Život bez antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3819
10.11.16 06:30

Ja jsem mela vzdy dost nepravidelny cyklus, takze na pocitani-sledovani plodnych dni jsem se spolehnout nemohla. Pres 4 roky jsem mela nehormonalni telisko a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
10.11.16 06:45

A můžu se zeptat co konkrétně vám ta HA třeba způsobila? Krom obvyklých řeči že je to sajrajt atd… mě třeba za půl roku braní hrozně zhoršila křečových žíly, mám nohy plný vystouplych hnusnych žil a nakonec došlo i na zánět v krecaku. Čeká mě teď operace žil, doufám, že životosprávou to chvíli udrzim než se zase objeví. Ale HA u opravdu taky NIKDY! Na to se mam příliš ráda. Teď mám hormon. telisko Mirenu, lékaři negynekologove, to ale stejně berou tak, jako bych prášky stejně brala, když v tom hormon je. Tak nevím, nechat si to vytahnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
10.11.16 08:04

Já brala HA přes 10 let, pak jsem vysadila, když jsme se začali chystat na mimčo. Udělalo mi to hrozný věci na obličeji. Takový akné jsem snad v životě neviděla… bylo to k pláči. Naštěstí jsem brzy otěhotněla a krásně se mi to vyhojilo… už jsem to znovu brát nezačala. Je to sedm let. Řekla bych ale, že díky HA jsem měla větší sexuální apetit…
jinak jsme se chránili kondomem. Manžela to ale nějak přestalo bavit, takže teď přerušovaná soulož. Je mi to jedno. Já bych druhé chtěla, on se k tomu moc nemá. Tak jsem ho jen poučila, jak je to se spoléháním se na tuhle metodu, věděl to a dál neřeším. Když otěhotním tak s čistým svědomím. Ale zatím tedy nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.11.16 08:08

@wevik ano :) přesně tak. A plodné a neplodné dny taky nepočítám, a myslím že by jsi ovulaci časem poznala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.11.16 08:10

@Artuše Tak to, že lidi, kteří mají problémy s žílama, by antikoncepci brát neměly, je známá věc, hrozí u nich totiž ucpání cév. To je důvod, proč by se neměla brát jak na běžícím páse bez řádného vyštření, jak je u nás zvykem, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.16 09:20

Já vysadila ze zdravotních důvodů, jinou ochranu jsme s přítelem nechtěli, resp. nevyhovovala. 2,5 roku jsme sexovali jen přerušovaně, a bez problémů. Otěhotněla jsem, až když byl styk bez přerušování.

Ale u přerušované je prostě nutný počítat s tím, že je mnohem větší šance otěhotnět, než při správném braní HA.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.16 10:28

Já brala antinu 5 let, nebyla jsem zrovna spokojená, snížilo to mou chuť na sex, což jsem si tolik nepřipouštěla, ale po vysazení to byl obrovský rozdíl. Jinak vydrželi jsme přes 2 roky s kondomem, pak jsme ho jednou nestihli použít (nebyli jsme úplně důslední, spoléhali jsme na to, že kapka lásky nás nepotká a nasazovali ho až v průběhu) a ačkoli jsem měla běžně pravidelný cyklus a byla si jistá, že to ten den bude v cajku, tak právě měsíc předtím mi nějak poskočila menstruace (bylo to o Vánocích, nervy a tak) a spermie si taky asi pár dní počkaly na ovulaci. No příroda tomu asi chtěla a máme z toho dceru. Druhý dítě vyšlo hned na první pokus, a to jsme to nijak nehrotili, tak přemýšlím, jak se budu chránit potom, protože antinu už znovu nechci :nevim:

Anonym - ještě jsem se nepochlubila 2. těhotenstvím, tak nechci, aby to na mě prasklo, chodí sem kamarádky, dík.

• Citovat
  • Upravit
413
10.11.16 11:26

@Amys No tak mojí gynekoložce jsem to samozřejmě hlásila, že varixy mám. Mávla nad tím rukou. Že je to v pohodě. O půl roku pozděj jsem se nestíhala divit, co se mi to na nohách děje i přes kompresicní punčochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
10.11.16 11:55

@Artuše Stejná zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.11.16 12:01

@Artuše To je právě to, že to gynekologové vůbec neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
10.11.16 12:23

No jde o to, že se mi stane, že vynechám tobolku, prostě zapomenu. :roll:
No a teď v sobotu jsem jeden zapomněla vzít, další dny normálně a špiním, ale prostě jinak. Tmavá krev až do hněda, pobolívá v podbříšku, ale ms se nerozjela… mám to od včerejška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
10.11.16 20:27

Ahojky, já jsem antikoncepci nikdy nebrala z důvodu srážlivosti krve. MS mám pravidelně a jinak používáme kondomy :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.11.16 07:28

@Artuše : mne primo nic, ale po vysazeni se mi dlouho srovnaval cyklus, tak kdo vi, co se tam delo…Ale teda tvoji doktorka je des :pocitac: Od ni bych si uz nenechala predepsat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
11.11.16 07:40

My to máme tak, že HA neberu už asi 10 let. Máme 4 více méně plánované děti, nejmladší bude mít v únoru 4 roky a nechtěně jsem neotěhotněla. Bez antikoncepce parádně sleduji svůj cyklus, takže nepoužíváme ani kondom a před MS to neřešíme vůbec. Podmínka je, že prostě musíš mít jasno v cyklu, pokud poznáš 100% ovulaci, tak 2 - 3 dny po ní je to opravdu bezpečné, před ovulací si dáváme větší pozor. Výhoda nebraní HA je ta, že má člověk větší chuť na sex :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.11.16 08:11

@wevik : kdyz ji beres nepravidelne, tak uz stejne riskujes :nevim: Stoprocentni neni zadna antikoncepce, HA ma pri spravnem brani ucinnost hodne vysokou, myslim ze vsechno ostatni mozna o neco mensi, ale jestli neberes uplne spravne, tak se riziko stejne zvysuje. Podle toho, jak moc nechces otehotnet, zvaz neco z uvedenych, idealne kombinaci treba kondom+neco…prerusovana souloz je dle meho nejrizikovejsi, i kdyz vim, ze spouste ludi to vychazi…jinym zase ne ;)
Cyklus muzes sledovat merenim BT, sledovanim hlenu, ovulacnimi testy…je to trochu vopruz, ale casem se to uz pak naucis vnimat. Dobre info je tady:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí