Zevní hmat - zkušenosti?

121
21.7.23 21:16

Zevní hmat

Ahojky, mám dotaz, najdete se tu někdo, kdo má zkušenost se zevním hmatem? Dnes jsem 36+1 a malý je KP. Jsem prvorodička a splňuji kritéria pro zevní hmat, dostatek plodové vody a váha miminka. Ve středu nastupuju do FN Lochotín Plzeň právě na obrat. Zajímali by mne zkušenosti a jak to probíhá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30308
21.7.23 21:19

Hrozilo mi to a poté co jsem si o tom přečetla, nešla bych do toho. To radši císař. Jinak dcera se točila ještě v 39 týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
21.7.23 21:45

Byla jsem ve FN HK… přijali mě normálně na porodní sál, udělali ultrazvuk jestli se něco nezměnilo a jak malá je, dali kapačku na „povolení dělohy“ a doktor se pokoušel miminem rotovat… no mě to docela bolelo a malá se nepohla ani o píď… nevím jak dlouho se pokoušel, ale pak to vzdal… pak jsem ještě ležela chvilku na monitoru a asi 2 hodky jsem tam zůstala kdyby něco… měla jsem i trošku modřinky myslím
no malá se narodila akutním císařem o 2 týdny později..byla špatně natočená (nožičkama, takže by se dostatečně neotevřely porodní cesty)
asi bych do toho šla znova, ve stejné situaci stopro (chtěla jsem rodit přirozeně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
21.7.23 22:08
@Aspera píše:
Hrozilo mi to a poté co jsem si o tom přečetla, nešla bych do toho. To radši císař. Jinak dcera se točila ještě v 39 týdnu.

Já jsem do toho taky jít nechtěla, ale v mé porodnici to dělají často a mají vysokou úspěšnost, tak jsem nakonec kývla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
21.7.23 22:14
@Akret87 píše:
Byla jsem ve FN HK… přijali mě normálně na porodní sál, udělali ultrazvuk jestli se něco nezměnilo a jak malá je, dali kapačku na „povolení dělohy“ a doktor se pokoušel miminem rotovat… no mě to docela bolelo a malá se nepohla ani o píď… nevím jak dlouho se pokoušel, ale pak to vzdal… pak jsem ještě ležela chvilku na monitoru a asi 2 hodky jsem tam zůstala kdyby něco… měla jsem i trošku modřinky myslím
no malá se narodila akutním císařem o 2 týdny později..byla špatně natočená (nožičkama, takže by se dostatečně neotevřely porodní cesty)
asi bych do toho šla znova, ve stejné situaci stopro (chtěla jsem rodit přirozeně)

Děkuji za info :kytka: já mám z toho strach, ale na druhou stranu to chci taky zkusit, abych udělala vše pro přirozený porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
22.7.23 18:48

Syna mi takto otočili. Naštěstí (narodil se potom 41+3 a měl rovná 4 kila - pochybuji, že bych ho dokázala porodit koncem pánevním, skončilo by to pravděpodobně akutním císařem). Váhání chápu, taky jsem byla na vážkách a zjišťovala informace, kde se dalo. Nakonec jsem do toho šla (po telefonátu se dvěma kamarádkami, které jsou lékařky) a jsem za to moc ráda. Rizika to má, ale dobře si to ohlídají (poté zůstáváš přes noc v porodnici a dítě pořád monitorují, jestli je v pořádku). A rizika porodu KP + akutního císaře mi (po hovorech s lékaři) připadala o něco větší. Každý se musí nějak rozhodnout. Taky je třeba říct, že se to očividně ne vždy povede. Já jsem vysoká a hubená, to je na ten obrat podle všeho ideální. Trvalo to jen pár vteřin a bylo to hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
22.7.23 20:29
@Pavla Be píše:
Syna mi takto otočili. Naštěstí (narodil se potom 41+3 a měl rovná 4 kila - pochybuji, že bych ho dokázala porodit koncem pánevním, skončilo by to pravděpodobně akutním císařem). Váhání chápu, taky jsem byla na vážkách a zjišťovala informace, kde se dalo. Nakonec jsem do toho šla (po telefonátu se dvěma kamarádkami, které jsou lékařky) a jsem za to moc ráda. Rizika to má, ale dobře si to ohlídají (poté zůstáváš přes noc v porodnici a dítě pořád monitorují, jestli je v pořádku). A rizika porodu KP + akutního císaře mi (po hovorech s lékaři) připadala o něco větší. Každý se musí nějak rozhodnout. Taky je třeba říct, že se to očividně ne vždy povede. Já jsem vysoká a hubená, to je na ten obrat podle všeho ideální. Trvalo to jen pár vteřin a bylo to hotové.

Moc děkuji za info :kytka:
Je super, že se to povedlo, přála bych si, aby to u nás šlo taky, když už do toho půjdeme.. chci se ještě zeptat, mohl tam s tebou být partner/manžel? :andel:
Já vysoká celkem jsem, ale hubená teda neee :roll: :) mně doktor řekl, že mám hodně plodové vody + malý má 2760g, takže ještě není tak veliký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
22.7.23 20:49
@miskahyb píše:
Moc děkuji za info :kytka:
Je super, že se to povedlo, přála bych si, aby to u nás šlo taky, když už do toho půjdeme.. chci se ještě zeptat, mohl tam s tebou být partner/manžel? :andel:
Já vysoká celkem jsem, ale hubená teda neee :roll: :) mně doktor řekl, že mám hodně plodové vody + malý má 2760g, takže ještě není tak veliký

Páni, tak to nevím. Mě to ani nenapadlo, vzít si tam partnera (nevím, proč… u porodu byl). Ten obrat mi dělali přímo na operačním sále (kdyby se něco pokazilo, aby mohli rychle konat), ale přihlíželi dva medici, kteří potom tleskali 😀. Takže předpokládám, že kdybych poprosila, asi by tam manžel mohl být taky, kdyby se oblékl do zeleného. Domluvit se dá ledacos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
22.7.23 21:19

Ahoj,
já už jsem to studovala, malý zatím také není správně otočený, ale máme ještě nějaký čas. Já bych do toho nešla.

Nechávám to na něm. Věřím že když bude moci a nebude mu nic bránit, tak se otočí. Když ne, nepůjdu na to silou. Já tedy nemusím za každou cenu rodit přirozeně, při poloze KP bych volila císaře.

Tady je nějaké základní info. Bohužel u videa se mi udělalo špatně, takže pro mě další důvod proč případně tuhle metodu nepostoupit. Za mě je to tedy až brutální a když jsem si zjistila procentuální úspěšnost, tak za mě ne.

https://www.modrykonik.cz/…jsimi-hmaty/

Každopádně je to každého volba, tak držím palce, aby vše dobře dopadlo a porod proběhl podle tvých představ :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
24.7.23 16:10

@Pavla Be tak si tam měla obecenstvo místo manžela :) :palec: no já se zkusím poptat ve středu při příjmu a uvidíme :) jsem z toho víc a víc nervózní, jak se to blíží..

@TeeeT Ahoj, naprosto ti rozumím, měla jsem na to stejný názor a do teď z toho mám respekt, ale já se hecnu, a i kdyby to nebylo nějak příjemný, tak věřím, že to zvládnu, hlavně aby byl malej v pořádku, o nic jiného mi nejde. :andel: pokud se nepovede, bude císař, rodit přirozeně KP určitě nebudu.

Tobě také držím palečky, ať se mimi ještě přetočí a máš krásný, rychlý porod! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
6.9.23 09:02

@miskahyb ahoj, muzu se zeptat, jak to nakonec dopadlo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí