Zítra už vrátit klíče do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zitra uz vratit klice do prace
Dva roky utekli jak voda, ja sem ted na neschopence a zitra uz mam vratit klice od prace a uz to se mnou k 31. ukonci. Podle smlouvy. Pres pul roku sem se snazila hledat jinou praci ale bez uspechu. Kvuli strachu z budoucnosti sem otehotnela a kvuli tomu sem na neschopence (dite sme oba chteli jen sme nevedeli kdy).
Proste mam strach z budoucnosti, ze sem hloupa ze sem treba radeji jeste nehledala praci a pripadnou smlouvu na neurcito, ale i kdyby se mi poveldo najit praci, bala sme se ze pri nejlepsim by mi mslouvu na neurcito dlai az za dva roky, jak skoro kazdemu koho okolo sebe znam.
Vim ze sem ted tehotna a uz s praci nic neudelam, alei tak mi je ted do breku a mam strach z toho, co bude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Otěhotnět kvůli strachu z budoucnosti je teda „dobrý“ důvod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak do tří let dítěte budeš doma na rodičovské, a pak se prostě uvidí, no. třeba si pořídíte druhé, to je na další dva tři roky… a situace na trhu práce s emůže změnit. Po tu dobu můžeš se sebou něco dělat, chodit na jazykovku nebo na nějakej odbornej kurz, navázatt pracovní kontakt s někým a udělat dva tři šolíchy a zapsat se… nějak bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarlaNim užívej si těhotenství, nestresuj se. Vyřešila jsi to dobře vzhledem k tomu, že jste miminko oba chtěli (horší by bylo, kdyby ne a miminkem jsi jen řešila situaci případné nezaměstnanosti). Užívej si těh., pak miminko a co bude za 3 roky neřeš, třeba si najdeš práci jinou, třeba navážeš další mateřskou. koneckonců, co bude za 3 roky neví nikdo, ani ti, co mají teď práci dobrou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukolik ale tak zakl. píše, že miminko oba chtěli a třebas tohle byl dobrý impuls k rozhoupání se, každý má ten impuls jiný. To z ní nedělá matku horší, naopak, myslím, že bude lepší matka než ta, co moralizuje, ehm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarlaNim
Ahoj,
no já myslím, že ani smlouva na dobu neurčitou by ti nepomohla a po druhém dítěti bys musela třeba taky vrátit klíče od zaměstnání - smlouva nesmlouva. CO se mi vrací kamarádky z mateřské, tak skoro každá dostala výpověď, nebo když ne hned, tak za čas. Dokonce pak i po každém dítěti jiný zaměstnavatel. Takže ohledně tohoto chybu jsi neudělala, když jste chtěli dítě, možná naopak. Jinak by jsi třeba našla práci a už nechtěla pak prcka přes strach o přijití o místo, věkem, neodvahou znovu být doma apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli se ti špatně hledala práce za bezdětna, to teprve uvidíš po rodičáku s dítětem. Jsi těhotná na neschopence, pravděpodobně stihneš nástup na mateřskou včas, takže ji dostaneš, pak tři roky rodičák. Hoď se do klidu, najdi si školu, kurzy a při rodičáku se vzdělávej, s jedním dítětem je život doma pohoda, zvyšuj si kvalifikaci a tím šanci na pozdější práci. Strachem a seděním doma si budoucnost nezrůžovíš. Vše je v tvých rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A třeba během mateřské rozjedeš podnikání, zkusíš se rekvalifikovat, najdeš vhodnou příležitost, můžeš hledat i při tom, pracovat při rodičáku apod. A vzhledem k rozvoji ekonomiky budeš mít možná i šanci něco najít. Dokonce kamarádku vzali díky tomu, že má už dvě děti, že jim neodejde - takže někteří zaměstnavatelé zase 2děti vidí jako plus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarlaNim my miminko planovali, cekala jsem dlouho na smlouvu na neurcito a neprichazela! Neblazni, se mnou ukoncili v srpnu (uz jsem byla na neschopence) a v prosinci se narodila mala, nejak to dopadne, ted mas spoustu casu se s tim stresovat! Taky mam obavy, ze pristi rok nenajdu praci, ale doufam, ze se tomu tak nestane
hlavu vzhuru, nez pak cekat na miminko kvuli nejake praci ci kariere a mit ho buh vi v kolika letech, pak zazdit treba mozbost na dalsi (pokud ho teda chcete)
- Citovat
- Upravit
@Osmanka píše:
A třeba během mateřské rozjedeš podnikání, zkusíš se rekvalifikovat, najdeš vhodnou příležitost, můžeš hledat i při tom, pracovat při rodičáku apod. A vzhledem k rozvoji ekonomiky budeš mít možná i šanci něco najít. Dokonce kamarádku vzali díky tomu, že má už dvě děti, že jim neodejde - takže někteří zaměstnavatelé zase 2děti vidí jako plus.
to je pravda, kurzů pro maminky na RP je dost a taky najdeš kamarádky z jiné oblasti a třebas se k něčemu rozhoupete ve dvou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a kamarádky, co dostaly výpověď si pak i polepšily v nové práci!
Vše je pro něco dobré
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukolik píše:
Otěhotnět kvůli strachu z budoucnosti je teda „dobrý“ důvod.
Ano, někdy je to dobrý důvod…u nás v práci se propouštělo, když jsem byla na první mateřské. A bylo mi narovinu řečeno, že pokud neotěhotním, poletím taky - pro nadbytečnost. protože jsem druhé dítě chtěli, začali jsem se snažit a naštěstí to vyšlo.
A jaká je situace nyní? Za týden nastupuji do práce - sice na jiné místo než původně, ale něco se přece jen našlo. kdybych tenkrát neotěhotněla s mladším - čekal by mně na 100% pracák…
prosím o zachování anonymity, je to pro mně citlivé téma
- Citovat
- Upravit
@Emilie píše:
Tak do tří let dítěte budeš doma na rodičovské, a pak se prostě uvidí, no. třeba si pořídíte druhé, to je na další dva tři roky…
Tak tohle je dobrý, pohled do CV - 6 let doma, předtím nějaký něco - beru všema deseti, lepšího člověka mít nemůžu ![]()
Tohle je z pohledu trhu práce katastrofa, aktuálně to možná problém řeší, ale ve výsledku to přidělává ještě větší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca naopak bych to brala tak, že má mamina odrozeno a na další mateřskou se chystat nebude
To má kvůli práci a kariéře zazdít rození dětí?
Napracuje se ještě až až, i když začátky budou v hledání práce těžké…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Tak tohle je dobrý, pohled do CV - 6 let doma, předtím nějaký něco - beru všema deseti, lepšího člověka mít nemůžu
Tohle je z pohledu trhu práce katastrofa, aktuálně to možná problém řeší, ale ve výsledku to přidělává ještě větší.
OK. Mám jí napsat, nejhorší ze všeho z pohledu trhu práce je matka od dětí? Vím to holka, vím, já jsem teď byla šest let doma, zpět mě nevzali (bych nedělala přesčasy, protože bych musela do školky), a půl roku na úp a další rok se placatím po dohodách. Já vim!!!
A přesto - mi ty děti prostě za to stojí!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit