Zinnat u pětileté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7673
17.8.21 06:53

zinnat u pětileté

Holky mám dotaz, dcera má boreliozu. Dostala předepsaný zinnat. Doktorka se ptala zda to polkne… no problém to byl včera. Dala jsem ji to napůl a ona to prostě víceméně rozpustila v puse ve vodě a u toho ještě nadávala a brečela že je to hnusné a nejde to polknout. Je to asi problém, že to nepolkne celé najednou, že ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9163
17.8.21 06:59

Léky dávat až na kořen jazyka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
17.8.21 07:05

@Veru1987 kdyz se to rozpusti, je to pekny hnus. A proc vubec prasky a ne sirup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.8.21 07:09
@Neuz píše:
@Veru1987 kdyz se to rozpusti, je to pekny hnus. A proc vubec prasky a ne sirup?

Asi budeme muset přejít na ten sirup… zatím paní doktorka chtěla zkusit zda to zvládne polknout. že sirup by nás vyšel tak na tisícovku… že láhvička bude na tři dny a má to jíst tři týdny-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
17.8.21 07:23

Naše skoro pětiletá má taky zinnat, ale sirup. Kolik to stálo Teda nevím, protože sem kupovala další tři věci, ale platila sem 300…,takze na tisíc to asi nevyjde. A aj kdyby, tak snad je to jedno ne? Hlavně že to sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.8.21 07:32
@Enicka píše:
Naše skoro pětiletá má taky zinnat, ale sirup. Kolik to stálo Teda nevím, protože sem kupovala další tři věci, ale platila sem 300…,takze na tisíc to asi nevyjde. A aj kdyby, tak snad je to jedno ne? Hlavně že to sní.

Jak píšu budeme brát 3 týdny a paní doktorka říkala že lahvička nám vydrží na tři dny. A prostě jsem se snažila ušetřit litr… a ano jak to nepůjde koupím sirup. Ono mě už léky od 20.července do včera pro ní stáli přes 4tis. Včera enterol za 630kč. A tasectanu několik balení, předtím několik balení enterolu, enterosgel atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.21 07:48

Davala jsem dvoulete az na koren jazyka a hned musela zapit. Blbe receno - jako psovi, aby to uz moc neslo vyplivnout.
Nastesti spolupracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
17.8.21 08:00

Zkusila bych rozdrtit a zamichat do sirupu, vodou neredit. Ja takhle ted davala provizorne Paralen a tu horkost to prerazilo a dite chtelo jeste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.8.21 08:02
@bobulka88 píše:
Zkusila bych rozdrtit a zamichat do sirupu, vodou neredit. Ja takhle ted davala provizorne Paralen a tu horkost to prerazilo a dite chtelo jeste.

To mi právě paní doktorka zakázala drtit, že by se měl polknout celý. A to právě o to mi jde, že to je asi tím pádem problém že ona ho v puse rozpustí a nepolkne celý. Asi budeme muset ten sirup vyžádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
17.8.21 08:14

Tohle je paradox u antibiotik u dětí. Do 2 let sirup platí pojišťovna, pak už ne.Taky jsme to tak měli. Pokud byl potřeba tak doktorka byla tak hodná že mi ho psala na nejmladší dítě, prý by jsme se nedoplatili. Taky dcera měla potíže u polknutí prášku, dávila se a občas pozvracela. Pokud budeš chtít do sirupu investovat, poptej se ve více lékárnách, u některých léků jsou dost velké rozdíly v cenách na doplatcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.8.21 08:26
@mamule42 píše:
Tohle je paradox u antibiotik u dětí. Do 2 let sirup platí pojišťovna, pak už ne.Taky jsme to tak měli. Pokud byl potřeba tak doktorka byla tak hodná že mi ho psala na nejmladší dítě, prý by jsme se nedoplatili. Taky dcera měla potíže u polknutí prášku, dávila se a občas pozvracela. Pokud budeš chtít do sirupu investovat, poptej se ve více lékárnách, u některých léků jsou dost velké rozdíly v cenách na doplatcích.

Asi budu muset investovat… teď mi volala mamka že ji tam brečí u toho prášku. Marné… zaokrouhlíme ty léky za měsíc na 5tis… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41688
17.8.21 08:28

Zkus jí vysvětlit, že si prášek má dát do pusy na jazyk, napít se a spolknou obojí najednou. Když to nepůjde, budeš muset holt koupit sirup. A až bude ok, zkuste potrénovat na něčem malém, většinou vyhovuje B komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.21 12:17
@Veru1987 píše:
Asi budu muset investovat… teď mi volala mamka že ji tam brečí u toho prášku. Marné… zaokrouhlíme ty léky za měsíc na 5tis… :(

No a zastrcit si to az do krku nenecha..?
Pokud neni besna a spolupracuje, tak to jit musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
17.8.21 12:19
@Lucie_Sx píše:
No a zastrcit si to az do krku nenecha..?
Pokud neni besna a spolupracuje, tak to jit musi.

Ráno dávala moje a mamka a moc to nešlo… ona to neumí polknout… nechala to rozpustit v puse ve vodě a pak polkla rozpuštěné…takže brečela že je to hnusné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.21 16:28
@Veru1987 píše:
Ráno dávala moje a mamka a moc to nešlo… ona to neumí polknout… nechala to rozpustit v puse ve vodě a pak polkla rozpuštěné…takže brečela že je to hnusné.

Musis to dat tak moc dozadu, ze uz nejde nic jineho nez polknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí