Zimomřivost a neustálá rýma

Anonymní
12.12.22 16:10

Zimomřivost a neustálá rýma

Trápí mě celoroční rýma bez ucpaného nosu, pravděpodobně se jedná o vazomotorickou rýmu, protože se mi často spouští např. při teplém jídle, změně teploty atd. Na ORL jsem už byla, mám trochu zduřelou sliznici a beru nosní kapky s kortikoidy. Jednu dobu mi přišlo, že to trochu zabralo, jenže začala zima a venku teď sahám každou chvíli po kapesníku, což je dost otravné a nepříjemné. Bohužel nevím, co s tím dělat dál. Někde jsem četla, že se s tím nic moc dělat nedá, ale nechci ztrácet naději..Prý někomu na zimomřivost pomáhá ginkgo biloba, tak budu ráda za všechny zkušenosti a rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
12.12.22 16:25

Když jsi takhle zimovřivá, tak otužuješ se nějak?

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
12.12.22 16:29

Ja se tady s dovolenim pripichnu, taky mam v tomto pocasi nos jak kapajici kohoutek. Ale ja to mam odjakziva, moje mamka taky. Pokud nekdo poradite, co se s tim da delat, budu moc vdecna. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Dlouhá punčoška
12.12.22 16:53

Zkoušela jsi konvičku na výplach nosu slanou vodou?

• Citovat
  • Upravit
1326
12.12.22 17:43

Štítnou žlázu vyšetřenou máte? Tam je typická zimomrivost.na obnovu sliznic a celkově její dobrou funkčnost používejte tabletky pantenolu (b vitamin, ale nevím, který to je přesně). Případně ta konvička, co tu zazněla, ale nesmí se to přehnat. idealni je na výplach vincentka naředěná. pripadne my používáme inhalatory. jinak stěr asi máte za sebou, kdyby tam byl třeba stafylokok či jiná bakterie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí