim.. Proste bych chtela nejakej cas nebo konicek jen pro sebe a nevim, jak se aspon chvili odpoutat od reality..
Ahoj, chápu tě. Mám jedno dítě - syn - 10 měsíců. Bydlíme v Praze, taky tu neznám živou duši, špatně se tu seznamuje, když se začnu s nějakou holčinou bavit např. na pískovišti, tak se tváří spíš, že ji chci okrást
a odsedne si, nebo si vezme dítě do náručí a jde pryč.
Já jsem to vyřešila tak, že chodíme na hřiště sami - nebo do hracího koutku, jezdíme na cyklostezky, hodně do lesa, prostě ven z domu. Také jsem se začala učit německy, takže, když jde odpoledne syn spát, tak se učím
Snažím se prostě sama na sobě makat, pracovat, abych viděla i jiné výsledky, než jen vygruntovaný dům a přebalené najezené dítě.
Zelená vdova, no ![]()
Vymýšlejte výlety, co jdou udělat i bez peněz, kde náklady jsou jen na dopravu.
Zkus si najít nějakou další mamku z místa, kde s dcerou bydlíš, společně se navštěvujte, choďte na procházky a tak.
S jedním dítětem ještě limitovaná moc nejsi, počkej, jestli budete mít druhé či třetí…
Nevím, jak jsi na tom finančně, zda by byl problém vyrazit si občas na výlet třeba jenom s dcerou. To je normální, jsi izolovaná a z komunikace stylu pojd, dám ti novou plínku, pojd spát, pojd jíst a copak je tohle? Kravička. A tohle? kočička - začne za chvilku koktat každá.
Zkus si najít třeba ve městě nějaké mateřské centrum a tam si občas vyjed. Můžeš si tam i najít kamarádku a pozvat ji pak k sobě na návštěvu, dáte kafe, buchtu, povykládáte si a děti si pohrají spolu a ty budeš mít dospělého na nějakou normální řeč.
@Hosnovka
Klidně někdy napiš sz, já zatím taky většinou skončím na pískovišti. Nešílím, ale dokážu to pochopit
Kluk bude dvouletý po Mikuláši.
Mám dceru, v lednu ji budou tři roky. Taky jsem doma na rodičáku a občas se nudím. Manžel pracuje jako reklamační technik pro jednu stroj. firmu a většinou pondělí-středa je v Německu v sídle firmy, ve čtvrtek a v pátek ve firmě tady a víkendy jak kdy, ale rozhodně ne každý víkend je doma.
Abych se z té samoty tady nezbláznila, koupila jsem si pořádné kolo a sedačku pro malou a jezdíme. Přes léto jsem s ní najezdila průměrně kolem 150km týdně. Hodně jsme využívaly cyklobusy, jezdíme i vlakem někam a tam pak na kole po okolí. Pro mě je to ten nej koníček co jsem kdy měla
Už se těším, až začne jezdit malá na svém kole, zatím jezdí jen na odrážedle malé vzdálenosti.
Dvakrát do týdne chodíme do mateřského centra, tam se dají navázat kontakty. Našla jsem si tam dvě holky a stýkáme se i mimo centrum.
A když už mi z holky fakt hrabe, tak ji odvezu ke tchýni a ta se jí ráda na den dva ujme a já si odpočinu.
Ale musím říct, že teď nám začala školka a já kolikrát nevím, co mám s tím volným dopolednem dělat
Začínám se těšit od nového roku do práce, to mi fakt chybí ![]()
Není v tom městě mateřské centrum, kam byste mohla dát dceru na pár hodin hlídat, zatím co vy byste se účastnila dospělého programu?
V profilu je psáno, že jste od Netolic. Tam sice přímo MC není, ale je v okolí v Prachaticích, Bavorově a Vodńanech. A v Budějicích jich bude několik. Tak si vyberte, kam máte nejlepší spojení a začněte tam občas jezdit. Často se dá využívání služeb MC odpracovat a nebo je hrazen z veřejných peněz.
http://www.portusprachatice.cz/…cko_165.html
http://www.meksvodnany.cz/duha/o-nas-duha
http://www.impakt.cz/…aterske.html
@fashion_victim83 píše:
@Kudrinka sedačku jsem chtěla taky, ale je rozdil jezdit na vesnici a ve meste.Tady jsou cyklostezky podél silnic a to je blby, tezke dite meni náročnost jízdy na kole, takze nejake kopce jsou pak výzva. Hlavne mi to ale zatrhl partner, protoze její kamarádovi zabil dceru na kole nejaky řidič. A vozík za kolo je dráha záležitost a nevim, jak dlouho slouží u větších deti.
My máme vozík z druhé ruky za pár tisícovek, ale poježděníčko to není. Vozí tatínek, já rozptyluju občas ječící dítě. Tuhle jsme zmokli, neboť jsme podcenili proměnlivost počasí na horách.
Mám to podobně, ujíždím na amerických seriálech, těch 40 minut si vždycky najdu, hodně šiju když malý spí a začala jsem studovat dálkově tak to mě taky zaměstnává a vlastně to bylo jediné co mě poslední dva roky dostalo pořádně z baráku a mezi lidi.
Já jsem si pořídila učebnici japonštiny. To mám zábavu až do konce života ![]()
@Hosnovka Jeden z důvodů, proč jsem šla brzy zpět do práce. Takže zvaž tuto možnost, pokud to logisticky a finančně dáte.
Diky moc vsem za rady, hlavne ty MC se mi hodi. Aspon vim, ze v tom nejsem sama. O navratu do prace uvazuju posledni dobou cim dal vic.. ![]()