Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj zeny,
posledni dobou sleduji, ze se na obleceni objevuji takove dirky jako na fotce. Netusim z ceho. MYslite, ze mam doma satni moly? Nebo ze by mi je v kosi se spinavym pradlem okusovaly rybenky? Nebo snad pisivky ktere tu mame z vlhka a plisne? Z pasku to neni protoze je to jednou dole, jednou mezi prsama, pak na rukavu… ![]()
A neprala si ho v pračce třeba s nějakým svetrem se zipem? Třeba se to stalo v pračce a ne ve skříni. Moly by jsi viděla, rybenky neznám ![]()
No to ja prave nevim, vetsinou si toho vsimnu pri zehleni ze zas nejaky kousek ma dirku :-/
Občas to taky nacházím, ale vždy to přisuzuju pračce. Ryběnky mě nikdy nenapadly
![]()
@alexxa píše:
Ahoj zeny,
posledni dobou sleduji, ze se na obleceni objevuji takove dirky jako na fotce. Netusim z ceho. MYslite, ze mam doma satni moly? Nebo ze by mi je v kosi se spinavym pradlem okusovaly rybenky? Nebo snad pisivky ktere tu mame z vlhka a plisne? Z pasku to neni protoze je to jednou dole, jednou mezi prsama, pak na rukavu…
dělá mi to cosi také, ale jen u triček a dole na břichu
taky nevím čím to je ![]()
Jednou jsem omylem vyprala podprsenku s kosticema v pračce, ty kovový kostice se z podprdy uvolnily, dostaly se dovnitř pračky za buben a při dalších praních mi dělaly přesně takovéhle dírky
@sarlota535 píše:
Jednou jsem omylem vyprala podprsenku s kosticema v pračce, ty kovový kostice se z podprdy uvolnily, dostaly se dovnitř pračky za buben a při dalších praních mi dělaly přesně takovéhle dírky
vyndaly jste nejak tu kostici?
A taky to už může být opotřebovaná látka… jenže se mi zase nezdá ten svetr
. Taky jsem to měla na bavlněném tričku ale jak @Eva 13 dole na břichu. Jinak tohle má většinou chlap na pracovních tj. opotřebovaných.
Taky myslím, že se to stane při praní, stačí přidat jeden kus se zipem. Rybšnky látku stopro nežerou.
@Eva 13 píše:
dělá mi to cosi také, ale jen u triček a dole na břichutaky nevím čím to je
U triček na břiše bych to odhadovala na zip poklopce kalhot.
Dělalo se mi to u jen u levných triček z HM, u ničeho jiného nikdy nic. Takže u nás to bylo určitě „kvalitou“ materiálu.
Taky se klonim k mechanickemu poskozeni, nektere materialy k tomu maji sklon, nektere tak dopadaji casem. Na moly jsem ted docela expert a to teda vypada jinak, navic vetsinou davaji prednost ciste prirodnim materialum. Navic bys pak nachazela i kukly, popr. cerviky, popr. bys potkavala po byte samotne moly.
@Busy Bee píše:
Dělalo se mi to u jen u levných triček z HM, u ničeho jiného nikdy nic. Takže u nás to bylo určitě „kvalitou“ materiálu.
Taky tak, posledni dobou pry vyrabi bavlnena vlakna ze stale nekvalitnejsi a kratsi bavlny, vlakna se snaz trhaji a delaji dirky.
Nkdy predtim mi to trika nedelala, jen ta kupovana v poslednich letech.
Takze spis ta pracka by to mohla byt.da se nejak doma zkontrolovat zda neni neco za bubnem?