Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj všem, mam na vas dotaz. Mate nekdo nějakou zkušenost se zesplatnenym úvěrem a novou hypotékou? Diky bezvadnemu finančnímu poradci nam zesplatnili uver u Ucb. Hned jak se telefonicky ozvali začali jsme platit i větší částky. Bohužel ale az po zesplatneni. Ted si chceme vzit novou hypoteku a v cbcb je to samozřejmě uvedeno. Krom toho Ucb jsou všechny registry vyborne. Je mozne to v tom cbcb nějak umirnit? Nebo lze s tím neco delat? Dekuju moc ![]()
Jeste bych chtela doplnit, ze uver bude v příštím tydnu doplacen. Banka rekla ze nam vystaví bezdlužnost. Ale jestli to k něčemu bude nevíme ![]()
No, nejsem schvalovatel v bance. Ale dle mého je zesplatněný úvěr docela průs..
Lze udělat třeba- počkat. Obecně 4 roky.
Jak se staví UCB k vašemu požadavku na HYPO?
Jinak mi moc není jasné, jak vám poradce bránil splácet úvěr.
No, to by mě taky zajímalo, jak někdo jiný může za to, že není úvěr i přes upomínky splácen. to jsou výmysly! než banka zesplatní úvěr, tak tomu předchází dostatek upomínek. Nicméně budete muset 100% počkat, pochybuji, že s tímto záznamem půjde nějaká banka do hypo. určitě ne hned
S poradcem je to na dlouhe vyprávění. Ucb nam rekla, ze po splacení nam vystaví bezdlužnost. A ze to bude na individuálním posouzení.
To je pravda, bude to na individuálním posouzení banky. Obecně záznam v CBCB je dost varovný indikátor, na druhou stranu pokud bude „rozumně“ zdůvodněn vč. potvrzení původní banky o doplacení úvěru, můžete nový úvěr dostat. Velkou roli hraje samozřejmě zajištění, pokud by úvěr byl krytý v plné výši, bude to pro banku znamenat menší riziko a a větší ochotu vám úvěr poskytnout.
Pokud jde o hypotéku, težko bude nezajištěná. Ale okomentovat zesplatnění úvěru bankou, to asi nebude jen tak.
Pokud to bylo nějaké „takové divné“, prostě bych to zkusil u té UCB.
Myslím, že pro banku také bude hrát roli, jestli bude úvěr zajištěný stoprocentně nebo třeba jenom z 60 %. Od toho by se za normálních okolností odvíjela třeba nabídnutá úroková sazba, ale tady je navíc ten záznam…
Kéž by to byly vymysly! Upominka nam nepřišla ani jedna. Poradce tam změnil adresu.. Naštěstí telefon ne..Dost dlouho jsme se s nima dohadovali a snažili to dat dohromady, ale pozde. Udelal tam takovou neplechu, ze se z toho muzeme po… Ted sedi a my si z nej nic nevezmeme. To ve zkratce…
Kde změnil adresu? Na smlouvě o úvěru?
Vy jste nevěděli, že nesplácíte?
Sedí= je odsouzený? Pracoval pro nějakou firmu, ne? Kontaktovali jste finančního arbitra? Jeho mateřskou firmu? ČNB?
Ano je odsouzeny za úvěrové a pojistné podvody.. Všechno to kolečko jsme absolvovali, jeho firma, právníci, ale bez výsledku ![]()
Tohle vse uz jsme řešili! Ptala jsem se jestli s tím ma nekdo zkušenost.. To ze se v tom budeme znova pitvat nam moc nepomůže. Bohužel
ČNB nezaujala postoj? To je neobvyklé…
Pivat se v tom pomůže jiným…
Bezdlužnost od UCB je k čemu dobrá? V CBCB je vidět, že je/ bude splaceno a ukončeno. Jedině, že to banka vystaví „rychleji“.
Prostě- jestli UCB ví, že tam byl problém, tak bych si tipl, že jako jediná možá bude ochotna situaci s novým úvěrem řešit.
Pořád mi není jasné, jak by se dalo sesplatnit, pokud splácíte a nenastal nějaký jiný průser (nepravdivé údaje třeba…).
Podle toho, co píšete, vám pomůže asi jen soudní rozhodnutí, o tom, že byl spáchán úvěrový podvod. Případně uznání úvěrového podvodu ze strany banky, která zesplatnila váš úvěr. Chyby ale nikdo nepřiznává rád.
Ahoj, mám dotaz: chtěla jsem si vzít hypotéku na vlastní byt, ale jsem v registru dlužníků (CBCB), mám tam nějaký starší dluh, na který se zapomnělo, já se sama připoměla a teď od března 2016 ho budu po 2 roky splácet!! Takže by mi tu hypotéku (asi) stejně nedali??? A o to vymazání z registru budu moci (muset???) požádat až po splacení toho dluhu + další 4 roky budu muset čekat na výmaz z registru až pak si budu moci zažádat o hypotéku?? Díky za rady ![]()