Židlička JITRO - je fakt bezpečná ???

1371
18.11.10 21:36

Židlička JITRO - je fakt bezpečná ???

Ahoj, hodlám zakoupit rostoucí židličku JITRO jakožto jídelní židličku pro 10m kvítko a furt přemejšlim, jestli je pro takhle malý mimča dostatečně bezpečná - jestli nevyleze horem, nepřeváží se při nějakým vyklánění ven apod.

Máte nějaký nápady, jak tam přidělat bezpečnostní pásy? Ty jejich vatelínový kalkotky se mi nějak nezamouvají :think: Jaký a jak?

A ještě prosím - mrkněte na tohleto videjko 8-o 8-o 8-o , jestli je to fakt pravda, že to s tou židličkou jde udělat … to bych celkem nerada, aby mi dítě spadlo rovnou na šišku takhle lehce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
18.11.10 21:43

Tak video je hustýýý! 8-o Židličko Jitro máme a to včetně „kalhotek“. Používala jsem je docela dlouho, ale už nevím, kdy jsem je dala pryč. Pak už tam měl před sebou jenom tu tyčku, aby nevypadl. Teď je už bez tyčky, prostě normální židlička… A v životě se mi od stolu na židličce neodrazil! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
18.11.10 21:52

Deti jsou sikovny… :( nemam jitro ale dost podobnou hauck. Zatim jen koupenou, maly jeste nesedi. Ale koupila jsem ksiry ktery tam proste nejak privazu aby nevylez. No a video - doufat ze na to neprijde driv nez pochopi ze je to nebezpecne.
Myslim ale ze kdyz je dite v zidlicce musi u nej clovek porad byt, stejne jako na prebalovacim pultu, ve vanicce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
18.11.10 22:17

Mám Jitro, nemám kalhotky, mám pultík :-) Ten popruh mezi nožky ani moc nepoužívám, ten pultík mu zatím brání dost, on se zatím nesnaží vylézt ven. Židlička mi přijde stabilní, naklání se přes pult, do stran, vrtí se jak na obrtlíku, atd. a židle se nehne.
Ovšem tomu videu bych věřila, teďka jsme byli u našich a tam měl takovou starší židličku bez pultu a byla jen přisunutá ke stolu a udělal přesně to, zapřel se nohama o stůl a pěkně se to naklonilo dozadu, no chytla jsem ho, ale děs a hrůza. To podle mě může udělat děcko s jakoukoliv židlí, když na to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.11.10 22:24

Tohle mi malý udělal asi na 11ti měsících s takovou tou dřevěnou klasikou (co se dá rozložit na nízký stoleček se židličkou) a fakt jsem byla ráda, že jsem stála u něj 8-o Od té doby už jedině rozkládám a jíme „při zemi“. Když na to dítě přijde a má prostor, jak tam ty nožky zastrčit, tak převrhne podle mě kteroukoliv židličku. Já už ke stolu z tohoto důvodu přestala dávat. A to jsem myslela, jak bude v židličce u kuchyňské linky a budeme spolu pracovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.11.10 22:33

Ahoj video teda hustý.
My máme tuhle židličku
http://www.bebeconfort.cz/woodline.php
přijde mi trošku teda víc stabilnější než jitro.Malej se v tom vrtí všemi způsoby a to i tak že se vrtí ze strany na stranu a židlička s ním teda putuje taky ale nedokázal by jí převrátit teď v tomhle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
18.11.10 22:34

U té židle z videa je návod a taky upozornění, co dělat, aby se tohle nestalo, například jak vysoko má být deska stolu, že nemá mít takhle tlustou hranu, jako mají na videu. Neříkám, že je ta židle perfektní, ale rodiče z videa nedodrželi instrukce. Asi tak jako když dáte do mikrovlnky nádobí se zlatým proužkem, to se taky nemá. mae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
18.11.10 23:05

Já nevěřim žádným židličkám :oops: .Taky sem koupila rozkládací stoleček a nízkou židličku aby nemohl takle spadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
19.11.10 00:36

Tak to video je dost síla. A věřím tomu, že je možné, se takhle odrazit. Ta židlička by měla být lépe vyvážená, aby takový prcek neměl šanci se zhoupnout takhle snadno :think:
Ségra má pro prcka takovou pěknou stabilní židličku.
Malá je pěkné šídlo, není chvíli v klidu, ale takhle odrazit se na ní nemůže - nebo se jí to alespoň zatím nepodařilo. A je jí rok a půl

Je hodně podobná této:
http://dino.cz/…irafa-col.01-[10401]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
19.11.10 07:51

Tak řekla bych že jako na videu je možno odrazit se na jakýkoliv židli.

Jitro máme až jako „pro velké“, bez kšírek a pultíku a bezpečná mi přijde jako jakákoliv jiná židle. Dítě z ní vypadnout/spadnout může, stejně jako ze všech ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.11.10 08:37

Majda jí v Antilop z Ikea, když má před sebou pultík a dáme si ji ke stolu, ani na stůl nožkama nedosáhne. Až z ní vyroste, pak teprv koupíme asi tu Jitro. Pro malé děti se mi moc nezdá, spíš tak od dvou, tří let do nějakých šesti, než jí bude dobrá normální židle, co máme u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
19.11.10 08:56

CHm, tak jsem zase tam kde jsme byla s výběrem židličky :-? :think: :mrgreen: Tak zase pěkně od začátku … ty plastový vysoký tu byly kritizovaný kvůli údržbě … a to Jitro teď vidím že až asi pro starší dítko … uuuáááá - já než si něco vyberu, tak mi to dítě vyroste na lehátku nebo co :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
19.11.10 09:14

Já ti nevím, nevidím důvod, proč Jitro dávat až od dvou let… my ho máme od 11 měsíců. Kupovat každý rok či dva novou židli je neekonomický :-)

Jinak souhlasím s Hanulí, že všechny židle jsou stejně (ne)bezpečné a vypadnout může z čehokoliv, zvlášť je-li to vynalézavá neposeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.11.10 09:27

My jsme ji měli snad ještě dřív, než MaryClement. Snad od 1/2 roku, co začal sedět? Nikdy jsem s ní neměla sebemenší problém, malý v ní seděl hezky, nikdy mi nevypadl, ani se nijak nepřekotil. Odsouvat od stolu se začal až o hodně později (až byl větší, snad 1,5 roku?), když chtěl slézt. Židle se nikdy nezaklonila, ale celá se po podlaze odsunula (takže pak mohl slézt dolů a odejít od stolu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.11.10 09:38

Btw, to na tom videu není JITRO (i když je jí podobná). Třeba je jinak vyvážená? :nevim:

Nehledě na to, že to dítko to má za super zábavu. Přijde mi to stejné, jako když dítě skáče třeba z pohovky a rodiče ho chytají, aby si neublížilo a to dítko to začne zneužívat a dělá to schválně a rodiče jsou z toho na palici, páč pořád musí dávat pozor a chytat. My jsme tomu předešli tak, že manžel dělal tzv. „řízené“ pády.

Třeba v tom videu by můj chlap postupoval tak, že by židličku sice zachytil/zpomalil, ale židli na zem položil (možná i lehce drcnul), řekl báác a tvářil by se hodně dramaticky (hodně by přeháněl). Našemu malýmu by to takto stačilo. Tvářil by se vyděšeně a už by to neudělal… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí