Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Lékařka mi dle dalších potíží předepsala Klacid, předtím jsem se samoléčila Parelenem, Brufenem, čaje, ale už více jak 3 týdny a výsledek žádný, proto jsem vyhledala lékaře co dál. Nemám jen tu divnou zimnici, ale i dost velkou bolest hlavy a bolest, tíhu
na průduškách, celkovou únavu, bolest celého těla, je mi na zvracení, ale to zase můžu mít vše z těch léků…
hmmm, líčíte docela pěkné příznaky koronaviru…on se takto často táhne…asi by test v tomto případě byl docela na místě…a pak i event. nějaké další vyšetření, určitě
@Borrealis Na test prý ano, ale až jestli se nezlepším po Klacidu, který ale beru od pátku,
ale je mi stejně…zítra mám zase zavolat…
Ještě se mi dost motá hlava…
Já bych taky řekla, že to jsou příznaky koro. Tu bolest hlavy neuvedla, tíhu na plicích též ne…
@smutná máma Zajímala mě ta divná zimnice, jednou jsem už zimnici měla, při ledvinové kolice a bylo to uplně jiné…
@Pudloslava píše:
FFP2 tě neochrání, když někomu koukáš do huby a on na tebe dýchá. Musí si obléknout pomalu skafandr, aby nemuseli případně do karantény a v tom se věru pracovat cd nedá. Někteří PL to semtam udělají, jiní ne. Telefonicky si pacienty přeberou a posoudí, co bude spíš viróza a co třeba angína. Třesavku bez jiných příznaků logicky vyhodnotí jako podezření na virózu, s třesem PL stejně nic nenadělá a a není to ani nic akutního - a stejně to bude nakonec psychika.
To je zajímavé, nám zubařům stačí ffp2 se štítem i na vrtání a praktik se s tím nemůže ani podívat do krku. ![]()
@dickys píše:
To je zajímavé, nám zubařům stačí ffp2 se štítem i na vrtání a praktik se s tím nemůže ani podívat do krku.
nemám informace, jaký FFP stačí zubařům, možná že jednu v režimu „nakažený lékař může pracovat, pokud si to provoz vyžaduje“.
@Pudloslava
Ffp2 se štítem je v této době jediný vyžadovaný oop pro ošetřování jakéhokoliv pacienta. Po ošetření covid+ v tomto nenásleduje test ani karanténa. Navíc tak může ošetřovat i pozitivní personál bez příznaků.
@smutná máma píše:
Zajímalo by mne, jak zakladatelka dopadla
Ahoj, byl to covid…
Moje mamka má od soboty zimnici, je podchlazená, bolí ji celé tělo, hlava, oči a je extrémně unavená. Dnes se dovi jestli to je Covid nebo ne.
Dobry den, od 17.10.klasicne nachlazeni, ucpane dutiny nos volny. Noc pred testy covid 2.11.me vzbudilo extremni buseni srdce horsi dychani a velky tres tela hlavne nohou…cela jsem se klepala a prodychavala na balkone. Pak to ustalo a ja si rikala asi od nervu mozna. Ale nemam problemy s psychikou. Mezitim co me vedlo k testum nachlazeni unava a pak cich chut ztrata, bolest hlavy. V pondeli testy a pozitivni. Nic jineho jsem si ani nemyslela. A vcera ctvrtek dopo zase tres zima cele telo se klepalo a mela jsem potrebu dychat. Volala jsem si k dr, bude me objednavat na ekg, mela jsem si podlozit nohy a dychat. Pripadne se nebat zavolat rychlou. Zmerila jsem se 35.9. Po vcerejsku uz si nemyslim, ze nervy ale asi zimnice. Mel nekdo ke koronaviru zimnici s tresem bez teploty??? Dnes lehke chveni dopo take a teplota 35.8. Jak si pomoci?