Zhoršení ve druhé třídě

598
21.9.17 11:16

Zhoršení ve druhé třídě

Maminky, chtěla jsem se zeptat. Můj malý nastoupil do druhé třídy a já se nestačím divit. Z Čj nosí samé trojky. V první třídě taky občas padla horší známka, ale nakonec to bylo na vysvědčení na samé jedničky. Je nejpomalejší ze třídy, ale taky jen z Čj. Učitelka zmínila poruchu pozornosti, ale mě to tak moc nepřijde. Jiné činnosti jsou v pohodě. Dokáže sedět hodinu a dyl u lega, vymalovávat omalovánky, vyndat nádobí z myčky, bez toho aniž by od toho odbehl. Uklidit králikovi klec, taky na jeden zátah. Nemá problém se zkamaradit, je společenský, sama učitelka řekla, že je chytrý, jen má problém v tom když má dělat něco, čím si není jistý, začít z prací. Myslíte si, že je to jen aklimatizace po prázdninách, nebo je tam někde problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26569
21.9.17 11:29

Ucis se s nim, delate ulohy spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.9.17 11:30

@Lenka_Hal ano učím, úkoly taky děláme spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
21.9.17 11:40

A kdyz s nim neco probiras, mas z nej pocit, ze mu to nejde? Ja bych pro zacatek zkusila pridat na cvicenich, a chvalila, nektere deti to potrebuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.9.17 11:52

@Lenka_Hal Ani ne. Chybu občas udělá, ale většinou ji najde a opraví. On ale když najde chybu, třeba, že mu chybí písmenko, tak začne zmatkovat a je konec. Tak teď ho učím, jak opravovat chyby, aby mu to zabralo, co nejméně času a nebyl kvůli tomu ve stresu. Spíš mi je divný, proč taková změna od první třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.9.17 11:54

@Lenka_Hal chválit on potřebuje, to vím. Tak ho chválím, až si občas připadám jak magor, jak moc ho za jaké drobnosti chválím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
21.9.17 12:10

Nemuze to byt proste ucitelkou? Nekdy si proste ucitelka s ditetem nesednou, a to pak je spatny. Podle mne nedelas nic spatne, a jestli je ok doma, tak to bude nejaky ten vnejsi faktor ve skole. Asi nezbyva, nez dal cvicit hlavne to „nezmatkovani“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.9.17 12:13

@hanisv A když doma tu chybu najde a opraví, tak jak to, že má tedy trojky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
21.9.17 12:20

@hanisv Tak vidíš ty chyby, co udělal, jestli to bylo fakt na trojku, ne? Já bych řekla, že to bude spíš tím, že v první třídě vetšinou dávají všem jedničky, to známkování není přísný, asi aby děti neodradili, nebo co. Aspoň u nás to tak bylo, od druhý třídy už začala učitelka známkovat doopravdy, takže už se začaly dělat rozdíly mezi dětmi a nastala tvrdá realita, už i na vysvědčení mělo plno dětí dvojky a výjimečně i trojky. A teď ve třetí už je to tedy masakr, diktáty-jedna chyba dvojka, dvě chyby trojka, atd, matematika to samý. Takže děti, co měli v první třídě samý jedničky, což byly skoro všechny se trochu diví, spíš tedy rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
21.9.17 12:45

Je to zvláštní, dcera je taky ve druhé třídě a učitelka je známkuje stále stejně, jedna chyba puntík, dvě chyby 2 atd. Pokud se ti to nezdá, zajdi za učitelkou a zkuste si o tom popovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.9.17 12:52

Jestli litaly v 1.tride sem tam dvojky, pak uz to bylo vystrazne znameni. Btw. ucivo 2.tridy je nejjednodussi, protoze se vesmes pouze opakuje a melo by prijit zamutomatizovani v cteni/psani. Pribudou akorat tvrde, mekke i/y v neparovych souhlaskach. Pokud je dite slabsi, trochu narazi, neni uz cas nad vsim hodinu dumat, kazde slovo se neopakuje 10× jako v jednicce a jestli si neni jisty v kramflecich, pak logicky prichazeji chyby (i ty z nepozornosti). Je konec zari, uz je zopakovano, tak holt musite pridat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.9.17 12:56

No opravdu ho přestávám šetřit, přepisujeme, diktujeme, čteme, tak snad se výsledek dostaví. Držte mi palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.9.17 12:57

Asi to chce víc doma procvičovat. Aby byl klouček jistější v kranflecích, potom bude i klidnější a tím pádem bude méně chybovat. Lepší už to nebude. Učit se, učit se, učit se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
21.9.17 13:25

@hanisv, jak děláte úkoly, pripravu? Řekneš mu, co má dělat nebo se jen ujistis, že ví, co má dělat a dělá to sám? Já dceři jen přečtu, co má dělat ( je v první třídě), nechám si to vysvětlit a ona pak pracuje sama, já jen dohlizim… Pak víš, jak zvládá sám, i pokud má chybu, řeknu ať si ji sama najde… Oni jsou potom víc jistí a umí si poradit… ;) Možná si jen potřebuje víc věřit a pochopit, že chyby dělá každý, proto je třeba si to kontrolovat a opravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.9.17 14:23

@kontramatka Jj, už jsem se i rozhodla práci si přizpůsobit tak, abych na něj měla víc času. Sice budou zákaznice prskat, ale Štěpánek je na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí