Zhasíná věčný plamínek starého kotle

22.1.15 17:46

zhasíná věčný plamínek

Ahoj holky vím že to sem nepatří ale nemáte někdo doma plynaka nebo manžela co tomu rozumí??Máme starý kotel a před vánoci se nám stalo že nám zhasl věčný plamínek myslely jsme si že to bylo tím velkým větrem co byl venku manžel to zapálil a jelo se dál…dneska se nám to stalo taky a já už jsem na nervy zase to zapálil ale já se bojím…můžeme vybuchnout???je to nebezpečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7266
22.1.15 17:50

Nebezpečné to je a to dost. Oni ty kotle nevydrží věčnost, možná už přišel jeho čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.1.15 17:52

No rozhodne to neni dobry. Kdy naposled mate revizi kotle? Ja bych teda hned volala technika. S timhle bych si nezahravala.

• Citovat
  • Upravit
72725
22.1.15 17:54

@Mišulemišule bezpečné to není - vyměnila bych kotel, nebo minimálně vzala plynaře na generálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 17:58

Revize byla minulý rok a v poradku a když zhasl plamínek tak kotel normalně jel jen netopilo topení manžel říkal že tam je nějaká pojistka že to vypne přívod plynu když se to stane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.15 17:59

Zavolej domu někoho ve vašem okoli, od vodo topo plyn a vyřeš to s nima.
Včas než se stane něco :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
22.1.15 18:06

Někoho si pozvi, nám to dělala stará karma, až jednou „bouchla“ sycelo to, smrad, celá koupelna černá…nic moc zážitek plus jsme byli dobu bez teplý vody, než nám namontovali novou, takže bych to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.1.15 18:10

Věčný plamínek nejčastěji zhasíná ze tří příčin: buď je nízký tlak plynu na vstupu dokotle (stačí chvilku…) nebo je štěrbina hořáčku něčím zanesená (psí nebo kočičí chlupy, případně sežehnutý prach, prach z hlíny atd.) anebo u některých kotlů, co mají věčný plamínek vyvedený ze sdružené armatury (takový hliníkový nebo zinkový kvádr) špatně funguje ten vstupní ventil. Neznám typ vašeho kotle, tak nemůžu posoudit. Jen všeobecně - pokud je kotel starší než 10 let, možná bude dobré začít uvažovat o jeho výměně za jiný. Propočítaná technická životnost kotle bývá těch deset let, pak se začnou rozsypávat součástky jedna za druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
22.1.15 18:12

Já jsem sem vlezla po přečtení názvu a diskuzi o kamnech jsem teda nečekala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 18:13

@Jura007 Můžu se zeptat vy v plynu dělate??je to nebezpečné??Múže se nám něco stát než zavoláme zítra technika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.1.15 18:13
@Reinka píše:
Někoho si pozvi, nám to dělala stará karma, až jednou „bouchla“ sycelo to, smrad, celá koupelna černá…nic moc zážitek plus jsme byli dobu bez teplý vody, než nám namontovali novou, takže bych to řešila.

V tomto případě mohl být buď hořák zanesený prachem nebo tepelný výměník ucpaný sanytrem (kotelním kamenem). Výsledek, pokud se neřeší příčina, bývá stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 18:16

No já tady snad nebudu ani spát @Reinka stalo se vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.1.15 18:17
@Mišulemišule píše:
@Jura007 Můžu se zeptat vy v plynu dělate??je to nebezpečné??Múže se nám něco stát než zavoláme zítra technika?

Do zítřka se „snad“ nic nestane. Jistější by samozřejmě bylo kotel vypnout z elektrické zásuvky a zavřít ventil na domovním plynovodu těsně před kotlem.
Kdysi jsem pracoval u výrobce plynových kotlů, jednou z mých povinností bylo znát nazpaměť procesy, co v kotli probíhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 18:20

¨co se nám může do zítřka stát? @Jura007 už se nám to stalo jednou před vánoci nic se nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.1.15 18:20
@Kelsey píše:
Zavolej domu někoho ve vašem okoli, od vodo topo plyn a vyřeš to s nima.
Včas než se stane něco :kytka:

Nestačí „zavolat někoho“, je potřeba zavolat servis té konkrétní značky plynového kotle. Minimálně kvůli proškolenosti servisáků a přístupu k náhradním dílům (díly Junkers budou těžko pasovat na kotel Protherm).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný