Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, máte někdo zimní zahradu? Uvažujeme o její realizaci, přivítám všechny názory a rady… velikostně by vycházela na 48m2 , což je podle mne dostatečná plocha
Záleží na tom, co od toho čekáš. Zda teplo a posezení v zimě v zeleném, tedy vytápěnou, či studené nebo temperované místo pro kytky a ty tam budeš sedět v dece, pokud vůbec nebo se tam budeš chodit uklidňovat zahradničením. A taky je hodně důležité udělat ji kvalitně podle toho, kterou variantu chceš. Jinak se ti budou strašně mlžit okna, bude ti unikat teplo z domu a stejně tam nebudeš trávit žádný čas. Píšu to ze zkušenosti od klientů, kteří často chtějí zimní zahradu, ale nemají páru, co přesně to obnáší a jaké jsou možnosti. Zapátrej na netu a podívej se, co všechno je možné ![]()
Anonymní píše:
Záleží na tom, co od toho čekáš. Zda teplo a posezení v zimě v zeleném, tedy vytápěnou, či studené nebo temperované místo pro kytky a ty tam budeš sedět v dece, pokud vůbec nebo se tam budeš chodit uklidňovat zahradničením. A taky je hodně důležité udělat ji kvalitně podle toho, kterou variantu chceš. Jinak se ti budou strašně mlžit okna, bude ti unikat teplo z domu a stejně tam nebudeš trávit žádný čas. Píšu to ze zkušenosti od klientů, kteří často chtějí zimní zahradu, ale nemají páru, co přesně to obnáší a jaké jsou možnosti. Zapátrej na netu a podívej se, co všechno je možné
mohu vědět proč píšeš jako anonym? já tam chci sedět v teple .. žádné zahradničení opravdu neplánuji
Ahoj ženy obnovuji tohle vlákno bo potřebuju radu.
V domku budem nechávat vyměňovat okna a budem dělat novou zimní zahradu-vše v plastu.
Původní zimní zahrada je dřevěná a v dezolátním stavu.
Okna budou hodně tmavé no a já si říkala, že i zimní zahrada by měla mít stejný dekor-takže tmavá. NO JO ALE: Technik nám furt cpe, že není dobré mít zimní zahradu z tmavého plastu, že čím světlejší tím lepší
mě zase přijde jako hrozný nevkus mít bílou zimní zahradu a vedle okno které je opravdu hodně tměvě hn¨ědé.
PROČ NEMÁ BÝT TMAVÁ???
Ono to potom nějak lupe, praská nebo co??? Na to mi není schopen nikdo pořádně odpovědět. Máte někdo tmavou zimní zahradu???(teda z tmavých plastových profilů)??? Jak dlouho? Co Vám to dělá??? Nebo máte tmavá okna a vedle zimku z bílého plastu??? Jak to vypadá? Není to jako pěst na oko???
Holky do zítřka se musím rozhodnout a fakt nevím proto SOS poraďte prosím. ![]()
@Uju určitě to nechte udělat stejné. To by vypadalo blbě kdyby to bylo takhle hodně rozdílné. Přišlo by mi to jako že je tam pak ta zimní zahrada dolepovaná. Ale nejde mi na rozum proč vám říká, že v zimní zahradě tmavá okna ne a všude jinde ano. To už by pak mělo být snad jedno, ne? ![]()
@janusska No, já to taky nepobírám, teď jsem na netu vyšetla, že snad jde o barevnou stálost
Ale zase co vím tak bílá okna taky jsou časem do žluta
No, pořád se ohání tím, že nás varuje, ale pořád dokola mele „náš zákazník, náš pán“
Volit barvu nějakou střední nemůžem, máme tmavě hnědé podhledy u domu, dveře, balkon, to by se muselo asi vše opalovat a znovu lakovat nebo mořit-to by byla děsná práce, hrozný finance-navíc kolem domky jsou ten samý styl jako máme my. Kamarádka mi cpe abych ji nechala bílou, ale to mi přijde prostě blbý, navíc ona říkala, že by tu starou zrušila a jinou nestavěla-bo je to dost velká čáska.
@Uju Jako barevnou stálost chápu, ale pořád jsou to ta samá okna tak se budou „měnit“ všude stejně ať je dáš kamkoliv - tedy alespoň podle mé logiky
Určitě to udělejte všechno stejné a zimní zahradu nerušte, ono by se vám po ní stýskalo ![]()
No asi to tak dopadne, zítra přijede tak si budu stát za svým, pokud z něho nevypadne nějaký opravdu pádný argument proč ji udělat světlou. Rušit ji nechci, domek jsme koupili před rokem a z té zahrady i když byla v hrozně špatným stavu jsem byla úplně paf-takový prostor k obýváku cca 18m čtverečných) a tolik světla
Už se tam úplně vidím ![]()
No právě. Je to supr „místnost“ navíc. My tedy máme takovou úplně malinkou, ale tady dost fouká, takže je to bezvadný být schovaný a přitom jakoby v zahradě. Určitě pokud neřekne něco rozumného, tak ten jeho argument je o ničem.
@janusska A z čeho ji máte? Jakou barvu? Máte vytápěnou, nebo ne?
My to máme takovou napůl zimní zahradu - máme to hodně propojený s obývákem. A protože topíme jen v kachlových kamnech bez nějakých rozvodů, tak se tam dostane jen trochu tepla. A máme dřevo a tmavou barvu.
@janusska No, dřevěná nám byla nabízena, jsem řekla ne bop bych ji musela natírat nebo mořit
No a taky cena byla fakt luxusní(firma si řekla 270tis bez okapů, kování, parapetů atd) ![]()
Jinak já mám v obýváku připravenej radiátor na prodloužení do zimní zahrady, ale tuhle zimu to nechám a uvidím jak moc izoluje a jak je v ní teplo i bez topení.
@Uju My jsme právěže kupovali domek už hotový, takže jsme si vybírat nemohli. Jinak bych taky brala plast. Asi každý říká co chce, ale rozhodně to nevidím na to, že bych byla schopná v 70 natírat okna. To máte supr takhle připravený, ale vyzkoušejte jak to bude. Ono je to dost o orientaci. My to máme jiho západ a parádně nám to v zimě vytápí obývák když svítí slunko.
Ahojky všichni! Chtěla bych oživit tuto diskuzi. Máme nevyužitou terasu…já chci zimní zahradu a manžel chce plnohodnotný pokoj. Máme malý domek a potřebujeme místnost na naši ložnici, aby jsme tu stávající nechali dětem jako pokojik.Kdo ji máte, myslíte, že se dá ta zahrada udělat tak, že neprotopíme i gatě
a bude to příjemné v každém ročním období na spaní? zkrátka na ložnici? díky za odpovědi