Zimnice a bolest hlavy před MS?

3684
26.4.12 08:25

Zimnice a bolest hlavy před MS?

Ahojky,prosím o radu.
Dnes v noci jsem měla zimnici,třásla jsem se jak ratlík a také mě příšerně bolela hlava,nad nosem a malinko u oka :think: Myslíte že to může být změnou počasí,že chvilku je hezky pak zas prší a taky tím že mam jen pár dní před MS??
Nachlazená nijak nejsem,malinko mam rýmu,ale nic hrozného. Nechce se mi hned mazat k doktorovi.
Děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.4.12 08:35

Migréna? Hlavně ta bolest, za okem či kolem oka, umístěná jen na jednu půlku hlavy atd.Z bolesti hlavy se může dělat až špatně od žaludku. Já jakmile cítím první „záchvěv“, tak okamžitě beru brufen, na neurologii mi řekli, že bolest se musí potlačit účinně v zárodku, jakmile se rozjede, tak už pak nezapůsobí ani ten brufen a musí si to člověk přetrpět třeba celý den.
Kdyby se ti to opakovalo, tak je potřeba trochu přemýšlet, zda se před migrénou naopakovalo něco stejného - alkohol, kouření, čokoláda, aromatické sýry, pobyt v hodně hlučném či přesvětleném prostředí, zkrátka hledat „spouštěče“ a příště se jim vyhnout.
U mě bohužel jako spouštěč funguje tohle krásné počasí, co je za oknem. Můžu na něj koukat z okna, ale jakmile vylezu ven, tak riskuju, že z toho „jarního“ sluníčka budu mít migrénu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
26.4.12 08:39

Migréna mě také napadla,ale nikdy jsem na ní netrpěla. Ale je to přesné jak píšeš,tu bolest mam jen na jedné půlce hlavy u pravého oka. Moje maminka trpí na migrénu už léta a babička taky,ale tak nějak jsem doufala,že mě by se to mohlo vyhnout. Napadlo mě že to může být i od očí,jako malá jsem nosila brýle,asi do 12 let,teď jsem se objednala znovu na oční,jelikož se mi opdle mě zhoršil zrak.
Já se jen bojim zánětu mozkových blan :( Před půl rokem mi na to umřela babička,takže když mě bolí hlava už plašim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.4.12 08:45

@terezka24 zánět mozkových blan poznáš, to je jiná bolest (jsem měla bohužel tu čest :roll: ), hlavně když při zánětu jdeš, tak se neudržíš jít rovně, já lítala ode zdi ke zdi, když jsem šla na záchod, absolutní ztráta rovnováhy. Bolest vystřelovala rovnoměrně po celé hlavě, hodně mi vadilo světlo, sice jsem dala bradu na hrudník, ale šíleně mě táhnul vzadu krk a bylo to nepříjemné. Navíc teplota, blití.
Já mám to „štěstí“ že mi migrény způsobuje přílišná dráždivost buněk (to je ta samá dráždivost, při které miminka ječej a propínají se do luku), takže dr nasadila magnosolv na 3m a krásně to pomohlo.
Jinak zda je to od očí, to se pozná hrozně snadno, udělali mi ten test i v Grand optical, když mi měřili oči a já říkala, že nechci úplně nejostřejší vidění, že by mě z toho bolela hlava, tak mi tam strčil nějaké speciální sklíčko a jiný obrázek na koukání a vyloučilo se, že bych měla migrény od brýlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
26.4.12 08:52

tak bolest za krkem mám,ale to je od toho že špatně spím a horší to je když spím s malou,jelikož ležím i 8hodin na jedné straně. Mě ta bolest vystřeluje jen kolem oka,nikde jinde,začalo to večer a ráno to bylo malinko lepší,vzala jsem si Paralen Extra a trochu to zabralo,ale není to nejlepší. Mluvila jsem s maminkou a ta říkala že jí ta hlava bolí i třeba 3 dny :nevim:
teplotu nemám a na zvracení mi taky není,jen ta bolest která trvala celou noc,hlavně když jsem udělala špatný pohyb,třeba když jsem se schýbala pro malou,tak mě začalo hrozně bolet. Někde jsem četla že migréna může být i dědičná a projeví se až v dospělosti. Takže to zatím asi vypadá že jí opravdu bude trpět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
26.4.12 09:08

Zanet mocaku/ledvin. Jeste pred bolestmi podbrisku, mam v noci zimnici a boli me hlava. U migreny zimnice nemivam, u mocaku jo a poradny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.4.12 09:10

Jo tak při společném spaní s prvorozeným se mi bolesti rozjeli též, to bylo zřejmě od krční páteře, budila jsem se s bolestí hlavy, to bylo šílený, proto jsem ho v 9m odstěhovala do vlastního pokojíku, abych se konečně vyspala pohodlně. Na spoelčné spaní s dítětem to chce pořádnou širokou postel - vyzkoušeno s mladším, spal se mnou od narození na manželské a bylo to úplně o něčem jiném.
Doporučuju buď pohodlnější spaní či přestěhování dítěte do vlastního, protože takhle se ti to bude jen zhoršovat. :?
Za mnou teď občas chodí tříleťák a nasáčkuje se mi na obyč postel šíře 90, tak jen počkám, až usne a pak se odplížím do jeho postele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.4.12 09:13

Jinak já teda u migrén zimnici několikrát měla, jednou takovou, že jsem jen seděla v ložnici zády k topení, který běželo na plný pecky, cvakala zubama a nemohla se ani postarat o dítě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
26.4.12 09:20

ted jsem tak brozdala po netu a vážně všude píšou že u migrény se může vyskytnout zimnice a bolest přetrvává jen na jedné straně hlavy a převážně u oka,takže to asi vážně bude migréna jak píše Gladys.
No každopádně děkuji,že se nemusís stresovat zánětem mozkových blan :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Strapatka
26.4.12 09:52

Zimnici mivam pred ms uplne pravidlene, dlouha leta, podle toho spolehnive poznam prichod ms.
Tak jenou za 2-3 mesice se k tomu pridruzi jeste PMS v podobe bolesti hlavy.
Co vim je jsou to zcela bezne priznaky u zen v okoli co znam.

• Citovat
  • Upravit
3684
26.4.12 12:21

A jak dlouho taková migréna trva? Mě ta hlava bolí necelých 24 hod. Ale vážně je to hrozné,žádné léky nepomáhají :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
20.5.12 20:47

Migréna může trvat i 3 dny :pocitac:
Myslím,že ji máš.Já při ní mívám taky zimnici,bolesti kloubů…prostě jako při chřipce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí