Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Mě je 29 a nemám dělohu po druhým dítěti. Cítím se dobře, žádné navaly nebo něco podobného nepociťuju. Nikdo mě na nic neupozorňoval, tak to snad bude všechno v pohodě.
@mamineček píše:
Ahoj. Mě je 29 a nemám dělohu po druhým dítěti. Cítím se dobře, žádné navaly nebo něco podobného nepociťuju. Nikdo mě na nic neupozorňoval, tak to snad bude všechno v pohodě.
Ahoj, a muzu se zeptat, co se stalo? Taky masivni krvaceni po porodu?
Měla jsem císaře a v sobotu nás pustili domů, jenomže jsem začala mít bolesti břicha, tak mě manžel v pondělí odvezl do nemocnice, kde mě ještě ten večer operovali. Prasklo mi slepé střevo a dostala jsem zánět. Bohužel byla zasažená děloha, tak ji museli vzít. Byla jsem týden na Aru, prý jsem se podruhé narodila. Mohla jsem mít otravu krve a to by byl konec. Mám sice rozpáraný břicho a nemůžu mít už děti, ale žiju.
@mamineček píše:
Měla jsem císaře a v sobotu nás pustili domů, jenomže jsem začala mít bolesti břicha, tak mě manžel v pondělí odvezl do nemocnice, kde mě ještě ten večer operovali. Prasklo mi slepé střevo a dostala jsem zánět. Bohužel byla zasažená děloha, tak ji museli vzít. Byla jsem týden na Aru, prý jsem se podruhé narodila. Mohla jsem mít otravu krve a to by byl konec. Mám sice rozpáraný břicho a nemůžu mít už děti, ale žiju.
Aha, tyjo, koukam pekna polizanice. Tak hlavne, ze to dobre dopadlo!! A mas pravdu, mas dve ditka, a je dulezity, ze maji maminku.
S krvacenim z delohy neni zadna legrace, to jsem sama zazila.
Preju hodne zdravi ![]()
Přesně tak holky…děloha neděloha - hlavně že se žije!!!
já ji sice mám, mě ji vzít nechtěli a naštestí se poslední zákrok před jejím odebráním povedl…teda já to měla v hlavě srovnaný, dokonce jsem navrhla at mi vezmou dělohu, ale doktoři nechtěli.
já jsem po druhém porodu běhala se zbytkama placenty v děloze - vlastně dle doktorů nemožné tohle přežít, ale bylo to tak, 2 měsíce bolestí, krvácení, několik revizí dělohy které se nepovedly. při poslední kyretáři mě pan doktor děložní sliznici tak důkladně orval že od té doby nemám menzes. BYla by možná nějaká léčba, ale opět zákroky a já se po poslední narkoze nemohla probrat - museli mě oživovat, takže zbytečně do dalšího zákroku nejdu ani náhodou. Třetí mimi nechceme. jsem pod pravidelnou kontrolou mojí gynd a hold se mi asi udělají děložní srůsty a časem to stejně dopadne tak že o dělohu přijdu - ale v reálu, většina žen takto kolem té 45 až 55 let skončí.
znám i holky co jsou bez dělohy kolem 25 - a to je pak na prd..žádný děti
![]()
Já jsem ráda, že jsem začala s dětma brzo. Nkdy nevíte co se stane.My jsme třetí mimčo chtěli, ale jsem ráda i za dvě. Mě chce dělat chirurg za rok plastiku břicha, ale mě se pod kudlu taky nechce. ![]()
Jako my jsme vždy plánovali 2 děti, takže nám to opravdu nevadí..jen jsem ráda že tyhle problémy který mě potkali po klučíkovi se nestali po prvním dcerce, to bychom už druhé asi těžko mohli mít.
Jako když jsem si zjištovala co vše by mě čekalo..hormonální léčba by byla to nejmenší. a pak hysteroskpie dělohy..kdy vám zavedou malou kamerku a zkoumalí děložní sliznici a dělohu vůbec, pak se dá rovnou kleštičkama odstřihovat nějaké výrůstky a tak..a pak se děloha eventuelně mírně nafukuje pokud měla tendence prorůstat (žel to je nejhorší zákrok - musí ho dělat dva odborníci - jeden nafukuje a druhý na monitoru hlídá dělohu -hrozí její roztrhnutí) a eventuelně se vkládá speciální balonek který zabranuje srůstům dělohy…četla jsem příběh kdy dělohu přefoukli ona se rozhtrhla a paní málem umřela…no děkuji pěkně…už jsem i tak zažila peklo s tím že jsem byla na několika revizích a při poslední jsem si přišla jak kripl - oživování, celý den omdlývání, vození na vozíčku…ve 33 letech jsem ještě měsíc byla jak mátoha a sotva se postarala o děti…a ted jsem ráda že jsem ráda…do ničeho dalšího bych nešla…pokud by tonebylo nutné - z pohdledu zdravý.
Ahoj holky. Děkuju za tuhle diskuzi. Mojí kamarádce totiž zřejmě budou muset dělohu vyoperovat, už po třetí jí tam vyrostl nádor - 2× nezhoubný, teď ještě čeká na výsledky. A tak se doktoři rozhodli jí odebrat celou dělohu. Ona z toho ale šíleně vyšiluje a nechce to podstoupit. Mají malého chlapečka, ale chtěli ještě druhé dítě. Snad se mi ji podaří uklidnit a přesvědčit.