Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, jen takový malý postřeh - nevšimli jste si, že by se rodilo víc chlapečků? Všechny mé známé co porodily, mají kluky. Nemám už jednu jedinou v okolí, která by čekala holčičku. Všimli jste si toho taky, nebo je to jen náhoda? ![]()
Nás vloni u nás na vecnici rodilo 7,a všichni jsme měli holku ![]()
Když se narodil syn (teď necelé tři roky), všude kolem nás byli kluci, i na kroužcích bylo třeba 6 kluků a jedna holčička. Teď, co mám dceru, mám pocit, že okolo je víc holčiek, jen u nás v rodině se za poslední půlrok narodily tři
.
Takže asi to bude jako vždycky, +/- vyrovnané ![]()
U nas taky kluci. Mam 5 synovcu, syna, v ulici mame 4 deti jen 1 holcicka.
Když se Darek narodil, tak kolem nás byly samé holky, teď mi přijde, že se derou do popředí kluci ![]()
Tak já to ve svém okolí za poslední dva roky pociťuju přesně opačně, ať už v pracovní kolektivu kde se narodilo 8holek a 2 kluci, ať už v rodině (2 holky, 1 kluk) anebo od kamarádek (všechno holky). A nastavající maminky co znám budou mít zase holky.
Loni když jsem byla v porodnici tak jsme tam skoro všechn čekali kluky,holčiček tam bylo doopravdy pár..V mém okolí je taky víc kluků než holčiček ![]()
Mě to taky přijde naopak. Kolem mají všichni holčičky(i já) a ve skupince kam chodím tak si myslím, že holčiček taky bude o něco málo víc
To spočítám ![]()
No, tak jsem se sekla, je to 11 holčiček na 20 kluků
Ale i tak v mé blízkosti jsou samý holky ![]()
Ano rodí, ale pouhým okem se to asi poznat nedá ![]()
Příroda je mocná čarodějka a dává nám víc chlapců, protože jich v mladém věku víc umírá (tak nám to bylo řečeno v hodinách socioekonomie).
Vloni se narodilo celkem 117153 živých dětí a z toho bylo 60220 chlapců ![]()
Zdroj:ČSÚ
Statisticky se rodí 105 chlapečků na 100 holčiček. U nás si dělá pediatr statistiku a za 11 let má 9×, že se mu zaregistrovalo víc novorozených chlapečků a 2× jsou holčičky.
Příspěvek upraven 23.09.14 v 20:49