Žítkovské bohyně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Taao Tu knihu mám hrozně ráda a doporučuju divadlo. Jeden z mých největších divadelních zážitků.
Příběhy neznám, ale v Žítkové jsem několikrát byla.
Ještě můžeš zkusit knihu Žítkovské čarování, ta je faktografická.
Příspěvek upraven 18.07.16 v 20:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@hofka píše:
Nebylo zmínka i v dětských knihách Gabra a Málinka?.-)
Samozřejmě
Gabra se vydává za zamilovanú děvčicu a bohyně jí doporučí aby jí maminka vyšlehala proutkem.
Žitková, Žitková
prašivá dědina
němohla vyhovac
pre mňa čeladína
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn my zase zpivame
Na zitkove v každém domku, palija tam samohonku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pocházím z Kopanic, nikdy jsem neslyšela o těch konkrétních z knížky, ale babky „kořenářky“ tam bývaly vždy. I moje babička uměla věštit z ruky, chodívalo k ní hodně lidí a údajně se to i plnilo. Mně nikdy hádat z ruky nechtěla
Ale já na to ani moc nevěřím. Když jsem byla malá mi vyprávěla šílené historky. Např. že se jedna žena zbláznila po porodu a to novorozeně jednou v noci utopila v potoku a od té doby byl odtud slyšet dětský pláč. A pak měla ještě jednu zajímavou schopnost, že poznala místa, kde někdo umřel. Když byla mladá, tak žádné autobusy ani auta moc nebyly, takže chodila pěšky, často si zkracovala cestu lesem, přes pole.. Říkala, že ji na těch konkrétních místech paralyzovala zvláštní tíseň a ona se třeba nemohla hnout dokud se nepomodlila a pak se časem dozvěděla, že se tam někdo oběsil, nebo umřel. No bylo toho více, už si na vše ani nevzpomínám. A když umřela ona, tak se nám zastavily hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipilota Citrónie Teď jde o to, jestli jsi tu pointu pochopila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taao Kdyby ještě žila, tak bych se jí zeptala. Možná se o nich nezmiňovala, protože to pro ni bylo normální:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda mnohem lepší kniha od této autorky přišla Vyhnání Gerty Schnirch. Ty Bohyně nebyly špatné, ale ani nebyly ničím tak úžasné. Tam je zajímavé jen to téma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taao Smutná - no je taková náročná, ale je podle mě mnohem lepší než Bohyně. Shodla jsem se na tom i s kamarádkou, co četla oboje. Ale záleží na tom, jakou literaturu vyhledáváš, třeba bys po přečtení obou nesouhlasila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taao Je docela drsná, ale četla jsem i mnohem horší - dost knížky z koncentráku, nebo Khalled Hosseini, ten píše o životě v Afghánistánu, to byly mnohem horší a drsnější knížky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, obnovuji diskuzi. Včera jsem viděla divadelní představení a úplně mě to dostalo. Už knížka pro mě byla silná, ale to co na jevišti předvedli herci, to nemělo chybu. Budu ráda za další názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Star007 : a kde to hrajou? převedení na divadelní představení si vůbec nedovedu představit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Star007
kde to hrají? Jistě to musí být zážitek. Byla jsem chalupě, je to velký zážitek. Nádherná příroda. tady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit