Život bez antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.16 22:42
@Amys píše:
Neberu HA asi 13 let. Mám tři plánované děti, pouze jednou se mi podařilo nechtěně otěhotnět, a to v době, kdy jsme pomalu plánovali další dítě (takže jsme to s „dáváním si pozor“ nepřeháněli). Nemohu HA a nesnesu kondomy, takže přerušujeme. Ač znám dobře svůj cyklus, přerušujeme pořád, i během neplodných dní. Už jsem jednou zažila, že jsem měla během jednoho cyklu dvě ovulace, je to sice vyjímka, ale… Taky mám cykly dost krátké a hlavně sperma vydrží čekat klidně pět dní. Takže žádná tragedie to není a hlavně, pokud se na děti už pomalu chystáte, tak když se holt zadaří, svět se nezboří. Tohle mi přijde jako to nejdůležitější - přerušovaný styk si může dovolit jen pár, který má jasno v tom, co udělá v případě, že se zkrátka zadaří :P

Já měla taky jeden cyklus dvě ovulace. Než jsem to zjistila, bylo pozdě. :mrgreen: krásný chlapeček se nám vyklubal.
 M.

• Citovat
  • Upravit
15129
9.11.16 22:43

@wevik Používáme kondom, v období před a po menstruaci, přerušovanou soulož. Naštěstí mám pravidelný cyklus, poznám ovulaci, tak to jde v pohodě. Bez hormonální antikoncepce se cítím mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.11.16 22:45

Já to niky nebrala, a nebudu…no a 2 děti máme počatý v době, kdy jsem si myslela, že je to bezpečný, a úplně jsme to neplánovali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
9.11.16 22:49

Ja brala ha 6 let, pak uz jsem chtela vysadit s tim, ze mimco za 2-3 roky, tak at se da telo trochu dokupy a nebudou problemy, po dvou mesicich od vysazeni jsem byla tehotna, sex jedine s kondomem, nevim kde se stala chyba :nevim: :lol: ted uz mi tu spi 8 m dcera:D a ja jsem zas na ha, neverim uz nicemu:D asi jsme ten jeden pripad ze sta :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.11.16 22:56

Bez HA je to super, poznáš své tělo, bude ti lépe. Než se zorientuješ ve svém cyklu (mě to trvalo půl roku) tak zkus jiné metody ochrany. Viz pesar atd. Taky jsem vysadila ve 23, tak hodně štěstí a mimi jsme plánovaně počali až za 4 roky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.11.16 23:08
@Moise píše:
@wevik funguju bez ha už několik let a vracet se k ní nikdy nebudu. Za mě :palec: Plodné dny nesleduju :oops:
:mrgreen: :mrgreen: A kolik máš děti?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
9.11.16 23:16

Neprocitala jsem celou diskuzi, tak nevim, jestli to tady uz nekdo nezminil… HA mi nedelala dobre. Nyni pouzivam LADY COMP. Vic info najdes na netu, existuji k tomu dlouhatanske diskuze. Je to maly pocitac (ted uz maji i nove, modernejsi modely), ktery ti ukaze, zda mas plodny nebo neplodny den. Kazde rano si zmeris teplotu pod jazykem a pocitac to vyhodnoti. Pro spoustu lidi to je nepochopitelne, zbytecne, drahe, blbost, teplomer za nekoli tisic atp., ale ja na nej nedam dopustit! Dozvedela jsem se o nem od kamaradky, ktera ho bez problemu pouzivala cca 3 roky, ja ho mam uz neco malo pres 2 roky a je to super. Hodne jsem si taky „nastudovala“ jak je to v prubehu cyklu, kdy se da otehotnet a kdy ne, takze krome spolehani jenom na minipocitac zapojuji zdravy rozum a nekdy jsem treba opatrnejsi, nebo nekdy si naopak dovolim vic, ale je na nej spoleh!
A naopak kdyz chce clovek zacit planovat rodinu, vi kdy je nejlepsi se „snazit“.
Asi to neni pro kazdeho, jsou tam urcita pravidla, chce si to vsechno zjistit, ale za me urcite doporucuji, je to investice, ktera za to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.11.16 23:39

HA jsem nikdy nebrala a brát nebudu. V „telecích letech“ jsem fungovala s kondomy - nemám s nimi žádný problém, když už jsem měla stálého partnera, tak kondomy jen v době ovulace, jinak ani nepřerušujeme. Obě děti mám plánované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
9.11.16 23:57

Nikdy jsem HA nebrala, vzdy jsme prerusovali. A kdyz jsme po 14letech zatouzili po miminku, hned prvni mesic jsem byla tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.11.16 00:47

My taky jedem jen prerusovanou souloz a to uz X let. Otehotnela jsem az tehdy kdyz jsme to planovali a to prvni mesic. Ale rozhodne to neni idealni. Zvlast kdyz nevite kdy je ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.11.16 01:29

Cítím se báječně přes 16 let, děti máme plánované. Používáme kondom nebo přerušovaný styk.
Normálně dober plato a pak to vysaď, je to sajrajt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.16 01:44

Nikdy bych nebrala takový humáč, jako je HA. Používali jsme s manželem kondomy,
a sledovala jsem plodné dny.Taky je možnost zakoupení ovulačních testů, které sice většinou používají ty ženy, které chtějí otěhotnět, ale i v opačném případě máte přehled o ovulaci.

• Citovat
  • Upravit
520
10.11.16 05:35

HA jsem brala 4 roky, teď poslední rok praktikujeme přerušovanou soulož, plodné dny nesledujeme. Po vysazení jsem brala kapky Minddren od Joalisu, které by měly vyplavit škodlivé látky z těla. MS pravidelná na den po 28 dnech.

Dítěti se ale nebráníme.

Edit. Jo a lituji, že jsem HA vůbec kdy brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
10.11.16 05:45

HA neberu od prvního těhotenství. Používáme Pharmatex globule a mám s nimi dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
10.11.16 06:30

Ja jsem mela vzdy dost nepravidelny cyklus, takze na pocitani-sledovani plodnych dni jsem se spolehnout nemohla. Pres 4 roky jsem mela nehormonalni telisko a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí