Státnice a jak překonat stres?

Anonymní
3.9.21 16:01

Státnice a jak překonat stres?

Ahoj holky, potřebuji poradit..nebo spíš podpořit.

V útery mám státnice a jsem dost ve stresu.
Jsem dálkař takže vše většinou samostudium.
BP mám dobrý posudek, ani nemám otázky k doplnění…jen nějaké drobnosti..ale OKRUHY. omg
nevím zda je to odporem, ale prostě mi to nejde do hlavy.
Fakt jsem se učila, ale vše se mi plete.
Jedná se o historii, takže hrozně moc jmen, dat, jsem z toho v pr…
Umím tak půlku. Ještě mám tři dny, ale dnes se vůbec nejsem schopná přinutit cokoliv dělat. Totální mozek bojkot.
Už si hraju i s myšlenkou že tam v útery nepůjdu a půjdu v lednu na opravnej…
Nejsem ani moc takovej ten okecávací typ co něco mluví aby mluvil…když nevím tak nevím.
Jenže i kdybych se to lepe naučila musela bych zapracovat na strachu. :nevim: :zed:

Nějaké rady jak překonat stres z trapasu? :D díky.

Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
344
3.9.21 16:05

Prosimte bych se dneska někam zavřela, koupila si dobroty a energy drinky a přinutila mozek, aby pracoval a začala se učit. Já jsem se učila na státnice 4 tydny a když pominu to, že mi to nestačilo, tak opravdu někdy jsem měla dny, že se mi strašně nechtělo. Ale vedle jsem, že si to nemůžu dovolit. Ty si to taky nemůžeš dovolit. Utikej se učit :) a trapasy neřeš, oni vědí v jakém jsme stresu a snad ti kdyztak pomůžou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.9.21 16:09

Ahoj, chápu tě, taky jsem měla největší strach z toho, že se ztrapnim. Ale nakonec jsem to dala za 1. I když jsem se učila jen minimálně. Určitě stojí za to se překonat a jít to aspon zkusit. Když to nevyjde, tak prostě půjdeš znovu. Když říkáš, že umíš půlku, tak třeba dostaneš dobrou otázku a půjde to.
Když to odlozis na leden, vsad se, že pak budeš stejně ve stresu jako teď.
Podle mě budeš ráda, že jsi šla teď a máš to za sebou ;)
Napiš pak, jak to dopadlo.
Hodně síly a štěstí přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.9.21 16:17

Nějak se mi nechce věřit, že by u stetnic z historie bazirovali na přesných letopoctech. Chce to znát souvislosti a mluvit obecně. Dnes si dej pauzu, jestli nemáš náladu, jdi se projít, na kolo atd a zítra se zavři a uč se. Taky jsem se na jedny státnice učila 4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
3.9.21 16:56
@Anonymní píše:

BP mám dobrý posudek, ani nemám otázky k doplnění…jen nějaké drobnosti..ale OKRUHY. omg
Umím tak půlku. Ještě mám tři dny, ale dnes se vůbec nejsem schopná přinutit cokoliv dělat. Totální mozek bojkot.
Nejsem ani moc takovej ten okecávací typ co něco mluví aby mluvil…když nevím tak nevím.
Jenže i kdybych se to lepe naučila musela bych zapracovat na strachu. :nevim: :zed:

Prosím anonym.

Ja jsem se snazila ucit tak abych umela z kazde otazky neco..nejmene jsem umela dve a samozrejme jednu z toho vzala jak jinak..no za e, ale dala, ostatni za a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.21 17:12
@janickaIII píše:
Nějak se mi nechce věřit, že by u stetnic z historie bazirovali na přesných letopoctech. Chce to znát souvislosti a mluvit obecně. Dnes si dej pauzu, jestli nemáš náladu, jdi se projít, na kolo atd a zítra se zavři a uč se. Taky jsem se na jedny státnice učila 4 dny.

tady zakl.

Jasne, ze ne vsechny letopocty, ale i tak tech jmen atd je celkem dost :) souhlasím s těma souvislostma.

Dle holek co byly loni pry nekdo baziruje na detajlech nekdo chce 5 zakladnich vět, zaleží na komisi.
Dnes si dám teda voraz, půjdu do kina a zítra si přivstanu a kousnu se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.21 17:13
@lilith1 píše:
Ja jsem se snazila ucit tak abych umela z kazde otazky neco..nejmene jsem umela dve a samozrejme jednu z toho vzala jak jinak..no za e, ale dala, ostatni za a.

no to je zákon schválnosti. ale hlavně že to máš…://
snažím se naučit základní body ke každé, ale dneska můj mozek totálně stávkuje. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.21 17:14
@Luthien1556 píše:
Ahoj, chápu tě, taky jsem měla největší strach z toho, že se ztrapnim. Ale nakonec jsem to dala za 1. I když jsem se učila jen minimálně. Určitě stojí za to se překonat a jít to aspon zkusit. Když to nevyjde, tak prostě půjdeš znovu. Když říkáš, že umíš půlku, tak třeba dostaneš dobrou otázku a půjde to.
Když to odlozis na leden, vsad se, že pak budeš stejně ve stresu jako teď.
Podle mě budeš ráda, že jsi šla teď a máš to za sebou ;)
Napiš pak, jak to dopadlo.
Hodně síly a štěstí přeju.

děkuju, pokusím se o víkendu šprtat a v útery tam jít. :dance:
ale schízuju dost…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.21 17:46

Též jsem se státnic bála a byla ve stresu a měla pocit, že nic neumím a už mi to do hlavy neleze (medicina). To je normální. Termín neodkládej. Dnes po letech už chodím státnice z interny zkoušet a věř, že nikdo z komise nechce zbytečně vyhazovat ani „nachytávat“. Když vidíme, že se člověk v dané otázce orientuje, necháme ho mluvit. Nikdo nebazíruje na detailech. To, že daný problematiku někdo neumí, se pozná hned. I to, že se snaží okecávat. Takže, určitě není třeba znát každý rok v historii, ale spíš pochopit souvislosti a zásadní události. Nikdy se nedá naučit vše…A to vědí i zkoušející, navíc oni sami taky všechno nevědí…

• Citovat
  • Upravit
10651
3.9.21 17:53
@Anonymní píše:
tady zakl.

Jasne, ze ne vsechny letopocty, ale i tak tech jmen atd je celkem dost :) souhlasím s těma souvislostma.

Dle holek co byly loni pry nekdo baziruje na detajlech nekdo chce 5 zakladnich vět, zaleží na komisi.
Dnes si dám teda voraz, půjdu do kina a zítra si přivstanu a kousnu se.
:hug: to zvládneš. Hlavně klid. Máš 3 pokusy. A na nějaké ztrapňovani nemysli. Maximálně nebudeš vědět nebo odpovíš kravinu a co? Zasmějete se a půjdeš dál. :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
3.9.21 18:11

Jestli se ucis uz dlouho, tak je jasne, ze mozek potrebuje voraz. Do kina na nejakou blbost, jeste lip treba do bazenu, do hospody (ne pařit :lol: ) nebo na shopping :lol: ja pred zaverecnyma stravila jeden den v kice a kupodivu me to hodne osvezilo ;)

Do uterka je jeste strasne moc casu, jinak pocit tuposti a nedostatku casu na pripravu zazije vetsina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
3.9.21 18:24
@Anonymní píše:

Prosím anonym.

Jéžiš, jak já tě chápu! :hug: V květnu jsem státnicovala a to s malým miminkem (předtím jsem troje státnice dělala s bříškem).

To, co opisuješ, zažívá absolutně každý! Stres, strach, nervozita, nevíra, že před komisí cokoliv řekneš. Ale věř, že mozek si na potítku vybaví i to, co bys do něj neřekla. ;) Oni v komisi jsou taky jen lidé a vidí ty vystrašené vystreslé studenty a (většinou) nemají zapotřebí někoho potopit a vyhodit. Ba naopak, když vidí, že víš, jen jsi ztratila nit, pomáhají otázkami. :palec:

Věř si. Dnes si dej pohov, načerpej energii, trošku si odfkni a pak na to zase vlítni. Mně pomáhala i obyčejná dechová cvičení typu dlouhý nádech nosem, zádrž dechu a dlouhý výdech pusou.

Hrozně moc a z celého srdce ti přeji šťastnou ruku a ať se ti vše podaří! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.9.21 20:01

Ja dělala v červenu, no nejhorší na tom je ten stres a obava z trapnosti.
Klid, na potitku to fakt naskakuje, když tomu člověk věnuje čas. Hlavnetam jeď. Ja mela taky cuky, že nepojedu. No a jsem moc ráda, že jsem jela.
Moc držím pěsti a obdivuji, že studuješ historii, ta mě vždy bavila. Studium musí být náročné.
Dej vědět, jak jsi dopadla.
Příští rok chci podat přihlášku na nmgr. a nejvíc mi vadí že budu zase stresovat. Potřebovala bych se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
3.9.21 20:15

Mě nejvíc uklidnila myšlenka: Co se stane, když to neudělám? Zboří se svět? Ztratím svou šanci na vzdělání? NE! Takže se to naučím nejlíp, jak umím a buď to dám nebo půjdu za půl roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.21 10:37
@Letynka16 píše:
Mě nejvíc uklidnila myšlenka: Co se stane, když to neudělám? Zboří se svět? Ztratím svou šanci na vzdělání? NE! Takže se to naučím nejlíp, jak umím a buď to dám nebo půjdu za půl roku..

zakl.

Tohle si taky snažím říkat, že i kdybych fakt neřekla nic a měla okno, tak oni stejně jsou asi na to zvyklý a pravděpodobně za půl roku to už umět budu a nic se nepos… 8o :dance: ale někdy mě uplně chytá ta panika no.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze