Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny. Chci se zeptat, zda někdo z vás trpí žilní nedostatečností. Já nejspíš jo, hrozně mě bolí nohy (hlavně pravá), dnes jsem od lékaře dostala Detralex. Do toho trpím Leidenskou mutaci, takže riziko trombóz. Chci se zeptat, jestli s tím některá z vás má zkušenost, jestli se s tím dá normálně žít. Četla jsem, že nemůžu dlouho sedět nebo stát, což mi přidělává komplikaci v pracovním životě. Moc vás prosim o radu. Děkuji moc
.
Ahoj, mám to taky, detralex 2× denně a kompresní punčochy. Jsem v tomhle ale taky nováček, mám ten detralex asi měsíc a hodně mi bolest nohy polevila, tak to přikládám tomu léku.
Bylo mi doporučeno ještě posílit ledviny, hodně pít a taky pohyb, když dlouho sedím bolí noha víc…
Ano, dá se s tím žít
.
Prvních deset let bohatě stačily jen léky a byla jsem zcela bez bolestí. Později se to zhoršilo změnou práce, kde jsem stála několik hodin v kuse na místě.
@Evkad @MíšaaBarča takže ty léky budu muset brát už pořád? A jinak možná trošku nevhodná otázka.. Můžu na to pít alkohol?
a taky by mě zajímalo, jestli s tou nedostatečnosti mohu cvičit, běhat a tak. Když píšete pohyb, tak asi je to vhod, ale nevím zase abych ty nohy moc nezatizila. Pardon, jestli je to moc otázek. Moc si vážím vašich odpovědí, děkuji. ![]()
@TerousP Co jsem zkoušela za ty roky - spíše než nebrat, tak u mne bylo lepší brát aspoň jednu tabletku za den. Sport v pohodě.
Mě doktor říkal že to mám nejspíš v začátku a že za půl roku to může být možná i vyleceny, ale to mi třeba tchyně říkala ať s tím nepočítám, ta má úplně modrý nohy ale taky dost nadváhu no…
Co se týče cvičení tak záleží jaký, asi nějaký stroje na zvedání závaží nohama bych vynechala, ale cvičení s vlastní váhou klidně, dobrá je jóga. A někde jsem četla, že běhání taky není na ty žíly ideální.
@MíšaaBarča no jelikoz můj doktor si ani není jistý, jestli je ta bolest způsobena žilami, tak fakt nevím… Dobře, moc vám děkuji.
No já teda přesně nevím, co je žilní nedostatečnost, ale já mám regulérní křečový žíly. Před několika lety jsem byla na klasické operaci jedné nohy, nechctěli mi udělat obě najednou, a právě ta operovaná noha mi taky otéká, ale bez ohledu na to, jesli chodím nebo ležím. Ted´ v listopadu jsem byla na odstranění žil na obou nohách laserem, za 15 tis. doktor mi napsal taky Detralex, jím jednu tbl. denně a žíly se mi zase vracejí! Dkonce jsem si i párkrát opět všimla nateklé nohy.
Je eda pravda, že kompresní punčochy nenosím, prý je to v podstatě (aspoň u mě) to jediné, co mi pomůže. Ale mně prostě nejsou pohodlné
![]()
@Taktinevím jeva, to je mi moc líto, že máte takové problemy!:-(( Doufám, že to brzy bude lepší
jinak děkuji za reakci
@TerousP píše:
@Taktinevím jeva, to je mi moc líto, že máte takové problemy!:-(( Doufám, že to brzy bude lepšíjinak děkuji za reakci