Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wevik : : nejak me zlobi tablet, link je tady : http://merenibt.xf.cz/
Píšu to sem znova - na přerušovanou soulož není potřeba znát svůj cyklus. Ten je potřeba znát při nepřerušované souloži ![]()
@Amys píše:
Píšu to sem znova - na přerušovanou soulož není potřeba znát svůj cyklus. Ten je potřeba znát při nepřerušované souloži
Mno…jako jo, teoreticky, ale ja osobne bych to neriskovala, jednou se chlap zapomene a je po srande…nebo tady bude dalsi diskuse „Asi jsem otehotnela z "kapicek lasky,“ co ted?" Resp. bych do toho sla az bych pripadne tehotenstvi byla schopna zvladnout. Ja asi v tomhle hlavne nechtela nechat tu zodpovednost na chlapovi, dokud jsem se na dite necitila, chtela jsem ochranu mit „ve sve rezii.“
@beruska9 Tak já to píšu z pozice neteoretika
Je mi čtyřicet, přerušujeme od mých 25 nebo 26 let. Máme tři plánované děti. Přerušovaný styk je mnohem bezpečnější, než spolehnout se na cyklus, jak tu bylo psáno výše. Samozřejmě je asi lepší, když se to chlap naučí v době, kdy případné těhotenství zas tak nevadí, jako to bylo u nás. Další děti už nechceme, ale kdyby se zadařilo, nezhroutíme se. A o tom to je.
@Amys : jo jo…ale nevim, kolik je zakladatelce a v jake je pozici…ja kdyz si predstavim, ze bych nekdy treba v 18 nepouzivala zadnou ochranu a spolehala na podobne stareho pritele, ze to uhlida…no, uz jen z te predstavy mam osypky ![]()
Rad je tady dost, at si to zakladatelka prebere, ale ja za sebe rikam, ze tyhle prirozene metody bych dala az v pripade, kdy by pripadne tehotenstvi nebylo na obtiz, do te doby minimalne kondom (jo, ten je taky na chlapovi, ale vzdy jeste muze zenska zapojit mozek a nepustit ho bez nasazeni ![]()
@Jarka K píše:
Já brala HA přes 10 let, pak jsem vysadila, když jsme se začali chystat na mimčo. Udělalo mi to hrozný věci na obličeji. Takový akné jsem snad v životě neviděla… bylo to k pláči. Naštěstí jsem brzy otěhotněla a krásně se mi to vyhojilo… už jsem to znovu brát nezačala. Je to sedm let. Řekla bych ale, že díky HA jsem měla větší sexuální apetit…
jinak jsme se chránili kondomem. Manžela to ale nějak přestalo bavit, takže teď přerušovaná soulož. Je mi to jedno. Já bych druhé chtěla, on se k tomu moc nemá. Tak jsem ho jen poučila, jak je to se spoléháním se na tuhle metodu, věděl to a dál neřeším. Když otěhotním tak s čistým svědomím. Ale zatím tedy nic
To by mě zajímalo co to bylo za ha když jste po ní mela věští sex. apetit. Mám úplně opačný problém. A co čtu tak většina.
děkuji