Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ponožky z pravé vlny. Vlna nasákne víc jak bavlna a ani jako vlhká nestudi a hřeje.
A nebo nějaké umele, tuším, že z Moiry dělají.
Kozene boty a pratelne vlozky… Plus zohlednit material ponozek/puncoch…
Jedině Geox boty. Synovi se nohy potí od té doby, co jsem si ho přinesla z porodnice a jediné, co pomáhá jsou boty značky Geox.
Jj chce to funkcni ponozky. Jinak vloni jsem detem koupila merel zimni a byly super. Nozky teply, suchy.
Kolik je dceři roků, jak širokou má nohu? Dokud jsem měla klasické boty, měla jsem studené nohy, protože se mi v nich mačkaly prsty a nemohly se hýbat. Od loňska jsem přešla na barefoot a i když je tam tenká podrážka zima mi nikdy nebyla, prsty měly dost místa na práci a díky tomu se noha zahřála. To máš, jak s rukama, kdyby je měla zmáčknuté v zimě a pak si prohýbala prstama, zahřejí se. Je dobré si o barefoot něco přečíst a buď ti to dává smysl nebo ne a když by jsi tou cestou nechtěla jít, tak zkus kupovat, alespoň boty co nejvíc sedí a i na šířku.
@IvaX 6 let. Ma úzkou nohu, vbočené kotníky. Málokteré boty ji sedí. Barefoot měla akorát letní. Na její nohu by ale barefoot pry být neměly. ![]()
@Helileli píše:
Ponožky z pravé vlny. Vlna nasákne víc jak bavlna a ani jako vlhká nestudi a hřeje.
A nebo nějaké umele, tuším, že z Moiry dělají.
přesně tak!! Změnit ponožky jak je psáno. Většinou stojí dardu, ale ten efekt za to stojí, vyplatí se to.
A boty ideálně s ohebnou podrážkou, aby noha mohla pracovat, zahřála se tak sama a nemusely být boty moc teplé a tím zas zbytečně nohu nutit k pocení.