Zesplatněný úvěr a nová hypotéka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.8.15 17:22

Zesplatněný uver a nova hypoteka

Ahoj všem, mam na vas dotaz. Mate nekdo nějakou zkušenost se zesplatnenym úvěrem a novou hypotékou? Diky bezvadnemu finančnímu poradci nam zesplatnili uver u Ucb. Hned jak se telefonicky ozvali začali jsme platit i větší částky. Bohužel ale az po zesplatneni. Ted si chceme vzit novou hypoteku a v cbcb je to samozřejmě uvedeno. Krom toho Ucb jsou všechny registry vyborne. Je mozne to v tom cbcb nějak umirnit? Nebo lze s tím neco delat? Dekuju moc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.8.15 17:24

Jeste bych chtela doplnit, ze uver bude v příštím tydnu doplacen. Banka rekla ze nam vystaví bezdlužnost. Ale jestli to k něčemu bude nevíme :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
21.8.15 17:38

No, nejsem schvalovatel v bance. Ale dle mého je zesplatněný úvěr docela průs..
Lze udělat třeba- počkat. Obecně 4 roky.
Jak se staví UCB k vašemu požadavku na HYPO?
Jinak mi moc není jasné, jak vám poradce bránil splácet úvěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
21.8.15 17:55

No, to by mě taky zajímalo, jak někdo jiný může za to, že není úvěr i přes upomínky splácen. to jsou výmysly! než banka zesplatní úvěr, tak tomu předchází dostatek upomínek. Nicméně budete muset 100% počkat, pochybuji, že s tímto záznamem půjde nějaká banka do hypo. určitě ne hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.15 18:29

S poradcem je to na dlouhe vyprávění. Ucb nam rekla, ze po splacení nam vystaví bezdlužnost. A ze to bude na individuálním posouzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.8.15 18:42

To je pravda, bude to na individuálním posouzení banky. Obecně záznam v CBCB je dost varovný indikátor, na druhou stranu pokud bude „rozumně“ zdůvodněn vč. potvrzení původní banky o doplacení úvěru, můžete nový úvěr dostat. Velkou roli hraje samozřejmě zajištění, pokud by úvěr byl krytý v plné výši, bude to pro banku znamenat menší riziko a a větší ochotu vám úvěr poskytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
21.8.15 18:51

Pokud jde o hypotéku, težko bude nezajištěná. Ale okomentovat zesplatnění úvěru bankou, to asi nebude jen tak.
Pokud to bylo nějaké „takové divné“, prostě bych to zkusil u té UCB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.8.15 19:07

Myslím, že pro banku také bude hrát roli, jestli bude úvěr zajištěný stoprocentně nebo třeba jenom z 60 %. Od toho by se za normálních okolností odvíjela třeba nabídnutá úroková sazba, ale tady je navíc ten záznam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.15 19:09

Kéž by to byly vymysly! Upominka nam nepřišla ani jedna. Poradce tam změnil adresu.. Naštěstí telefon ne..Dost dlouho jsme se s nima dohadovali a snažili to dat dohromady, ale pozde. Udelal tam takovou neplechu, ze se z toho muzeme po… Ted sedi a my si z nej nic nevezmeme. To ve zkratce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
21.8.15 19:45

Kde změnil adresu? Na smlouvě o úvěru?
Vy jste nevěděli, že nesplácíte?
Sedí= je odsouzený? Pracoval pro nějakou firmu, ne? Kontaktovali jste finančního arbitra? Jeho mateřskou firmu? ČNB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.15 20:13

Ano je odsouzeny za úvěrové a pojistné podvody.. Všechno to kolečko jsme absolvovali, jeho firma, právníci, ale bez výsledku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.15 20:16

Tohle vse uz jsme řešili! Ptala jsem se jestli s tím ma nekdo zkušenost.. To ze se v tom budeme znova pitvat nam moc nepomůže. Bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
21.8.15 20:26

ČNB nezaujala postoj? To je neobvyklé…
Pivat se v tom pomůže jiným…
Bezdlužnost od UCB je k čemu dobrá? V CBCB je vidět, že je/ bude splaceno a ukončeno. Jedině, že to banka vystaví „rychleji“.
Prostě- jestli UCB ví, že tam byl problém, tak bych si tipl, že jako jediná možá bude ochotna situaci s novým úvěrem řešit.
Pořád mi není jasné, jak by se dalo sesplatnit, pokud splácíte a nenastal nějaký jiný průser (nepravdivé údaje třeba…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.15 09:05

Podle toho, co píšete, vám pomůže asi jen soudní rozhodnutí, o tom, že byl spáchán úvěrový podvod. Případně uznání úvěrového podvodu ze strany banky, která zesplatnila váš úvěr. Chyby ale nikdo nepřiznává rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.3.16 01:03

Ahoj, mám dotaz: chtěla jsem si vzít hypotéku na vlastní byt, ale jsem v registru dlužníků (CBCB), mám tam nějaký starší dluh, na který se zapomnělo, já se sama připoměla a teď od března 2016 ho budu po 2 roky splácet!! Takže by mi tu hypotéku (asi) stejně nedali??? A o to vymazání z registru budu moci (muset???) požádat až po splacení toho dluhu + další 4 roky budu muset čekat na výmaz z registru až pak si budu moci zažádat o hypotéku?? Díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel