Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
u nás se rodí samé holčičky. I já mám teda 2 princezny. Do kroužku i za první dceru tam byla samá holčička a 2 kluci, ted to je samý 10 ku 2 chlapcům. Také plno kámošek mají 2 holčičky, 2 tady jsou vyjímky mají 2 kluky a pak trošku páreček, ale nejvíc u nás ve městě po 2 holkách.
Taky mi to tak přijde. Všechny kamarádky co rodily mají kluka, jen jedna má holku a druhá má prvorozenou holku, jinak samí kluci. I když u nás na vítání občánků to bylo vyrovnané, ale v porodnici taky bylo víc kluků.
nemám pocit, že by se rodilo víc kluků nějak dlouhodobě, co si ale myslím je, že to chodí ve vlnách, vždy je vlna holek, pak zas kluků…
já když v tom červnu rodila, tak to byla samá holka, potvrdila mi to i doktorka, že má květnočervnočervencové jen 2 kluky a ostatní jsou holky, srpen, září, říjen začala zas vlna kluků a prý si toho všímá dlouhodobě
osobně mám (vzhledem k povolání) jakýsi přístup ke „statistikám“ očekávaného pohlaví dítěte u těhotných a když jsem to jeden rok jen tak počítala, tak to vychází fakt 50:50 (ne přesně, samozřejmě, ale žádný výrazný posun ve prospěch jednoho pohlaví nebyl)
U nás v rodině to teda je tak, že mám dva bratrance a 3 bráchy (jednoho vlastního, dva nevlastní), ale když jsme se o tom s manželem bavili, tak to je podle mě hodně daný i tím, že bratránci jsou jedináčci,…
Třeba by druhý mrně holčička byla… Protože manželovi rodiče, kdyby zůstali u jednoho, měli by taky kluka a vlastně většina jejich rodiny (krom jedné) by skončila jen s klukama, pokud by měli jedno mrně… ![]()
Jinak manžel je z 5 dětí a jsou v pořadí kluk, holka, holka, kluk, kluk
takže plus mínus vyrovnaný ![]()
Ahoj, tak u nás ve městě-co znám pár těhulek a maminek-tak většina čeká nebo už má holčičku.Já také čekám holku, moje ségra loni porodila holku… ![]()
Ale co tady chodím na pár diskuzí mezi těhulky-tak jednoznačně vedou kluci.. ![]()
Jinak já jsem ze 7 holek, můj je ze 3 kluků…Můj tata je ze 4 dětí(3 kluci a jedna holka)-no a každej z nich má 2 děti-holky, teda kromě mého táty-ten nás má 7 holek
.
No a moje máme je taky ze 4 dětí-jsou samé holky a jsou tam 2 holky, kluk+holka, kluk+ holka,kluk+ holka a no a u mojí mámy nás 7 samozřejmě.. ![]()
Podle mě je to město od města. Před 2 lety, měli všichni známý kluka a my taky ![]()
Moje známé a příbuzenstvo rodící v nejbližší době mají samé holky ![]()
tak když jsem čekala syna, tak i v mém okolí se rodili ramí kluci. Teď bych řekla, že spíš holky asi tak poslední dva roky. Co zpívám na vítání občánků, tak jsou většinou holky…
ahoj, tak v mem okoli je to obracene - 5 holcicek a zadny chlapecek
a v porodnici s nami taky byly vetsinou holcicky
já dám příklad ze svého zaměstnání. Za poslední dva roky se nám v práci narodilo cca 18 kluků a 1 holka. Už si děláme legraci, že když budeme chtít někdo holčičku, tak budeme muset dát výpověď ![]()
Staisticky je to opravdu tak, rodí se víc kluků, než holek. Nevím, jestli je to tak ve všech zemích na světě, ale v mnohých ano. Možná je to proto, že chlapi míň vydržej
, umírají dřív, tak příroda myslí na to, aby se to tak nějak časem srovnalo.
A třeba my máme v nejbližší rodině 7 kluků a jednu holku.