Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
také děkujem
dala bych sem foto aby jste viděli jakej je jí kousek ale nevím jak :-/
moc gratuluji ke krasne holcicce, preji ji hodne zdravicka a stesticka v zivote ![]()
je jak pani starostová
akorát mi to teď dává pěkně vyžrat
místo toho abych přes den spala když byla hodná tak sem čumákovala nešlo to a teď mi padaj oči bolí hlava a malá je nešťastná + pořád blinká plodovku ![]()
LucinkaPraha píše:
je jak pani starostováakorát mi to teď dává pěkně vyžrat
místo toho abych přes den spala když byla hodná tak sem čumákovala nešlo to a teď mi padaj oči bolí hlava a malá je nešťastná + pořád blinká plodovku
Já mám zkušenost, že velké děti mají brzo hlad, že jim ty jejich zásoby či mlezivo nestačí. Druhý syn se mohl úplně zbláznit, pořád by sál! Bradavku jsem mu dlouho nechat nechtěla, dudlík jsem měla strach vytáhnout, prst jsem měla za chvilku úplně ohlodanej… a jak neměl co na sání, tak řval jak tur. Vyřešila to až glukoza.
Napil se a spal zase jako dudek.
Naštěstí se mi za 2 dny spustilo mraky mlíka… ![]()
A gratulace k paní starostové! Je jí kousek a je krásná! ![]()
no mě se právě mlíko ještě furt nespustilo
doktor řekl že se kdyžtak večer domluvíme na čem to netuším
LucinkaPraha píše:
no mě se právě mlíko ještě furt nespustilodoktor řekl že se kdyžtak večer domluvíme na čem to netuším
Asi na tom příkrmu. Může to být MM od jiné maminky (ale to by správně mělo být z „banky“), UM nebo ta glukoza…
Já si vybrala glukozu, ta se dává stříkačkou do pusinky. Ani jsem nemusela tlačit na ten píst (vstřikovat) on to utáhnul sám jak byl vyžíznivělej! Prostě neskutečnej savec s mega silným sacím reflexem, rozhodně jsem se nebála „pokazení kojení“…
LucinkaPraha píše:
tak už to mámm za sebouvečer po tabletě pořád nic jen kontrakce ale ve 3 ráno jsem myslela že okoušu zeď
asistentka mě vzala na monitor a pak poslala spát s tím že jsou kontrakce slabé,šla jsem tedy zpět a ejhle ve 4 mě tam měla s hlavičkou mezi nohama ani klistýr se nestihl nic :-/ měla jsem tak dost že jsem na ní na chuděru zařvala ať už je to venku 3 jsem zatlačila a Nikol je tu
4290g a 52cm
holka jedna veliká malinká
veliká gratulace
hodně zdraví oběma
Lucinko, nám v porodnici říkali, že se mlíčko spouští tak 2 - 3. den po porodu, ze začátku teče jen trošku to mlezivo. Říkali nám, že máme přikládat, ale tak z každého prsa tak na deset minut, aby nám je bobci nerozkousali dřív, než se nám mlíčko vytvoří.
já jsem pořád bez mlíka
malá má střídavě dokrm a glukozu
ale tak snad jí to zatim stačí docela zhubla a nenabrala tak nevim
mlezivo mám(měla jsem ho už cca měsíc před porodem)a přikládáme pořád ale pořád nic.Ještě se chci zeptat těch kdo rodil v Brandýse v poro jak je to s placením nevíte? prý je 100kč za den ale mam v tom zmatek ve čt odpoledne mě přítel přivezl a zítra odpo pokud přibere malá nás pustěj tak kolik budu platit? nebyl u porodu a jsem na normálním pokoji počítám to správně že 400kč? a je mi to trapné ale musim se ještě zeptat zda to jde zaplatit nějak zpětně třeba složenkou protože jsem ještě nestihla na poště vybrat mateřskou a jsem na 0 :/
Buď v klidu! Zítra už mlíko mít budeš, uvidíš. Během pondělka se ti to bude pomalu rozjíždět a na konci týdne budeš mít prsa jak balony..!
Hlavně klid, žádný stres.