Zítra maturuji - jak dlouho jste se učili?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Maturovala jsem před 25 lety a bylo nam kladeno na srdce, abychom se neučili poslední den. Stejně to nedoženeš a akorát se vynervuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si všechno sama vypsala do bodů, při čtení zvyraznila nějaké klíčové slova, pomáhalo mi číst nahlas, abych to viděla i slyšela. Začala jsem se na 3 ústní předměty učila intenzivně asi týden a zvládla jsem to 😁
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně štěstí při výběru otázek.
Za mě malá rada. Je k hovnu umět 20 otázek na 100 % a 20 otázek vůbec, když si pak vytáhneš tu druhou.
Radši se na každou otázku podívej aspoň zhruba. Píšeš, že už jsi všechno prošla, tak to půjde.
Řekni manželovi, ať nějakou otázku vybere, a zkus mu o ní povyprávět, jako bys byla u maturity a on tě zkoušel… a uvidíš. 💛 Vše bude OK, dáš to. Maturita s miminem je těžší, ale jistě jsi inteligentní ženská. Z jakých předmětů maturuješ?
Budu ráda, když mi zítra dáš vědět výsledek, ale jsem si jistá, že bude dobrý. 💚
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nám bylo řečeno neučit se poslední den, právě z důvodu že se člověk ještě více vynervuje. Nemluvím tedy o maturitě, ale o zkoušce, kterou jsem dělala nedávno.
Den předem vynervovaná, že neumím vůbec nic, v daný den už jsem vstanula s úsměvěm, ale i s menším strachem, který odpadnul ve chvíli kdy jsem si sedla před komisi.
Pak už jsem ze sebe sypala odpovědi na všechny otázky, ani jsem nevěděla, že toho vím tolik ![]()
Hlavně klid, snaž se mluvit, oni pomohou. Nemají důvod potopit, hlavně když vědí, že si člověk dodělává maturitu už ve starším věku kdy má i jiné povinnosti jako práce a děti ![]()
- Citovat
- Upravit
Určitě si nedávej nočku. To pak nebudeš vědět ani to co umíš. To je moje zkušenost…šla jsem spát ve 4 protože jsem zjistila že jsem si přečetla špatnou knížku ze seznamu. Začala jsem večer číst tu správnou. Samozřejmě úplná blbost. Byla jsem celý den úplně mimo a dala jsem to jen protože se slitovali. Prostě ať se děje co se děje v 10 večer to zavři a třeba si přivstaň na 5. ráno ale neponocuj. Ráno ti to bude víc myslet tak si to znovu projdeš. Teď za den stejně nezachráníš to co jsi nestihla. Buď budeš mít štěstí nebo smůlu, tak to prostě je…kostky jsou už vrženy a Rubikon byl překročen…
tak se tím už tolik nestresuj. Udělej maximum pro to aby ses zítra cítila co nejpohodlněji. Vyspalá ať máš mozek na to něco zkusit okecat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Awika píše:Řekni manželovi, ať nějakou otázku vybere, a zkus mu o ní povyprávět, jako bys byla u maturity a on tě zkoušel… a uvidíš. 💛 Vše bude OK, dáš to. Maturita s miminem je těžší, ale jistě jsi inteligentní ženská. Z jakých předmětů maturuješ?
Zakladatelko nejlepší rada, kterou jsi tady mohla dostat. Pod to se podepisují ![]()
Já se učila 1400 otázek a poslední týden jsem si přečetla otázka a zkoušela si na ní odpovědět. Zjistila jsem, že umím, vím co bych měla říct, ale neuměla jsem to odvyprávět tak aby to mělo hlavu a patu (jestli teda chápeš, co tím myslím). Takže jsem si odpovědi přikryla papírem, odkryla otázku a začala nahlas mluvit a odpovídat. Stejně jako u zkoušek bych jsem odpovídala komisi ![]()
- Citovat
- Upravit
Ekonomika a Marketing, celkem 50 otázek. (25/25)
To musím dát, chci to mít už hotové
!!!
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 píše:
Zakladatelko nejlepší rada, kterou jsi tady mohla dostat. Pod to se podepisují
Já se učila 1400 otázek a poslední týden jsem si přečetla otázka a zkoušela si na ní odpovědět. Zjistila jsem, že umím, vím co bych měla říct, ale neuměla jsem to odvyprávět tak aby to mělo hlavu a patu (jestli teda chápeš, co tím myslím). Takže jsem si odpovědi přikryla papírem, odkryla otázku a začala nahlas mluvit a odpovídat. Stejně jako u zkoušek bych jsem odpovídala komisi
A s touto češtinou jsi fakt odmaturovala??? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
A s touto češtinou jsi fakt odmaturovala???
zakladatelka se ptá na jinou otázku…Ale jo odmaturovala, dokonce mám i vysokou školu
- Citovat
- Upravit
Den před maturitou se nemáš učit. Máš se hodit do klidu, jít se projít, uvařit si něco dobrého, kouknout na film. Stejně to už nezachráníš, co jsi se nenaučila doteď, to už do té hlavy za den nenaleješ. Hlavně jdi dnes včas spát ať jsi ráno ok. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s předchozími komentáři. Doufám, že to dobře dopadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
při mateřské jsem se pustila zároveň do dodělání maturity. Problém je v tom, že se nám narodilo druhé mimčo a je to se školou větší makačka, než jsem si myslela. Zítra mám dodělat 2 předměty z ústní. Jinak budu mít vše. Bohužel jsem tolik času na učení nenašla, kolik bych chtěla a až od včera je manžel doma. Sedím nad učením od včera a tajně doufám, že to udělám. Dnes to vidím na noční, jsem hrozný nervák

Mám tu někoho, kdo si dodělával maturitu? Jak dlouho jste se učili? Já už ty otázky prolítla a znovu beru každou zvlášť. Popravdě některé otázky jsem ze školy ani neznala, protože se nám na dálkovém studiu hrozně měnili učitelé a pak corona a šlus.
Nějaké tipy na učení, které vám pomohly?
Moc děkuji