Zijeme v Prahe bez rodiny

98
4.5.06 21:23

Zijeme v Prahe bez rodiny

Ahojte,
s manzelom sme v Prahe 3 rok. Mame 11mesacnu dcerku. Rodinu aj priatelov mame na Slovensku, takze sme na malu uplne sami. Bud ma „solo“ program manzel, alebo ja - myslim obcas po veceroch. Uz sme spolu neboli ani nepamatam :? (nastastie nam to aj napriek tomu funguje uplne super :D ) Sem tam, nejaka ta navsteva zo Slovenka pride, no proste nam tu chyba babicka, dedko… :(
Rozmyslame nad druhym dietatom, no da sa to vobec zvladnut? Je na tom niekto z Vas podobne?
Idealne by asi bolo, najst niekoho kto je na tom podobne a navzajom si strazit deticky. Je tu niekto taky :-) hihi.
Odkladate deti do detskeho kutika? Ako casto si vyrazite s manzelom (partnerom) bez deti (dietata) niekam…?
Dakujem za Vase reakcie. Prajem krasny vecer.
 Ayrin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
4.5.06 21:34

Take jsme „cizinci“, ale pratele v novem meste jsme si uz nasli. Takze nekdy pohlidaji dcerku oni, vyjimecne jedna studenka, ktera nam jednou tydne prichazi pomoci s uklidem. Ale to je maximalne 2× do mesice. Vetsinou dcerku bereme sebou, na oslavach narozenin byva vzdycky skvela a my se take pobavime. Ted ji bude 21 mesicu a ja jsem v 29. tydnu tehotna. Na miminko se tesime a nemame starosti, ze bychom to nezvladli, i kdyz jinak hlidani taky nemame. Vlastne jedna vyjimka: Obcas k nam prijede moje mama. Je to zdaleka, takze obvykle zustava kolem 3 tydnu. Takze v techto tydnech vetsinou dahanime. Nebo kdyz jedeme my k ni, tak si taky uzivame ve dvou. Vlastne jsme spokojeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.5.06 01:41

Ahojky,my sme na tom presne ako vy😉 Kludne ti bejby povarujem.Staci povedat. Kled zvladam sama mojich dvoch certikou dalsie dieta sa pri nich strati :wink:Ked musis zvladnes aj nemozne.Rodina je to jedine co mi tu chyba. :( Aspon obcastne navstevy nas potesia.To varovanie myslim uplne vazne. Tiez mam niekedy chut sa zbalit a ist spät. Mne pomaha stretnutie s kamoskou alebo niekam sa ist prejst s rodinkou a je po smuteni a depke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.5.06 08:32

Já jsem na tom podobně. S tím, že rodinu tu máme manželovu. Já se totiž přistěhovala. Taky to u nás takhle vypadá. Manžel se jde bavit sám. Já s dcerou zůstávám doma. Nechci ji dávat tchýni. Celá jeho rodina hulí a nějak jim je jedno, že jsou tam děti.
Takže zůstávám doma. Teď mi stejně nic jiného nezbývá. Když jdeme někam na návštěvu, tak bereme malou s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.5.06 09:01

Zdravím všetky holky,

žijeme v Prahe už 4. rok sami. Najprv sme byvali asi 20 km od čerňaku, ako su Bechovice, a tam som si našla dost skoro kamaratky. Potom sme sa prestahovali do Malešic, a aj ked tu žijeme drumým rokom, stále nemám kamarátky s detmi. Mám jednu skvelu, ale zatial bezdetna. Akurat dnes mi bude „hlídat“ Kamču, ideme s manželom do divadla. Vtedy ked sme prišli do Prahy a ja som si našla pracu tak sme stale riešili choroby a hlídanie (striedali sme sa a bolo to o držku :( ). Teraz je Kamča zriedkavo chorá, a hlavne v práci sa viem dohodnut. A dalšie dieta?? Už druhým rokom som bezúspešná snažilka ale snad sa to podarí!!
Ayrin: tiež by mi nevadilo „požičat“ si tvoje dietatko, ja mam už 8-ročnú slečnu a ta velmi dobre vychádza s maličkými detmi. Záleží na tvojom dietatku, ako by reagovalo na mna ako cudziu tetu :wink:

Zlata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
5.5.06 12:16

Ahoj, jsem na tom uplne stejne, nejdriv jsme byli v Praze, ted jsme zase v Nemecku a vsichni pribuzni jsou na Morave. Ale nikdy mi babicka na hlidani nechybela, nemam potrebu se chodit vecer bavit, zrejme proto, ze uz mam svoje „odpareno“ :wink:
Jinak to resime tak, ze bereme maleho vsude s sebou. I v zime na bezky - nejdriv si udelal kolecko jeden a druhy jezdil s kocarem a pak jsme se vystridali. Na hory ho berem v satku, na kole ve voziku a kurzy nemciny mame v mistnim rodinnem centru a tam ho beru taky s sebou.
No a nez bych pujcila dite tchyni, tak ho radsi sverim kterekoliv z vas :)
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
5.5.06 21:19

Ahoj Ayrin,

to je zaujímavá debata. Je pravda, že my sme naše oblúbené divadlo zavrhli už v dobe rizikového tehotenstva a pretože tu nablízku nikoho známeho nemáme, ešte ho asi dlho nenavštívime. Teraz - keď je teplo, vyrazíme si spoločne do zahradnej reštaurácie.
Zlata, škoda, že ste sa z tých Běchovic odstěhovali, já bydlím v Újezdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
9.5.06 21:34

Ahojte holky,
tak konecne som sa dostala k PC. Som rada ze ste nejake tie prispevky napisali. Fajn pocit ze v tom nie som sama.
Akurat odisla moja mama, ktora tu bola 5 dni - super mat poblizku niekoho takeho blizkeho koho ma dcerka taaak strasne rada.
Tajne :wink: zavidim vsetkym mamickam, ktore maju rodinku poblizku a nemusia riesit to ci ich dieta ma dostatocky socialny kontakt :D a podobne veci.
Ak by ste niektora s Vas tiez potrebovala pomoc a Vasim zlatickom som k dispozicii. S radostou :wink:
Krasny vecer vsetkym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
30.11.06 21:12

Je tu este niekto na tom podobne?
Pokusam sa ozivit diskusiu :D

Pekny vecer vsetkym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.12.06 13:35

Ahoj Blanci,jeee my sme tiez z Ujezdu.Prestahovali sme sa z Vrsovic.Byvame tu necele 2mesiace.Nepoznam tu absolutne nikoho :cry: Ak budes mat cas a chut rada spoznam novu kamosku :wink:

Ahojky Ayrin,super,ze si obnovila diskusiu :lol: Ako sa mate?My sme zas chory.Vanesska a ja :cry: Tobik zatial pohoda.Dufam,ze sme nanakazili Noe 8O Chystas sa niekedy na Smichov? Pekny vikend pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
16.12.06 13:32

Ahoj Moniček,

to je jasné, že hej! Len to asi nebude tak skoro… Práve sa chystám do porodnice :lol:

Určo dáme spolu kafčo. Keby som sa nějak dlho neozývala (asi bude u nás trochu blázinec), tak mi napiš SZ.

Krásné Vianoce!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
17.12.06 15:07

ahoj holky přeji krásnou neděli :-) jestli se mohu přidat do téhle diskuze jsem na tom podobně v Praze 7 let a bez rodiny, ta pobývá na Severní Moravě v Jablunkově je to z Pha 450km :roll: trošku z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.6.07 13:53

Tak pokus o obnovu diskusie :-) :-)
Najde sa este niekto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
13.7.07 09:34

Ahojky Ayrin;o)
ja viem, že som slúbila mailík, ale nestíham…
no ak by si na mňa pozabudla, tak sa pripomínam, že ja som na tom úúúplne rovnako;o)
babičky mi chýbajú, ale nejako to musíme zvládnu´t, keď sme sa na to dali, nie?;o)

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6955
1.8.07 18:37
ayrin píše:
Tak pokus o obnovu diskusie :-) :-)
Najde sa este niekto?

Ahojka Ayirin prosímtě na které straně Prahy bydlíte??
Jsme na tom stejně oba dva máme rodiče v přerově na Moravě a v Praze bydlíme už 6 let spolu :D
Určitě se ozvi, ráda se s tebou potkám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová