Krevní test x alkohol

Anonymní
5.10.20 16:45

Krevní test X Alkohol

Zítra jdu na test na cukrovku. takový to jak vám vezmou krev, dají vypít cukrovou vodu a za 2 hodiny krev vezmou znova. Chci se zeptat jestli tady někdo neví, jestli když dnes od cca 17- 21hodin vypiju cca1-1,3 litru vína zítra se to pozná? řeči kvůli pití si prosím vás odpusťte to mě nezajímá i když by mělo a je to fakt ztráta času :roll: Díky za všechny odpovědi k věci. Prosím anonym nebo smazat pyšnej na sebe nejsem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.10.20 16:47
@Anonymní píše:
Zítra jdu na test na cukrovku. takový to jak vám vezmou krev, dají vypít cukrovou vodu a za 2 hodiny krev vezmou znova. Chci se zeptat jestli tady někdo neví, jestli když dnes od cca 17- 21hodin vypiju cca1-1,3 litru vína zítra se to pozná? řeči kvůli pití si prosím vás odpusťte to mě nezajímá i když by mělo a je to fakt ztráta času :roll: Díky za všechny odpovědi k věci. Prosím anonym nebo smazat pyšnej na sebe nejsem

Jo a jdu tam na 6 ráno

• Citovat
  • Upravit
69028
5.10.20 16:57

Za prvé, víno obsahuje nějaký cukr, za druhé, alkohol má na metabolismus cukru dost zásadní vliv. Takže jo, test to může ovlivnit dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35983
5.10.20 17:07

To nemá smysl tam vůbec chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
5.10.20 17:12

Jen jim to tam případně řekni. Kdyby to vyšlo hraničně, tak aby tě pak neměřili zase. Ale jestli takhle piješ pravidelně (třeba každý měsíc), tak je naopak fajn, že ti to vyjde tak, jak to je při zátěži. :mavam: Taky trochu záleží, co to je za víno, lehčí - těžší atd. A taky záleží na tvé konstituci, jestli si 50 kg tintítko, tak tě to zasáhne víc než kdybys byla 70 kg statná žena nebo 80 kg chlap. To můžeš mít klidně do rána i zmetabolizované. Já bych tam právě šla, protože zdravému to nic zásadního neudělá, a jsou-li tam dispozice, tak se to aspoň odhalí, a tedy lépe a dříve léčí. :nevim: Ale jo, o něco to zkreslené být může, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.10.20 18:21
@Anonymní píše:
Zítra jdu na test na cukrovku. takový to jak vám vezmou krev, dají vypít cukrovou vodu a za 2 hodiny krev vezmou znova. Chci se zeptat jestli tady někdo neví, jestli když dnes od cca 17- 21hodin vypiju cca1-1,3 litru vína zítra se to pozná? řeči kvůli pití si prosím vás odpusťte to mě nezajímá i když by mělo a je to fakt ztráta času :roll: Díky za všechny odpovědi k věci. Prosím anonym nebo smazat pyšnej na sebe nejsem

Před tímto testem od 17 čistá voda.. Vzhledem k tomu, že víno má hodně cukru, bude test zkreslený a je zbytečné tam chodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.20 18:28
@martina.se píše:
Před tímto testem od 17 čistá voda.. Vzhledem k tomu, že víno má hodně cukru, bude test zkreslený a je zbytečné tam chodit :think:

Se teda přiznám, že tohle vypiju denně :oops: Má smysl se jeden den tvářit, že ne???

• Citovat
  • Upravit
72725
5.10.20 18:32
@Anonymní píše:
Se teda přiznám, že tohle vypiju denně :oops: Má smysl se jeden den tvářit, že ne???

Tak to je fakt blbost.. Jdi.. Ale priznej to tam :think: asi úplně nechápu, proč pak chodíš na test, když je tohle běžná norma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
5.10.20 18:38

No a chceš teda vědět, jestli máš cukrovku? Jestli jo, proveď ten test tak, aby měl aspoň nějakou vypovídající hodnotu. Jestli je ti to jedno, na test nechoď vůbec.

Mimochodem, jestli cukrovku máš, můžeš vyfasovat metformin v tabletách. A na ten tohle vypiješ a dost dobře možná bude tohle tvoje poslední pití, alkohol je vysloveně prudce kontraindikován (laktátová acidóza není hezká smrt). Doktor mi povolil „občasný dvě deci by měly projít, ale velký množství ani omylem“. Nebo rovnou inzulín a na ten dáš litr vína a může ti to způsobit takovou hypoglykémii (alkohol glykémii velmi sráží, a to nekontrolovatelně), na kterou cukr zvenčí nezabírá, že to bude taky tvoje poslední pití. To pak není o dlouhodobým odrovnávání jater a organismu, ale v kombinaci s těma lékama konec třeba v řádu hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.20 18:53

Hele vím, že máte pravdu, ale já to fakt nechci řešit, funguju normálně a vyhovuje mi to. Potřebuju žít ještě cca 10 let, zdravotní potíže všeho možného druhu nemám větší než většina vrstevníků.
Příbuzná má cukrovku musí si aplikovat inzulin už asi 25 let pije sedmičku vína denně a je tady furt. jako vím, že to nic neznamená a já tady být nemusím

• Citovat
  • Upravit
69028
5.10.20 19:08

Dělej, jak myslíš.
Ale odpověď na dotaz je - ano, takové množství alkoholu může OGTT ovlivnit hodně, hodně moc (nejen to trochu vyšoupnout mezi hraniční hodnoty). Test pak není vůbec vypovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.20 19:14
@ugluk píše:
Dělej, jak myslíš.
Ale odpověď na dotaz je - ano, takové množství alkoholu může OGTT ovlivnit hodně, hodně moc (nejen to trochu vyšoupnout mezi hraniční hodnoty). Test pak není vůbec vypovídající.

No ale když to piju denně, tak to bude vypovídat o tom jak to fakt je ne?

• Citovat
  • Upravit
15905
5.10.20 19:21

Zneužíváš lékařské péče na úkor ostatních. Jdi se bodnout, ožralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí