Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte,
s manzelom sme v Prahe 3 rok. Mame 11mesacnu dcerku. Rodinu aj priatelov mame na Slovensku, takze sme na malu uplne sami. Bud ma „solo“ program manzel, alebo ja - myslim obcas po veceroch. Uz sme spolu neboli ani nepamatam
(nastastie nam to aj napriek tomu funguje uplne super
) Sem tam, nejaka ta navsteva zo Slovenka pride, no proste nam tu chyba babicka, dedko… ![]()
Rozmyslame nad druhym dietatom, no da sa to vobec zvladnut? Je na tom niekto z Vas podobne?
Idealne by asi bolo, najst niekoho kto je na tom podobne a navzajom si strazit deticky. Je tu niekto taky
hihi.
Odkladate deti do detskeho kutika? Ako casto si vyrazite s manzelom (partnerom) bez deti (dietata) niekam…?
Dakujem za Vase reakcie. Prajem krasny vecer.
Ayrin
Take jsme „cizinci“, ale pratele v novem meste jsme si uz nasli. Takze nekdy pohlidaji dcerku oni, vyjimecne jedna studenka, ktera nam jednou tydne prichazi pomoci s uklidem. Ale to je maximalne 2× do mesice. Vetsinou dcerku bereme sebou, na oslavach narozenin byva vzdycky skvela a my se take pobavime. Ted ji bude 21 mesicu a ja jsem v 29. tydnu tehotna. Na miminko se tesime a nemame starosti, ze bychom to nezvladli, i kdyz jinak hlidani taky nemame. Vlastne jedna vyjimka: Obcas k nam prijede moje mama. Je to zdaleka, takze obvykle zustava kolem 3 tydnu. Takze v techto tydnech vetsinou dahanime. Nebo kdyz jedeme my k ni, tak si taky uzivame ve dvou. Vlastne jsme spokojeni ![]()
Ahojky,my sme na tom presne ako vy😉 Kludne ti bejby povarujem.Staci povedat. Kled zvladam sama mojich dvoch certikou dalsie dieta sa pri nich strati
Ked musis zvladnes aj nemozne.Rodina je to jedine co mi tu chyba.
Aspon obcastne navstevy nas potesia.To varovanie myslim uplne vazne. Tiez mam niekedy chut sa zbalit a ist spät. Mne pomaha stretnutie s kamoskou alebo niekam sa ist prejst s rodinkou a je po smuteni a depke.
Já jsem na tom podobně. S tím, že rodinu tu máme manželovu. Já se totiž přistěhovala. Taky to u nás takhle vypadá. Manžel se jde bavit sám. Já s dcerou zůstávám doma. Nechci ji dávat tchýni. Celá jeho rodina hulí a nějak jim je jedno, že jsou tam děti.
Takže zůstávám doma. Teď mi stejně nic jiného nezbývá. Když jdeme někam na návštěvu, tak bereme malou s sebou.
Zdravím všetky holky,
žijeme v Prahe už 4. rok sami. Najprv sme byvali asi 20 km od čerňaku, ako su Bechovice, a tam som si našla dost skoro kamaratky. Potom sme sa prestahovali do Malešic, a aj ked tu žijeme drumým rokom, stále nemám kamarátky s detmi. Mám jednu skvelu, ale zatial bezdetna. Akurat dnes mi bude „hlídat“ Kamču, ideme s manželom do divadla. Vtedy ked sme prišli do Prahy a ja som si našla pracu tak sme stale riešili choroby a hlídanie (striedali sme sa a bolo to o držku
). Teraz je Kamča zriedkavo chorá, a hlavne v práci sa viem dohodnut. A dalšie dieta?? Už druhým rokom som bezúspešná snažilka ale snad sa to podarí!!
Ayrin: tiež by mi nevadilo „požičat“ si tvoje dietatko, ja mam už 8-ročnú slečnu a ta velmi dobre vychádza s maličkými detmi. Záleží na tvojom dietatku, ako by reagovalo na mna ako cudziu tetu ![]()
Zlata
Ahoj, jsem na tom uplne stejne, nejdriv jsme byli v Praze, ted jsme zase v Nemecku a vsichni pribuzni jsou na Morave. Ale nikdy mi babicka na hlidani nechybela, nemam potrebu se chodit vecer bavit, zrejme proto, ze uz mam svoje „odpareno“ ![]()
Jinak to resime tak, ze bereme maleho vsude s sebou. I v zime na bezky - nejdriv si udelal kolecko jeden a druhy jezdil s kocarem a pak jsme se vystridali. Na hory ho berem v satku, na kole ve voziku a kurzy nemciny mame v mistnim rodinnem centru a tam ho beru taky s sebou.
No a nez bych pujcila dite tchyni, tak ho radsi sverim kterekoliv z vas ![]()
Hana
Ahoj Ayrin,
to je zaujímavá debata. Je pravda, že my sme naše oblúbené divadlo zavrhli už v dobe rizikového tehotenstva a pretože tu nablízku nikoho známeho nemáme, ešte ho asi dlho nenavštívime. Teraz - keď je teplo, vyrazíme si spoločne do zahradnej reštaurácie.
Zlata, škoda, že ste sa z tých Běchovic odstěhovali, já bydlím v Újezdu.
Ahojte holky,
tak konecne som sa dostala k PC. Som rada ze ste nejake tie prispevky napisali. Fajn pocit ze v tom nie som sama.
Akurat odisla moja mama, ktora tu bola 5 dni - super mat poblizku niekoho takeho blizkeho koho ma dcerka taaak strasne rada.
Tajne
zavidim vsetkym mamickam, ktore maju rodinku poblizku a nemusia riesit to ci ich dieta ma dostatocky socialny kontakt
a podobne veci.
Ak by ste niektora s Vas tiez potrebovala pomoc a Vasim zlatickom som k dispozicii. S radostou ![]()
Krasny vecer vsetkym
Je tu este niekto na tom podobne?
Pokusam sa ozivit diskusiu ![]()
Pekny vecer vsetkym.
Ahoj Blanci,jeee my sme tiez z Ujezdu.Prestahovali sme sa z Vrsovic.Byvame tu necele 2mesiace.Nepoznam tu absolutne nikoho
Ak budes mat cas a chut rada spoznam novu kamosku ![]()
Ahojky Ayrin,super,ze si obnovila diskusiu
Ako sa mate?My sme zas chory.Vanesska a ja
Tobik zatial pohoda.Dufam,ze sme nanakazili Noe
Chystas sa niekedy na Smichov? Pekny vikend pa pa
Ahoj Moniček,
to je jasné, že hej! Len to asi nebude tak skoro… Práve sa chystám do porodnice ![]()
Určo dáme spolu kafčo. Keby som sa nějak dlho neozývala (asi bude u nás trochu blázinec), tak mi napiš SZ.
Krásné Vianoce!!!!
ahoj holky přeji krásnou neděli
jestli se mohu přidat do téhle diskuze jsem na tom podobně v Praze 7 let a bez rodiny, ta pobývá na Severní Moravě v Jablunkově je to z Pha 450km
trošku z ruky.
Ahojky Ayrin;o)
ja viem, že som slúbila mailík, ale nestíham…
no ak by si na mňa pozabudla, tak sa pripomínam, že ja som na tom úúúplne rovnako;o)
babičky mi chýbajú, ale nejako to musíme zvládnu´t, keď sme sa na to dali, nie?;o)
S.
ayrin píše:
Tak pokus o obnovu diskusie![]()
Najde sa este niekto?
Ahojka Ayirin prosímtě na které straně Prahy bydlíte??
Jsme na tom stejně oba dva máme rodiče v přerově na Moravě a v Praze bydlíme už 6 let spolu ![]()
Určitě se ozvi, ráda se s tebou potkám ![]()